-
Re: Nové chladiče na grafiky od Artic Cooling
koukal jsem se na ten chladic pro 7800 a zdesil se, ta rovna plocha zespodu si rika o velky pruser
7800gt ma jiny PCb nez 7800gtx 256, coz se malo pripomina a to, co je funkcni na jednom muze byt pruser jinde, hned jak jsem si loni v lete od mawy prinesl 7800gtx, tak jsem mu pres icq a take pirsovi posilal varovani
jde mi o to ze mezi pametmi na teto grafice jsou kondiky vyssi nez jsou pameti, snad to bude dobre videt na fotkach a jsou na predni i na zadni strane PCB, takze vodnici na gpu, kteri jednou rovnou plochou prekryvaji vse vcetne pameti, by sedeli prave na techto kondikach a ne na pametech [pripadne GPU] to same je ta rovna plocha na Acellero zespoda
http://forum.pctuning.cz/gallery/alb...207800gtx1.jpg
http://forum.pctuning.cz/gallery/alb...207800gtx2.jpg
-
Re: Nové chladiče na grafiky od Arctic-Cooling Accelero X1/X2
Zajímavé zistenie :o. Kazdopadne neverim ze by na to AC pozabudlo predsa len by to nemuselo dopadnut dobre ked na SMD suciastku dolahne zakladna (tymi kondikmi si asi myslel SMD suciastku tu vacsiu...taky obdlznik maly predpokladam).
Niekedy v priebehu 2 tyzdnov by som ich uz mal mat skladom tak uvidime..(skoda vsak ze nebude po ruka 7800GTX).
-
Citace:
Původně odeslal GABO
Zajímavé zistenie :o. Kazdopadne neverim ze by na to AC pozabudlo predsa len by to nemuselo dopadnut dobre ked na SMD suciastku dolahne zakladna (tymi kondikmi si asi myslel SMD suciastku tu vacsiu...taky obdlznik maly predpokladam).
Niekedy v priebehu 2 tyzdnov by som ich uz mal mat skladom tak uvidime..(skoda vsak ze nebude po ruka 7800GTX).
jj tu vystouplou SMD soucastku, 7800gt ma jiny pcb, ma mit vsechny pameti dole
EDIT: doplneni - pokud se podivas na layout 7800gt napr. http://www.pctuning.cz/index.php?opt...1&limitstart=1 tak je videt, ze oproti memu na 7800gtx 256 jde o uplne jiny layout. ja nemam ted po ruce fotky sundanych chladicu na 7800gtx 256, ale aspon tady http://www.svethardware.cz/art_doc-F...400767858.html po zvetseni zadni strany grafiky je krasne videt, ze na originalnim chladici je tam takovy prolisek, aby ty SMD dily se nedotykaly chladice.
proto informace, ze nejaky chladic je pro 7800 je tak moc zavadejici :-( kdyz se nerekne pro jakou
-
Piatok ich mam na sklade tak uvidime ;)
-
Citace:
Původně odeslal GABO
Zajímavé zistenie :o. Kazdopadne neverim ze by na to AC pozabudlo predsa len by to nemuselo dopadnut dobre ked na SMD suciastku dolahne zakladna...
AC bych ohledne konstrukce neprecenoval, stejne problemy byly se starymi Silencery pro 5900XT. Musely se pilovat drazky do casti dosedajici na pameti, protoze mezi temi BGA moduly byly opet vystouple SMD kondenzatory. Kazdopadne je vina take na vyrobci karet, protoze referencni layout PCB od NV nic vystoupleho v oblasti mezi jadrem a pametmi nema.
-
Citace:
Původně odeslal Pirs
AC bych ohledne konstrukce neprecenoval, stejne problemy byly se starymi Silencery pro 5900XT. Musely se pilovat drazky do casti dosedajici na pameti, protoze mezi temi BGA moduly byly opet vystouple SMD kondenzatory. Kazdopadne je vina take na vyrobci karet, protoze referencni layout PCB od NV nic vystoupleho v oblasti mezi jadrem a pametmi nema.
To je jasne .. ono vela vyrobcov ten dizajn nedodrzuje (referencny) a potom su problemy (a ze kolko ich bolo - ludia si to bud upravili, vyrezali a dopilovali.)
-
Citace:
Původně odeslal Pirs
Kazdopadne je vina take na vyrobci karet, protoze referencni layout PCB od NV nic vystoupleho v oblasti mezi jadrem a pametmi nema.
moje 7800 gtx 256 je od leadteku, pro doplneni
-
1 Příloh-a(y)
Tak shot X1 v SLI rezime...celkom fajn si myslim.
-
Citace:
Původně odeslal GABO
Tak shot X1 v SLI rezime...celkom fajn si myslim.
Pokud jsou karty "ob dva" sloty (typicky ASUS), tak to je fajn, ještě tak vidět klasiku - karty v SLI "ob jeden", to už tak veselé nebude ...
//EDIT: a takhle to může vypadat:
a:
http://www.gognet.com/hardware/revie...lero/sli-2.jpg
-
Tak na CC je maj za +-700,-...
-
ten obrazek od NMS je husty - ten chladic nema kde brat vzduch, to chci videt vysledky jak to bude fungovat [teploty a hluk]
-
Ten chladic ma kde brat vzduch ...len si zosvetli monitor. Ta vrchna cast ide hore nad kartu a tam je vetrak cize on si ten vzduch nasaje tak ci tak. Kazdopadne nechcem hovorit do vetra, ale v AC na to asi mysleli ked ten chladic zrobili tak vysoky nad kartu a umiestnili tam vetrak.
Uvidime vsak vysledky ...tie su rozhodujuce :)
-
Citace:
Původně odeslal Perfect_
Tak na CC je maj za +-700,-...
Už jsem ho tam včera objednal, takže v pondělí/úterý snad dorazí a odzkouším. Doufám, že to nebude cirkulárka.
/edit: http://www.techpowerup.com/reviews/A...ing/AcceleroX2
-
Píšou tam 42dbA a jako výhodu tichost, tak nevím...
-
Stock cooler - dynamic fan/100% 46 dbA/ 62 dbA
Accelero X2 - dynamic fan/100% 34 dbA/44 dbA
tzn. že Accelero X2 je při 100% otáčkách stále tišší než Stock s dynamickými otáčkami - ovšem chladí o 17° lépe.
při dynamických otáčkách je 12dBA rozdíl ve prospěch A-X2 a přitom chladí stéle o 9° lépe
doufám, že pokud stáhnu otáčky na minimum, bude relativně tichej.
-
Takže první zkušenosti na vlastní grafiku :)
V porovnání s původním Stock X1900XT moc příjemná úleva na uši - když ho dám na 600-650ot. tak ho neslyším. Při 2000ot. je stále podstatně tišší než stock na minimum! Řekl bych tak o 100%.
-
Neporovnal bys to s AC Fan Pro TC? Nebo s tím Nexusem co máš v podpisu? :)
-
Citace:
Původně odeslal Perfect_
Neporovnal bys to s AC Fan Pro TC? Nebo s tím Nexusem co máš v podpisu? :)
jasně, mám ho teprve hodinu, až bude naprosté ticho, tak to pořádně porovnám :-)
-
Takže otáčky 27% (default) a mám co dělat abych ho slyšel. Je to paráda, v takovou pohodu jsem vůbec nedoufal. Zhruba srovnatelný s Nexusem kterej mi běží na 700ot. U obou musím dát ucho na pár cm, abych je slyšel. AC mě opravdu potěšil - konečně tichý a účinný chlazení i na grafiku.
-
A co teploty pri takom zatazeni...ako to vyzera priestorovo si spokojny?
-
Citace:
Původně odeslal GABO
A co teploty pri takom zatazeni...ako to vyzera priestorovo si spokojny?
prostorově - docela mě překvapil, že není až tak velkej, jak jsem čekal. Jedinej problém může nastat asi pokud by měl někdo úzkou case. Já má 210mm a zbývá mi 2.5cm od bočnice.
Teploty jsem si přesně nezapisoval, ale chladí to znatelně lépe. Nyní mám v klidu 42°C a se stock jsem měl 47°C. Později změřím i burn.
-
zkusil jsem ho nastavit na 100% a i tak je podstatně tišší než stock 1900XT při nejnižších otáčkách!
X2 100% max. teplota při burn: 58°C (1900XTX bez OC)
/edit: a ohledně rovné dosedací plochy chladiče - ty teplovodivé pásky na paměti jsou dost silné, takže nebude problém
-
Hmm tak to vyzerá na hodne vydarený produkt. Myslim, že aj po stránke vypracovania je to o triedu lepšie ako Silencer rada :)
-
muzete nekdo porovant se zalmanem 700Cu?? teplota/hluk
-