Re: MB pro Athlon 64 3700+ 939 a Sapphire radeon x800 gto2
No možná je to taky tím, že je Gigabyte třeba nejprodávanější značka. Nejspíš asi neexistuje nějaký graf, kde jsou počty prodaných kusů/počty reklamovaných kusů jednotlivých značek co? Jinak do Gigabyte bych šel klidně znovu, teďka mám v podstatě lowendovou desku pro sA 7V600P-RZ a neměl jsem s ní jedinej problém.
Citace:
Původně odeslal Perfect_
No možná je to taky tím, že je Gigabyte třeba nejprodávanější značka. Nejspíš asi neexistuje nějaký graf, kde jsou počty prodaných kusů/počty reklamovaných kusů jednotlivých značek co? Jinak do Gigabyte bych šel klidně znovu, teďka mám v podstatě lowendovou desku pro sA 7V600P-RZ a neměl jsem s ní jedinej problém.
nejprodávanější je asus a msi. je to ale spíš tím, že spousta řadových uživatelů PC o jiných výrobcích možná ani neví. Asus a MSI mají silná marketingová oddělení, která se starají o výrobu různých těch propagačních serepetiček do maloobchodů. dále pak asus asi nejčastěji pořádá různá školení a akce pro své odběratele. to třeba DFI nebo Abit vůbec nemají a ztrácí tím docela velký podíl na trhu.
když jsem byl před nějakou dobou na školení v jednom nejmenovaném pražském velkoobchodě (byl tam Intel, WD, Kingston a Asus), tak se tam borec od asusu zmínil, že zrovna rozjeli novou fabriku na Taiwanu a tím by se měla zajistit absolutní dostupnost jejich produktů. od té doby ovšem pozoruji veliký pokles kvality u jejich výrobků. u MSI to bylo to samé, akorát s tím rozdílem, že expandovala na Taiwan daleko dříve. o Gigabytu jsem si nic moc nezjišťoval, ale je možné, že se také uchýlili k podobným snižováním výrobních nákladů a mohl nastat též pokles kvality na úkor kvantity. takhle to je ovšem s každou společností se silným postavením na trhu - chce ještě víc. a vlastně i proto bych rád podpořil jinou značku, protože asus a msi už mají nahrabáno až až a místo aby vyráběli ještě kvalitnější zboží, je to rok od roku horší.
Citace:
Původně odeslal Zilla
Pokud s taktovanim opravdu zacinas, tak te musim upozornit na jednu vec - priprav se na to, ze BIOS a jeho nastaveni je na DFI pro zacatecniky uplna nocni mura. Je tam silene moc polozek, o nichz jsi vetsinou vubec neslysel a ktere maji jako naschval naprosto zasadni vliv na stabilitu (hlavne nastaveni pameti je opravdu vypecene) a ke kterym neni v manualu k desce zadne vysvetleni. Takze pokud chces ze svoji sestavy vyzdimat maximum, pocitej s tim, ze budes muset prochazet net a hledat optimalni nastaveni...
Ja se rád učim. Klidně budu lítat po netu a hledat optimální nastavení. Podle mě je lepší mít velké možnosti s případným dočasným neporozuměním, než malé možnosti s věčnými nedostatky.
Citace:
Původně odeslal Gregy
Ja se rád učim. Klidně budu lítat po netu a hledat optimální nastavení. Podle mě je lepší mít velké možnosti s případným dočasným neporozuměním, než malé možnosti s věčnými nedostatky.
ono to nastaveni je ze zacatku sice hruza, ale casem poznas co kde a jak
kazdej kdo presel na tuto desku byt svym zpusobem novacek=>toho nastaveni tam bylo pro kazdyho strasne moc
ted uz je to jednodussi, o teto desce je vsude popsano mraky recenzi, zkusenosti, atd