Tak třeba UPC připojuje klienty s vnější adresou. Pokud si člověk nainstaluje Windows XP SP1, pak chytí spyware / vira cca. do minuty od spuštění OS. Toho bordelu je opravdu hodně moc.Citace:
Původně odeslal David Jaša
Printable View
Tak třeba UPC připojuje klienty s vnější adresou. Pokud si člověk nainstaluje Windows XP SP1, pak chytí spyware / vira cca. do minuty od spuštění OS. Toho bordelu je opravdu hodně moc.Citace:
Ještě si dovolím menší OT dotaz:
Jaký zdroj informací (v češtině) by jste mi doporučili ohledně tématu - výběr FW a aktuální problematika bezpečnosti sítí ??? Ideálně knížku (zaplatí zaměstnavatel, ale zase tam bývají zastaralé info). Nebo nějaký seriál na WEBu ?
Moje znalosti končí ještě za érou dialup připojení a BBS, trošku jsem zaspal dobu a cítím se jako lama :oops:
Dobré informace o paketových filtrech na linuxu/bsd jsou v ipf howto nebo seriálu na rootu - zabývají se hlavně konkrétními nástroji, ale dá se z nich pochopit princip. A takový "rozcestník" na co dát pozor může být knížka Linux - Tipy a triky pro bezpečnost Petra Krčmáře.Citace:
Původně odeslal Aigor
Nicméně to všechno je dost nebo úplně zaměřené na linux/bsd.
Dík, princip směrování je OS indepent, takže se pomalu učím :-)Citace:
Jinak s tím HW firewallem jste mě přesvědčili, teď jen vybírám konkrétní kus (http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=44871)
Princip je sice stejný, ale MS občas používá úplně jinou terminologii. ;-)Citace:
Původně odeslal Aigor
to me nastesti az tak netrapi, ted mi jde o to, abych si umel vybrat a hlavne pak nastavit hw firewall & router
OT: K vanocum jsem si poridil moc pekne povidani "Linux - Kompletni prirucka administratora", abych se konecne dokopal k nejakemu skutecnemu OS, jen nez prelouskam tech 880 stran... :-(