uprimne teplotu nevim - bezelo to stabilne pri 300htt po cely den. bedna je nejaky eurocase s 12cm vzadu odstavacim fanem + 12cm fan ve fortronuCitace:
Původně odeslal Digitaldoom
Printable View
uprimne teplotu nevim - bezelo to stabilne pri 300htt po cely den. bedna je nejaky eurocase s 12cm vzadu odstavacim fanem + 12cm fan ve fortronuCitace:
tak to je OK ... když to máš s odsávacími fany tak to běhá i s původním chladičem-pasivem ... prostě chlazení case je základ ... to pak lze dát pasiv na všechno ...
ten freezer co dávam na pasiv já je extrém ... ale taky to super chladí a anvíc dobře vypadá .... takže to doporučuji z tohot uhlu pohledu ...samosebou pro většinu userů to neni ... a zalman pasiv je dobré řešení na většinu desek :) ale nezapomenout na chlazení case což nemůže být hlučnější než onen mini větráček na chipsetu ;)
2 DigitalDoom : můžeš prosím prozradit, jakou metodu jsi použil pro řezání toho freezera? Máš to fakt moooc pěkné!
tak tak je to slusne urizle,taky se na to chystam,ale nevim jak sikovne to riznout,nebo strihat nuzkama ?Citace:
Původně odeslal loslhotos
DigitalDoom jak jsi to prosim te delal :)
pilkou na železo s citem :) a vždy jsem udělal jeden plát na jedné straně a na druhé atak dále až dolu :) šlo by to třeba i karboflexou ale to by asi nedopadlo tak dobře ... che to prstě trochu šikovnosti a itu ale měl sem to tak za 30 min ... pak jsem to přímou bruskou lehce obrousil ... :)
nuzkama to vubec nedelej, ja jsem to zkousel a dopadlo to hrozne
pilkou to pekne pomalicku uriznes a bude to vypadat skvele
potom je nejvetsi drbacka to brouseni
Možno by to šlo veľmi dobre lupienkovou pílkou (samozrejme list pílky kvalitný od Valorbe napr. ). Asi to vyskúšam pretože je pár záujemcov na takúto úpravu AC Freezer 4. Na druhú stranu uchladí to pekne ah Heat-pipe viz. podpis. Vsak tu dnes nahodim ako to vyzerá...
Já jsem se na to řezání už chystal, ale nakonec nevyšly penízky na upgrade, takže to musím odložit. :( Ale napadlo mě toto: hlavní problém vidím v měkkosti těch žeber = bylo by dobré je nějak fixovat. Samozřejmě se nespokojím s prostým vložením balzy mezi ně, ale chtěl jsem ji vlepit disperzním lepidlem :idea:. To jde pak krásně odstranit teplou vodou. Pak by se řezal dost dobře.
Trvalo by to sice trochu déle (tvrdnutí a opětovné rozpuštění lepidla), ale zase by se nemuselo řezat tak opatrně / pomalu. Snad to jednoho dne zkusím, pak se určitě pochlubím výsledkem svého snažení...
zafixuješ to snad kolmo do svěráku ne ? obal to bys to neotlačil a moc to neutahuj ať to neohneš stejně nesmíš na tu pilu moc tlačit takže to zas tolik utahovat nemusíš :);) je to piplačka ale stojí to za to :)
Já nemyslím fixovat kvůli deformaci po utažení svěráku, ale právě kvůli té piplačce při řezání+dobrušování. Když to slepíš, vytvoříš z toho vlastně kompaktní kus, který se určitě řeže a brousí lépe, než jednotlivé plíšky žeber. Takže sice budeš čekat na to lepidlo, ale samotná práce by měla zabrat méně času (při minimálně stejném výsledku).
Citace:
coooze pilkou klasickou pilkou na zelezo teeeda to cumim :-) Tim bych se na to byl sahnout, aby to nebylo rozdrbany.
Takze radis do sveraku za zebra mirne utahnout v hadru a rezat postupne... a nicim nepodkladat teda, jak tu nekdo popisuje.
Teda ale fakt to mas jak kdyz strihne ;)
BTW: ty fotky nejsou přímo mého kusu chladiče ale i kdyby byly vypadá to stejně ... oba dva sou dělaný stejně :)
Pilkou na železo to jde krásně nic neodrbeš řežeš plochu ;) jinak když se něco ohne jde to srovnat ... podkládat můžeš já to nedělal ale je to jistota :)
prostě pokuď nejsi uplně levej tak to zvládneš ... opatrně .. přemýšlej u toho a přídeš na to :) ty plechy jsou stejně hliníkový jde to lehce :)
pak sem to srovnal přímou bruskou nástavecem se šmirglem to šlo asi tak 3-4 pláty najednou takže proto to vypadá jako když sekne :) ...horní se mi ohnul ale je to hliník jde to lehce srovnat a vyrovnat :) teď už dělám druhý kus ale stím si vyhraju ... udělám to trochu hezčí a zakulacený ... příležitostně to vyfotím :)
Tak tedy dobrá, nechal jsem se přesvědčit ;) Jelikož se domnívám, že jsem poměrně zručný :p , až se do toho pustím, zkusím to přímo pilkou - bez lepení...
2 DigitalDoom: ...jestli se to nepovede, pozvu pár zfetovanejch negrů s kleštěma a letlampou, ať si hoši trochu zablbnou, a tvá prdel pozná středověk...
mezi ty zebra si neco dej, treba kousky nejakyho drevaCitace:
Původně odeslal $luk
bude se ti to lepsi delat
lepeni je zbytecny
Možno by nebolo zle natlačiť inštalačnú penu :p..to len tak uvažujem.
...hmmm, jestli by pak šla snadno odstranit, tak by to byl asi nejjednodušší způsob, jak to před řezáním zpevnit. Ale ta pěna - pokud vím - docela lepí. Možná pak zbytky rozpustit nějakým ředidlem, to by bylo mnohem rychlejší než ta moje "lepidlová" metoda.
ja bych se nepoustel, do zadnejch velkych akci
proste mezi to dej neco, co lehce vytahnes a hlavne uz to urizni:D
cim dyl budes vymyslet, tim hur se ti to bude delat
a hlavne: DVAKRAT MER, JEDNOU REZ
od grafiky si nech vetsi odstupy, aby se ti neprehrivala v miste, kde bude prechazet pres ten freezer
Jelikož momentálně nemám dost financí na upgrade, to řezání musím na nějakou dobu odložit. Takže počkám, jestli někdo vyzkouší v praxi některou z uvedených metod, jinak tam asi jenom šoupnu tu balzu nebo něco podobného.
Hned jak mě přišla deska jsem sundal ten aktiv a dal tam Zalmana ZM-NB47 a umístil k němu Arctic Fan Pro 2 L co se mě povaloval doma,na min otáčky a teplota je 30°C,ale to mám na grafice která je přímo u toho čipsetu - Zalmana VF700-ALCu na 2000 ot/min a v casu ješte 2x 120mm na 1000ot/min a na bočnici jeden 92mm u kterého nevím kolik má - reguluji ho tak aby nebyl slyšet + Zalmana CNPS7000B na procesoru na 1500ot/min a ještě Fortron s 120mm větrákem.
A je krásnej chládek a tichoučko.
tak to naperes jen na stred mezi plechy, to ti staci to stejne odriznes nebudes s tim spinit cely chladic.Citace:
Původně odeslal $luk
Taky je dobry napad na rezani,nebo jeste existuje takova tavna pistole ktera teplem rozpousti takovy jako tmel to tam nalit na stred co bude odrezano ;)
no já bych šel do tohohle a popřípadě ztišil větrák ale ten pasiv neni moc promáklej no tak bych třeba zkusil pasiv od coolermasteru to je v podstatě to samí jako ten zalman jak ukazoval na začátku Gabo a na něj hodil asi primecooler nebo kdyby si sehnal ten jak psal Gabo
Citace:
Původně odeslal kadas152
Hlavně si ale dej pozor na kolizi z grafickou kartou.
Orig. AC cooling na chipset - http://www.casemodding.cz/index.php?...o=1284&kat=251
Na tento chladic cipsetu od AC som sa pytal, z toho sa vyrobilo fakt par kusov (dufam ze pochopite co myslim pod "par" kusmi) a ani sa to dalej vyrabat nebude. Osobne ho tiez nemam v ponuke..hned ako sa objavil som sa na to pytal...
Na i875P jsem chladil nb stock pasívem, na který jsem hodil 60tku fan na 5V přes redukci a byl klid. Northbridge neměl o moc vyšší teplotu vzduchu než byla v casu a nebylo to slyšet vůbec. Jistě, chce to mít / udělat si tu redukci (tuším se mi tu ještě jedna nová někde válí) a mít kvalitní fan.