-
Re: Sapphire X800GTO2 - zamrzanie PC
Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
ja si fakt myslim, ze 60°C je moc
proto ti to nejde
ten jinej BIOS vyzkousej, je to jedna z moznosti
ale i tak, nevadilo by ti, kdybys mel na jadre 80°C?
no ted sem mel teplotu 58°C a takt 468MHz a vic to nejde, pak to zhaslo.. pameti byly na 1000MHz kdyz sem tohle zkousel takze to ovlivnit prakticky nemuzou.. vic to neda ani kdybych se rozkrajel.. mam asi nakej divnej kus zeleza.. nebo zhe by vmod :).. myslim zhe 80°C uz je dost :D
-
Citace:
Původně odeslal rombo
no ted sem mel teplotu 58°C a takt 468MHz a vic to nejde, pak to zhaslo.. pameti byly na 1000MHz kdyz sem tohle zkousel takze to ovlivnit prakticky nemuzou.. vic to neda ani kdybych se rozkrajel.. mam asi nakej divnej kus zeleza.. nebo zhe by vmod :).. myslim zhe 80°C uz je dost :D
pak vyzkousej jinej BIOS
ta karta musi jet vic!!!
ma to jadro R480??
-
Citace:
pak vyzkousej jinej BIOS
ta karta musi jet vic!!!
ma to jadro R480??
prave zhe ma, kdyz sem mel sundanej chladic tak sem se schvalne dival.. nemas nakej tip na BIOS nebo kde sehnat nejaky jiny??
-
Citace:
Původně odeslal rombo
Skus tam hodit BIOS zo Sapphire X850XT-PE ale zniz mu v RaBite takty na take ktore ti teraz idu 100% stabilne nenechavaj hlavne tie jeho defaultne 540/1180
to uz musi ist - ja mam uz mizerny kus ze sa mi nad 520Mhz vypina monitor ale aby to robilo na 450Mhz to uz neni mozne
toto je stranka kde mas vsetky BIOSy http://www.techpowerup.com/bios/
a konkretne tento ti doporucim stiahnut, upravit a flashnut - mam ho aj ja
http://www.techpowerup.com/bios/Sapp...g16_041108.bin
-
Citace:
Původně odeslal hyde21
Skus tam hodit BIOS zo Sapphire X850XT-PE ale zniz mu v RaBite takty na take ktore ti teraz idu 100% stabilne nenechavaj hlavne tie jeho defaultne 540/1180
to uz musi ist - ja mam uz mizerny kus ze sa mi nad 520Mhz vypina monitor ale aby to robilo na 450Mhz to uz neni mozne
toto je stranka kde mas vsetky BIOSy
http://www.techpowerup.com/bios/
a konkretne tento ti doporucim stiahnut, upravit a flashnut - mam ho aj ja
http://www.techpowerup.com/bios/Sapp...g16_041108.bin
no udelam par pokusu a dam vedet.. zatim dikec :)
-
Citace:
ja vim, ale co jste tam nastavovaly za hodnoty?
nechci si odpalit kartu(slysel jsem, ze se nevyplati s timto si hrat)
vim ze v ATT to tam je
V Ati Tray Tools jsou ty nazvy trochu jinak, muzu ti dat pouze AtiTool:
MEM_TRCDRD - 7clocks
MEM_TRCDWR - 3 clocks
MEM_TRP - 5 clocks
MEM_TRAS - 13 clocks
MEM_TRRD - 4 clocks
MEM_TWR - 6 clocks
MEM_TR2W - CL+2 clock
MEM_T2WR - 4 clocks
MEM_TW2R_SAME_BANK - Use TWR Rule
MEM_TR2R - 2 clocks
MEM_WR_LATENCY - 1.5 clocks
MEM_CAS_LATENCY - 7 clocks
MEM_CMD_LATENCY - 0 clocks
MEM_STR_LATENCY - WR Latency
MEM_REFRESH_RATE - 0x75
MEM_TRFC - 23 clocs
Je to nekde tady z fora, a uplne puvodne snad nekde z Techpowerup nebo XS, uz nevim jiste....kazdopadne pouzivat jen na GTO2, obyc GTO to neda....jo a ponekud klesne pretakt pameti, coz je ale logicky...:)
-
Citace:
Původně odeslal rombo
no udelam par pokusu a dam vedet.. zatim dikec :)
co jsem ja zkousel vypada to na vysokou teplotu proto to zhasina..
-
Citace:
Původně odeslal EDC
V Ati Tray Tools jsou ty nazvy trochu jinak, muzu ti dat pouze AtiTool:
MEM_TRCDRD - 7clocks
MEM_TRCDWR - 3 clocks
MEM_TRP - 5 clocks
MEM_TRAS - 13 clocks
MEM_TRRD - 4 clocks
MEM_TWR - 6 clocks
MEM_TR2W - CL+2 clock
MEM_T2WR - 4 clocks
MEM_TW2R_SAME_BANK - Use TWR Rule
MEM_TR2R - 2 clocks
MEM_CAS_LATENCY - 7 clocks
MEM_REFRESH_RATE - 0x75
MEM_TRFC - 23 clocs
Je to nekde tady z fora, a uplne puvodne snad nekde z Techpowerup nebo XS, uz nevim jiste....kazdopadne pouzivat jen na GTO2, obyc GTO to neda....jo a ponekud klesne pretakt pameti, coz je ale logicky...:)
me naopak to hle casovani snizilo o 100 bod uv 05 mark ..testnuto na stejnych mhz jadra a mem
toto je me
MEM_TRCDRD - 7clocks
MEM_TRCDWR - 4 clocks
MEM_TRP - 4 clocks
MEM_TRAS -6 clocks
MEM_TRRD - 6 clocks
MEM_TWR - 7 clocks
MEM_TR2W - CL+2 clock
MEM_T2WR - 1 clocks
MEM_TW2R_SAME_BANK - Use TWR Rule 7
MEM_TR2R - 3 clocks
MEM_CAS_LATENCY - 5clocks
MEM_REFRESH_RATE - 0x59
MEM_TRFC - 20 clocs
podotykam ze to mam tak uz z biosu nic sem tam nenastavoval je to tak na default
-
Citace:
Původně odeslal xixe
no rombo jelikoz jsem ji od tebe koupil a nevedel sjem jeste ze tu mas posty v theardu tak sem docela nalit ikdyz relativne....uz chapu proc si nehctel osobni odskouseni...z duvodu pc v rozkladu:-))
ale jelikoz na sms neodpovidas ani na icq tak se te optam asi tudy vyzkousel si ta mvice tech bisou na ni??
co jsem ja zkousel vypada to na vysokou teplotu proto to zhasina..
tak to pozor!! na sms jsem ti odpovedel, na icq hodne casto nejsem a sem jsem inzerat nechtel davat pac sem nemel odzkouseny kolik ta karta skutecne da. Nemel jsem ani koupenej jinej (poradnej) chladic abych to zkousel.. A jak uz sem psal, koupil jsem 6800GS za good cenu takze jsem se ji potreboval rychle zbavit a zrovna v ten den co si nabizel osobku jsem fakt nestihal.. Sam vis zhe sem prijel i pozde.. Nechci abys tady ze me delal buhvi co.. Jak uz sem ti psal pres sms, vic biosu sem nakonec nezkusil. Uz jsem nemel duvod
-
Citace:
Původně odeslal rombo
tak to pozor!! na sms jsem ti odpovedel, na icq hodne casto nejsem a sem jsem inzerat nechtel davat pac sem nemel odzkouseny kolik ta karta skutecne da. Nemel jsem ani koupenej jinej (poradnej) chladic abych to zkousel.. A jak uz sem psal, koupil jsem 6800GS za good cenu takze jsem se ji potreboval rychle zbavit a zrovna v ten den co si nabizel osobku jsem fakt nestihal.. Sam vis zhe sem prijel i pozde.. Nechci abys tady ze me delal buhvi co.. Jak uz sem ti psal pres sms, vic biosu sem nakonec nezkusil. Uz jsem nemel duvod
mno asi sem to spatne napsal nic jsem ztebe nedelal ciste me slo jen o to jestli si zkousel jine biosi...pokud to tak vypadalo tak se omlouvam..
btw-sms me dosla zhruba az tak 3 dny po mem postu..ale ,dik
jen se zeptam poznal si narust vykonu ba naopak jak si spokejen stou gs?
-
Citace:
Původně odeslal xixe
mno asi sem to spatne napsal nic jsem ztebe nedelal ciste me slo jen o to jestli si zkousel jine biosi...pokud to tak vypadalo tak se omlouvam..
btw-sms me dosla zhruba az tak 3 dny po mem postu..ale ,dik
jen se zeptam poznal si narust vykonu ba naopak jak si spokejen stou gs?
no ja jsem forum ted nejakou dobu neprolizal a cetl jsem jenom neco co jsem potreboval takze tak.. Proto jsem reagoval az na sms.. No rekl bych zhe ani moc ne, benchmarky hazej sice vyssi vysledky ale to je zatim tak jediny k cemu jsem se dostal :(.. dneska budu koumat jak vyresim chlazeni te grafiky pac ten stock chladic je na me az moc hlucnej a teploty taky nic moc.. Myslim zhe nez dam compa do kupy jak bych si sam pral tak to jeste ten mesic potrva.. Desku mam taky chvilu a tam jeste tapu v BIOSu u pameti-je tam toho nak moc :D.. Zkousel si na tu kartu davat jinej chladic?? Treba Zalmana nebo medenyho Primecoolera?? Zajimalo by me jak s tim to pojede
-
Citace:
Původně odeslal rombo
no ja jsem forum ted nejakou dobu neprolizal a cetl jsem jenom neco co jsem potreboval takze tak.. Proto jsem reagoval az na sms.. No rekl bych zhe ani moc ne, benchmarky hazej sice vyssi vysledky ale to je zatim tak jediny k cemu jsem se dostal :(.. dneska budu koumat jak vyresim chlazeni te grafiky pac ten stock chladic je na me az moc hlucnej a teploty taky nic moc.. Myslim zhe nez dam compa do kupy jak bych si sam pral tak to jeste ten mesic potrva.. Desku mam taky chvilu a tam jeste tapu v BIOSu u pameti-je tam toho nak moc :D.. Zkousel si na tu kartu davat jinej chladic?? Treba Zalmana nebo medenyho Primecoolera?? Zajimalo by me jak s tim to pojede
mno neskousel a investice 600 klc je prio me zbytecna..ja se to ustablil na 475/1237 mark 05 6290 bodu cat 6.2 win 64 ...kolik dava to gs?
-
jedine co jsem s chlazenim delal je ze pouzivam otevrenou case +2 8cm vetracky postavene na te karte na ofukovani ramek
-
Citace:
Původně odeslal xixe
jedine co jsem s chlazenim delal je ze pouzivam otevrenou case +2 8cm vetracky postavene na te karte na ofukovani ramek
ale co fakt nechapu je sem si hral stim casovani podle psotu kousek nademnou...zjsitil sem ze em to dava mene bodu vrati ljsem zpet hodnoty na em a ehjhle najednou me jdou ramky na 1270 coz je o 33mhz vejs coz tezce nehcapu predtim byl vzdy rozsipanej obraz..
-
Citace:
Původně odeslal xixe
mno neskousel a investice 600 klc je prio me zbytecna..ja se to ustablil na 475/1237 mark 05 6290 bodu cat 6.2 win 64 ...kolik dava to gs?
no to je pekny :).. me to GSko dava 5968 pri 500/1055MHz ale to nejni maximum.. Nejsem moc domec tak nemam cas ladit a hlavne chladit.. az udelam ten chladic tak to mozna potrapim.. i kdyz mam ted rozjednanou jinou kartu :D.. njn comp furt v rozkladu :D.. Jinak pokud mas x64 widle tak sem to kdysi zkousel na 3DMarku01 SE a delalo mi to 300 bodu ve prospech x64 vs XP Profi.. Jinak by sis mohl doplnit podpis aby jsem videl co mas za stroj na kterym to frci
-
Citace:
Původně odeslal rombo
no to je pekny :).. me to GSko dava 5968 pri 500/1055MHz ale to nejni maximum.. Nejsem moc domec tak nemam cas ladit a hlavne chladit.. az udelam ten chladic tak to mozna potrapim.. i kdyz mam ted rozjednanou jinou kartu :D.. njn comp furt v rozkladu :D.. Jinak pokud mas x64 widle tak sem to kdysi zkousel na 3DMarku01 SE a delalo mi to 300 bodu ve prospech x64 vs XP Profi.. Jinak by sis mohl doplnit podpis aby jsem videl co mas za stroj na kterym to frci
zkouska mel by tam bejt..
-
No na X800GT02 s 16pip (X850XT) máš slabej zdroj příteli. Jestli chceš lepší takty budeš ho muset vyměnit a do budoucna určitě..
-
Citace:
Původně odeslal LosDatlos
No na X800GT02 s 16pip (X850XT) máš slabej zdroj příteli. Jestli chceš lepší takty budeš ho muset vyměnit a do budoucna určitě..
mno ja kni přidelal zdorj z druheho pc a nepomohlo ,(ktery byl zapojen jen na desce s +cleron jinak nic a byla to 350 w kterou sem dal na externi napajen karty ...takze zdrojem to nebude:-(
-
Citace:
Původně odeslal xixe
mno ja kni přidelal zdorj z druheho pc a nepomohlo ,(ktery byl zapojen jen na desce s +cleron jinak nic a byla to 350 w kterou sem dal na externi napajen karty ...takze zdrojem to nebude:-(
navic nemam v pc zadnou cd rom a jen 1hdd nic vic
-
Citace:
Původně odeslal xixe
Ty jsi mel zapojenou kartu na jiny zdroj soucasne se svym co mas v PC? Nebo si jenom vymenil ten svuj? Pokud prvni tak potes. Mohl jsi ji uplne klidne odpalit
-
Citace:
Původně odeslal Geeker
Ty jsi mel zapojenou kartu na jiny zdroj soucasne se svym co mas v PC? Nebo si jenom vymenil ten svuj? Pokud prvni tak potes. Mohl jsi ji uplne klidne odpalit
ten prvni zpusob a na pct to tak provozuje hafo lidi a no problema
-
No nejsem elektrikar ale problem to byt muze a sakra velky. Uz se to tady resilo
-
Citace:
Původně odeslal Geeker
No nejsem elektrikar ale problem to byt muze a sakra velky. Uz se to tady resilo
tam jde hlavne o to, ze ten zdroj ma byt nejak zatizenej
a jednou grafikou teda zatizenej fakt neni, i kdyz to byla ,,treba,, 300W
-
Citace:
tam jde hlavne o to, ze ten zdroj ma byt nejak zatizenej
a jednou grafikou teda zatizenej fakt neni, i kdyz to byla ,,treba,, 300W
proto jsem ten druhy mel zapojen na druhe desce s cpu...aby tam bylo nejake zatizeni
-
Citace:
Původně odeslal xixe
proto jsem ten druhy mel zapojen na druhe desce s cpu...aby tam bylo nejake zatizeni
¨tak to je hodne zajimavy, ja si to vubec nedokazu predstavit
muzes udelat foto? a tak to provozujes nejak dlouhodobe, nebo jenom na zkousku?