Re: Snaha o takmer kompletne pasivne chladenie
copak oto všjíře byly zajímavý ... rozhodně to bylo něco neokoukanýho :) ale zase : ta váha :) mám teď na desce Thermalke tower 112 COu o 1200g takže si umim představit kolik vážily ty vejíře a na můj vkus už je to vážně moc ... jinak vždycky se najde někdo takovej co z těch moderů dělá bohy ... to já osobně nemám rád ... taky se mi to letos na invexu stalo naštěstí to neni časté ale ty lidi to nemají v hlavě v pořádku ... BTW:proti chválení za dobře odvedenou práci ic nemám a dobře odvedená práce vlastikovo první mod rozhodně byl :) ale nic se nesmí přehánět ... :)
BTW: Vlastiku a kdy nám to svoje vele tiché dílo ukážeš ?! ty ho tajíš jak kdyby si se bál průmyslové špionáže :)
no premejslim tak o dalsim kompu co budu stavet
dosel sem k nekolika bodum co chci splnit:
1/ticho
2/misto (co nejmensi case)
3/chlazeni
uz mi nepude ani tak o extremni pretaktovani, jako o tiche chlazeni
case rozhodne budu vyrabet sam celohlinikovou o velikosti fullATX
disketovku nezahrnuju, disk bude v silentmaxu pridelany na bocnici stejne jako jedina mechanika
na grafarne schooner, na prociku XP 120 (podle specifikaci ma jen 6cm vysku)
zdroj priplacly nad cpu cooler tak, aby 120 (ve zdroji) z nej presne odsavala
streva chci prizpusobit presne na miru chlazeni - tzn, ze grafarna ani procesor nebudou zadny velky zrouti (do 70W)
skrin bude v zadu asi tvarove neobvykla :P, aby mohl byt zdroj presne nad cpu...
je to jenom teorie, ale co vy na to? - nejake nedostatky?
jeste vaham s polohou mechanik (pod/nad deskou), a celkovou polohou pc - na stojato/lezato
koukám že se s mini case roztrhl pytel ... no já taky plánuji něco obdobného a řečšení bude podobné ... využiji ale dva 120x120 větroně a to poskytne dostatečný průvan k využití i výkonějších komponent ....
ale jako tvůj návrh je zajímavý ... Homemade case by mohlo být řešení ;)
koukám že se to tady rozrůstá...To Vlastik.... sem upřímně zvědavej na ten zdroj , protože sem to taky plánoval, ale po prostudování všech možnejch materiálů, musel sem se učit i elektrotechniku :D no nicméně ve zdroji dou všechny výkonové členy s trochou šikovnosti vytáhnout na nějakej pasiv to jo.. ale řeknimi jak budeš chladit toroidy ( nebo jak se těm hajzlikum obalený cívkou říká) a v druhý řádě jak budeš chladit kondíky ?? pokuď tohle všechno nezabezpečíš tak ti to sice pude ale jak dlouho :-) já sem se neodvážil protože ten můj hardware mi a ten risk nestojí... dal sem přednost 1 120 ve zdroji... a zbytek voda...na readiátoru sice mam 2 120 ale nejsou potřeba zapínat :-) uchladim s tim 2600+@2600Mhz takže spokojenost...
to Digitaldoom: souhlas s tím vychvalováním, já bych třeba nemohl dělat na něčem, kdyby mě někdo každý den celý rok říkal jakej jsem "bůh", to bych na tom postupně přestal makat a výsledek by stál za nic, proto to nechci nikomu ukazovat, dokaď to nebude 100%, ale dávám si furt větší a větší cíle a tak se to pořád protahuje.
- vějíře: nechápu, proč si všichni myslí, že když vějíř, tak musí mít 5kg ???, to co jsem dělal já, byl největší extrém - jen tak ze srandy :), ale klidně se dá udělat hliníkovej vějíř třeba 850g, prostě jaký chceš, to není nikde daný :) a pokud někdo touží po tom, udělat si vlastní chladič, tak vějíř je to nejjednodušší a nejlevnější řešení, které je výkonově srovnatelné i s běžnýma TOP chladičema.
to check: dobrý, ale má to jeden malej nedostatek, nebude to kompletní pasivní chlazení :) a o to tady hlavně jde, pokud se nepletu ;), ale jinak pracuj, pokud se ti to povede s jedním fanem, tak to bude taky hodně dobrý začátek, já taky takhle začínal a časem na to třeba příjdeš a uděláš to fanless :cool: ....
to -martin-: nesmíš se toho bát, já budu mít v case highend HW včetně 600W zdroje za 5k a jsem úplně v klidu :). Na zdroj jsem vymyslel unikátní chlazení, kde nic nepájím a chladím vše co je potřeba, mám to všechno oměřený přesnou dotykovou sondou, ovšem je to ale zatím TOP SECRET , takže sorry, že ti neporadím.....
vlastik: sorry, ale myslim ze tenhle thread se jmenuje: Snaha o takmer kompletne pasivne chladenie
to zmanena minimalizace ventilatoru na co nejnizsi uroven - 1
zdroj bezpecne chladit pasivne nejde, takze asi tak...
ze ho nekdo pasivne chladi je pekny ale od toho se pak odviji jeho zivotnost, spolehlivost, stabilni napeti, penize...
myslim ze sme se tu shodly, ze jedna 120 ve zdroji zpomalena, aby se jentaktak tocila, nikomu neublizi
jak uz tu nekdo zminil tak twe mody sou trochu neprakticke, zvlast pro nase pozadavky
i kdyz vypadaji bezkonkurencne tak mit bych to doma nechtel - mam na svoji 66gt pasiv z cpu a karta je prohla jak .....
edit: pasiv zdroj: no vytahat to de takhle vsechno ale pak to bude priserve velky, nehlede na to ze to tomu zdroji vadi, a draty muzou zacit kmitat
vlastik: pls tak sem po dobu nez to zverejnis nepis jak to mas skvely kazdyho tim akorat naseres
to check: tak sorry, nebuď hnedka naštvanej, realita je prostě taková....
1. mě tady taky kritizovali, že mám větrák ve zdroji a že to není pasivně - mají pravdu ...
2. nejnižší úroveň ventilátorů je 0
3. zdroj bezpečně pasivně chladit lze (srovnatelně s větrákem), ty jen nevíš jak....
4. které mé mody jsi viděl? - jen ten první - ano, ten je tak nepraktický, že je to jen bedna k ničemu, už jsem to psal v prvním postu, nyní mě jde hlavně o praktičnost.... (z mého pohledu)
5. že máš váhou prohlou grafárnu, je jen tvoje neschopnost.....(jinak si to nedovedu vysvětlit)
6. já ze zdroje nic nevytahuju - velikost je srovnatelná s originálem, žádný dráty tam nepájím - nic nekmitá
7. proč bych sem nemohl psát? ty taky ještě nic nemáš a popsal jsi nám to tu všechno do podrobna, jak to budeš mít....
8. ano, naštval jsem zase některé závistivce :p
600W zdroj... ze by cast vykonu sla na peltiera na trafu a z neho do pasivu, kterej je cela bedynka + trosku zvetsene pasivy na spinacich prvcich (mozna ani neni potreba) :) Jiny rozumny reseni me nenapada
Citace:
Původně odeslal Hardman
600W zdroj... ze by cast vykonu sla na peltiera na trafu a z neho do pasivu, kterej je cela bedynka + trosku zvetsene pasivy na spinacich prvcich (mozna ani neni potreba) :) Jiny rozumny reseni me nenapada
Lamicz viď? :), ten 600W ještě nemám (snad za 2 týdny i s druhou 7800gtx), zatím mám jen 460W akasa, ale jde to v pohodě, tak chci zkusit zase lepší....
jinak peltiera tam nikde nemám - je jiné ruzumné řešení, ale už bych tady moje new chlazení nerozebíral, počkejte až to bude hotový, stejně ze mě nic nevymlátíte :), navíc jsou pak někteří naštvaní, takže nemá smysl se tady dál dohadovat.
ne nekteri tu sou nastvani jenom pro to, ze vsem pises ze sou teprve na zacatku cesty a ze to maj spatny, ze ty uchladis pasivne vsechno, levou zadni, o zpusobu se ale nezminujes...
zadny jiny zpusob chlazeni zdroje nez vzduchem tu nezname, vodou se nedaji chladit toroidy
edit: sam este nic nemam ale moje reseni se sestava ze sesroubovani case, vsechno chlazeni bude koupene, jak sem psal, tak bude na pristi pc, ocekaval sem nejaky navrhy/pripominky od vas
Citace:
Původně odeslal check
ne nekteri tu sou nastvani jenom pro to, ze vsem pises ze sou teprve na zacatku cesty a ze to maj spatny, ze ty uchladis pasivne vsechno, levou zadni, o zpusobu se ale nezminujes...
zadny jiny zpusob chlazeni zdroje nez vzduchem tu nezname, vodou se nedaji chladit toroidy
- způsob je zatím tajný :) , ale někomu třeba pomůže jen to, že už ví, že to jde pasivně uchladit - nikomu už nebráním v tom, aby si to vymyslel a vyrobil taky, ale přemýšlet a makat se moc lidem už nechce....zato kritizovat snahu druhých jim jde pěkně....
- zdroj: ale vždyť já ten zdroj chladím vzduchem, ale pasivně....vodu nepoužívám
jinak říkám, debata o mém chlazení zatím nikam nedospěje, počkejte až to bude hotový....
hele uz ten OT ukoncime, vsechno de, takze moc nikomu nepomuzes, otazka jestli to je jeden clovek schopny vyrobit, na Mesic se taky da dostat, ale to neznamena ze tam byl kazdy
edit: v dalsim prispevku to sajmon pekne vystih, hadat uz se s TEBOU nebudu, nema to cenu
Citace:
Původně odeslal check
zdroj bezpecne chladit pasivne nejde, takze asi tak...
vidíš, před pár hodinama jsi myslel, že to nejde, ale teď už najednou jde všechno - učíš se rychle :), tvůj názor, že to nejde, moc lidem taky nepomůže, akorát spoustu lidí odradí od toho, aby to udělali, přitom je to tak jednoduché a snadné....
o měsíci se tady nebavím, mě jde pouze o pasivní chlazení....
pokial tu chces este jednu stranku opakovat ze sa to da ale nepovies ako, tak to sem nepis a hod to sem ked to bude hotove .. ak budes chciet .. potom mozeme posudit, ci to bude riesienie ktore bude pouzitelne vseobecne, alebo nieco co funguje u teba za specifickych podmienok ..
nejaky retard mi uz stihol dat negativne hodnotenie za rozdelenie tychto prispevkov do ineho threadu. Boli tam zevraj "zajimavy veci" ... asi si ten dotycny yntelygent nestihol pozriet sekciu a najst tento thread :roll:
Citace:
Původně odeslal MadCap
nejaky retard mi uz stihol dat negativne hodnotenie za rozdelenie tychto prispevkov do ineho threadu. Boli tam zevraj "zajimavy veci" ... asi si ten dotycny yntelygent nestihol pozriet sekciu a najst tento thread :roll:
jo ten inteligentni retard sem byl ja... vsecko ot nebylo tak sem cekal ze to jenom promazes... a kdyz uz si to hrdinsky presunul jinam stacilo tam dat odkaz... který si tam bwt dal až teď ... ale ted uz to je stejne jedno...
Re: Vlastikova krabica? OT
klid hoši, mě je to úplně jedno, mě už nemůže vůbec nic rozházet :)
jinak jsem opravdu poctěn tím, že i sám VELKÝ MadCap nerozdýchal moji snahu o 100% pasivní chlazení, neboť já si z Vás opravdu žádnou srandu nedělal....z MadCap-ova projevu dokonce cítím, jako že by byl i naštvaný....zajímavé :)
to MadCap: Copak tě tolik naštvalo? Mohl bys třeba taky přispět nějakým inteligentním argumentem a situaci kolem pasivního chlazení nám méně ilnteligentním objasnit....děkuji
2Vlastik: nie sme v debatnom kruzku resp. bud sa vyjadruj k teme, alebo nevyjadruj. Hlavne nie tymto tonom...posobi to trosku jemne povedane "blbo". Asi by si to mal uzavrieť s heslom "až to bude tak to bude" lebo ako hore / vyššie Sajmon napisal kopec príspevkov a nikde nič. Počkáme (ja osobne veľmi rád) na výsledok tvojej práce. Dík za pochopenie.
Citace:
Původně odeslal VlasTik
klid hoši, mě je to úplně jedno, mě už nemůže vůbec nic rozházet :)
jinak jsem opravdu poctěn tím, že i sám VELKÝ MadCap nerozdýchal moji snahu o 100% pasivní chlazení, neboť já si z Vás opravdu žádnou srandu nedělal....z MadCap-ova projevu dokonce cítím, jako že by byl i naštvaný....zajímavé :)
to MadCap: Copak tě tolik naštvalo? Mohl bys třeba taky přispět nějakým inteligentním argumentem a situaci kolem pasivního chlazení nám méně ilnteligentním objasnit....děkuji
mna tento thread z pohladu obsahu nezaujima, pretoze to je len dalsie mlatenie uz 200x vymlatenej slamy. Podrazdeny som bol kvoli niecomu inemu (co si zjavne nepochopil) mna vobec netrapi aku superdrahu megadobru totalnehome krabicu si doma bastlis ... dokonca ani nie som VELKY len to tu moderujem, takze sa snazim udrziavat poriadok a to sa nezlucuje s tym co ste vyrabali v minulom threade, nenasiel som jediny prispevok, ktory by nejak vyrazne suvisel s tym co riesi ace, ak tomuto vlaknu chcete dat nejaky iny nazov a tlachat v nom dalej, nech sa paci, rad vam ho premenujem ;)
P.S.> vam "menej inteligentnym" (pozor, to je priama citacia) nic objasnovat nehodlam, moj nazor tu uz viac/menej padol, takze naco to sem valit znova?
ale já jsem to uzavřel už několik postů zpět, ale někdo to asi nepochopil...
normálně jsem neměl ani v úmyslu sem něco psát, ale kritizovali jste tady moji starou case, tak jste mě vyprovokovali :).... no a trochu se to zvrhlo...tak sorry
jinak neřešil jsem nic jinýho než moji snahu o pasivní chlazení, takže za OT bych to všechno nepovažoval, byl to thread o pasivním chlazení....
nejlepší bude, když se to tady LOCKne ... už to tady dál nechci rozebírat
OK tak LOCK. Ale rozhodne som zvedavý na výsledok ;).