hm tak to je mi novinka, vzdy si to musis s niecim kupit. Staci ale napr mys :D to ale nic nemeni na tom, ze sa to viaze na MOBO (hlavne)
Printable View
hm tak to je mi novinka, vzdy si to musis s niecim kupit. Staci ale napr mys :D to ale nic nemeni na tom, ze sa to viaze na MOBO (hlavne)
Tak to máš staré informácie, Cesko a Slovensko má teraz dočasnú výnimku a dá sa kúpiť OEM verzia Windowsov bez HW. Je to len dočasné a má to môcť pri legalizácii Windowsov.
Podle poslednich zprav co sem slysel MS zrusil kupovani Oem Windowsu na HW, ted de jen s celym PC, sbohem Win + mys za 50,- kc :-). Ale zatim se daji sehnat tzv. legalizacni verze ktere sou v kartonove krabicce, je na nich popis ze slouzi i k legalizaci a lze je zakoupit samostatne jak home tak proffi, ale udajne je to casove omezena akce, nevi se do kdy.
Jenom doplnim, ze se daji pouzit i k upgradu, ale ono je to vlastne jedno. Jsou to standardni OEM na CD prodavany samostatne, kupoval jsem jedny brachovi.Citace:
Původně odeslal Vlask
Ted v ramci akce Legalizace to plati urcite. Ale u ms doporucuji si v tom pripade schovat i tu kartonovou krabici od 1k baleni win / je na ni samolepka s jinym znenimm podminek nez na 3 packu /.Citace:
Původně odeslal Petrik
Mne ty jejich neustale se meninici podminky ohledne OEM v CR prijdou zpetne temner neoveritelne - cili bych se spokojil se samolepkou na case /samorzejme s cislem a verzi co je opravdu naistalovana/ /at uz koupenou s new HW nebo v ramci legalizace nebo i pred zahajenim te akce/ protoze pochybuju ze budou kontrolovat takove detaily.
Panove, milionkrat, v CR nelze vazat provoz SW na konkretni HW. Tudiz OEM verze win je uplne stejne prenositelna na uplne jinej komp jako kazda jina. OEM je predevsim o tom, ze je urce na pro vyrobce PC, kteri ji odebiraji ve velkym mnoztvi = se slevou a v koncovim prodeji by se vlastne vubec nemela obejvit, ale to je problem mezi prodejcem/dodavatelem/M$, netyka se to uzivatele.
Nejaka nalepka je naprosto nepodstatna a muzete si ji nalepit trebas na celo.
Aha, to jsem nevedel, kde se o tom muzu docist vic (pravni background), abych mohl argumentovat pri reaktivaci oem windows?Citace:
Původně odeslal Jezevec
Ale jak je to prakticky? OEM mi přece budou řvát když je přenesu na jinej pc ne? Takže jsou k tomu nepoužitelny.....Nebo nšjakej nápad jak by se tohle dalo udělaat? Hodilo by se mi to. Potřebuju přenášet win mezi vicero pc....
Ono to s tou legalitou windowsu je vubec v CR dost problematicke, protoze jak poukazal jeden renomovany pravnik kdesi na webu (myslim ze na technetu), tak napriklad i legalni zakoupeni woken je vpodstate neslucitelne s platnym pravnim radem, jelikoz je potreba uzavrit smlouvu ke ktere se musi vyjadrit obe strany, za coz pry rozhodne nelze povazovat ono odklepnuti EULA pri instalaci. Dalsi velky problem je ze cela slavna EULA je samozrejmne neplatna, jelikoz vyrobce se v ni zrikava jakekoli odpovednosti za pripadne skody zpusobene chybami jejich SW, coz cesky pravni rad opet neumoznuje.
Asi tak nejak, v CR je legalne provozovano promile SW, vse ostatni je v rozporu se zakonem.