Vyzkousim to diky. Ale jak ten pocitac budu potom vypinat, kdyz na to nedam ten kablik od vypinace na bedne? Nebo to mam narvat presto?Citace:
Původně odeslal Phate
Printable View
Vyzkousim to diky. Ale jak ten pocitac budu potom vypinat, kdyz na to nedam ten kablik od vypinace na bedne? Nebo to mam narvat presto?Citace:
Původně odeslal Phate
Zalezi od toho, kde bude chyba. Ak ti to nepojde ani spojenim dratikov alebo samotnych POWER jumperov na doske, tak je chyba tam, kde napisal Rainbow. Ak ti to pojde, tak je chyba, kde napisal Phate a staci opravit vypinac.Citace:
Původně odeslal Martin Šrámek
OK, vyzkosim to, a dam vedet.Citace:
Původně odeslal PiT
Zkusil bych jinej zdroj ;) Mě to dělal taky jeden kompjůtr. Zapnul se jakmile jsem ho zapnul do zásuvky a vypnout šel pouze zase vytažením ze zásuvky. Když ho zkoušeli vypnout windowsy, tak se resetoval. Oprava zdroje to vyřešila ;)
Tak nakonec jsem ziskal jinou desku (KT133) a Duron 850Mhz. Ta deska je novejsi tudiz lip adresuje pameti. Takze mam celkem 544Mb. Diky vsem za odpovedi ale predchozi desku a procesor vzdavam. Jen se jeste zeptam bude mi to stacit jako multimedialni server na Linuxu? Chci tam dat program kterej ma trochu rozhrani jako MC od Microsoftu a je to dobry na TV.Je mi jasny ze frekvence cpu je dvojnasobna. Ale tohle je starej Duron a tehdy co jsem slysel AMD na Intel nemelo vykonostne narok. A navic ty levnejsi rady vic osekavali nez ted. Treba dneska maj Semprony,ktery mnohdy predcej plnohodnotny Pentia.
Duron ma dobry vykon - predsalen 100MHz DDR FSB urobi svoje.
ten duron na to urcite staci... sam na druhym kompu kterej ma Athlon 900 na 100 FSB + 512mb +GF4 rozchodim i NFSMW :D ale je teda fakt ze moc hratelny to neni... kazdopadne s filmama sem nemel jedinej problem... Win XP SP2 + BSPlayer :) na notesu mam Win ME, PIII 500/100 a 64mb a ATI RAGE PRO 4mb se da koukat maximalne na nejaky nekvalitni divx s kvalitou ze pomalu neprectete titulky :)
na prehravanie filmov na slabsich masinach odporucam pouzivat mplayer. Pre "non-commmand-line-friendly" userov bude trosku tazsie ovladatelny, ale osobne lepsi prehravac nepoznam
Snad to bude v pohode. Ale vcera jsem zase nevysel z problemu, jelikoz ten disk co tam byl puvodne rozdelenej na system a data. Chtel jsem asi 2 Gb dat pretahnout na na svuj zalozni disk kterej je bohuzel NTFS. Proto jsem tam chtel nanstalovat na 2Gb Xp a pretahnout data. Ale pres noc to naformatovalo jen 15% Jemi jasny ze ten disk je starsi a ne tak rychlej,stejne jako celej pocitac. Ale tohle extremni doba. 2Gb by byly timhle tempem cca za 50 hodin.Jinak disk byl na puvodnim compu s ME funkcni. Tak kdyby mel jeste nekdo nejaky tipy,tak to uvitam.
když jsi k tomu přišel, tak to ještě formátovalo nebo to bylo tuhé?Citace:
pokud to stále formátovalo, tak tam asi byly vadné sektory. i když pro jistotu bych to zkusil v jiném kompu nebo s jiným kabelem.
pokud to mas takhle pomaly tak si disk hod do jinyho kompu a zformatuj ho pod windowsama... a na to abys precetl -NTFS soubory z ME si staci stahnout programek, nemusis tam rvat XP...
Tak jsem tam dal nakonec novej 160Gb disk, a pro zacatek Xpcka. Bios vidi jen 130Gb ,ale Windows normalne 160Gb. Myslel jsem ze to berou windowsy z biosu?? Komp bezi v relativne v pohode a prosel testama na stabilitu (Super PI,3D Mark 2001,Pc Mark. Problem mam ale v tom kdyz ma neco instalovat DVD combo mechaniky Teac, skoro vzdycky to neprecte (chybi cab soubor ci co) a navic to vetsinnou konci modrou obrazovkou smrti. mechanika jinde bezi v pohode. Je to radic? Nebo spatnej rezim v biosu? Deska je Lucky Star-K7VAT (VIA KT 133), radic ATA 100 Diky za kazdou informaci.
1) Minimalne SP1 treba, inak maju s diskami nad 130GB problem samotne windoze
2) Ked vidi BIOS maximalne 128GB, tak ti to bude robit problemy, skus si zohnat najnovsi, snad je to tam opravene. Mal som za to, ze KT133A/686B podporuje disky nad 128GB, ale isty si nie som.
3) Urcite si tam potom nainstaluj aj posledne VIA Hyperion ovladace.
Pokud při čtení z DVD při instalaci win dochází k chybě čtení cabu a je to pokaždé na jiném místě, tak tento problém je pravděpodobně vadná ram.
Ne, je to uz na hotovejch windows. Bylo to treba kdyz jsem chtel nainstalovat nejakej program treba PCMark atd. Ja je to vzdy v nejakym bode instalace.Citace:
Původně odeslal MlokCZ
1) Mam sp2 a Windows vidi, a naformatovaly 160Gb disk.Citace:
Původně odeslal PiT
2) Jaky problemy z toho plynou?
Na stankach VIA prave na tenhle chipset doporucujou starsi drivery,tak nevim. Jak by mohly pomoct novejsi drivery? Jde o tu mechaniku. Myslis ze by to mohlo nejak souviset s tim diskem?
Bohuzel novej bios na desku neni a ani Lucky Star uz podle vseho neexistuje.
Diky
Diky
Pokud to dělá pokaždé v jiném místě, tak to může být stejně problém s ram. Zkusil bych překopírovat cd/dvd na HD a pustit instalaci z HD. Pokud proběhne ok nebo chyba bude pokaždé na stejném místě, tak je to jasný.Citace:
Tak to spadlo i kdyz jsem to prekopiroval na HDD. Kdyz jsem stahl novou instalacku z webu tak to probehlo v pohode. Mem test pres noc bez chyb.Citace:
Původně odeslal MlokCZ
Tak fakt nevim ceho se mam chytit.:-(
Ak je pamat OK, tak su to jasne problemy s VIA 686B.
VIA 686B je jizni mustek? Myslis ze by pomohly drivery na na novejsi rady? Doporucujou je od KT400 vejs. Tak to nechci jeste vic pode...Citace:
Původně odeslal Rainbow
V Linuxe to funguje bez problemov (raz tam pridali na to opravu a odvtedy to funguje), vo Windowsoch su s tym stale problemy. Skus VIA latency patch (alebo ako sa to vola).
Na ten patch jsem koukal co jsem vycetl z ruznejch stranek,tak 4in1 v 4.43 ma opravu v sobe takze to taky nepomuze :-( Jen jsem nasel ze by se to mohlo zlepsit,kdyz dam radic na kterym je mechanika do modu PIO,ale ze je to pak mnohem pomalejsi.Citace:
Původně odeslal Rainbow