je bych upozornil, že Nexus Real Silent 120 mm od Yate Loon má velmi kvalitní kluzná ložiska
Printable View
je bych upozornil, že Nexus Real Silent 120 mm od Yate Loon má velmi kvalitní kluzná ložiska
Iste? Prave mam jeden na sklade (je to pre jedneho známeho) a mozem potvrdit ze ten NEXUS je na default tichsi. Kvalitou vsak bude lepsi asi PAPST (to je vsak otazne) + po zredukovani je na tom lepsie PAPST. PAST na default vsak dosť vibruje -> neviem ci to je zalezitost toho jedneho kusu co mam, alebo standardne takto vibruje na default. Zaujimave su lopatky toho PAPSTu - z vrchu je cast na boku skosena na plocho na cca 3cm.Citace:
Původně odeslal MadCap
Na koniec sa teda priklonim k tym PAPSTom, zoberiem najprv jeden kus ci bude vyhovovat, ale snad to pojde. Koncom januara by som ho chcel kupit, teraz setrim na RAMku. Potom napisem.
Vdaka za vase postrehy! :wink:
no bohuzial neviem uplne presne ci to bol tento model, ale to su jedine vetraky, kde som nepocul skutocne ziadny zvuk motora a lozisiek ... na 12V samozrejme nevyhovuje ZIADNY vetrak ;)Citace:
Původně odeslal GABO
Tak to samozrejme ano, po zredukovani sa to o hooodne zlepsilo :). Ja som bral stav default NEXUS vs. default ten model PAPSTu..:)Citace:
Původně odeslal MadCap
zkousel uz nejaky nezavisly recenzent :) ty fany silentx??
Nevim jestli to tu bylo, ale ja pred asi rokem koupil tento:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27110
A musim rict, ze je naprosto skvely. Kdyz ho date na minimum, tak je prakticky neslysitelny (1200ot) a na maximum by s nim vzletlo mensi letadlo ;) Rozhodne doporucuju...
Ja budem brat minimalne jeden PAPST do mesiaca urcite... Potom napisem, i ked kazdy pise, ze su cool :)
Papst 120mm Lüfter 4412 F/2GLL - Super Silent (€18.00)
mám ho v skrini už asi rok a zatiaľ úplná spokojnosť, len na webe sa občas objavujú infomácie (www.silentpcreview.com), že vraj kusy vyrábené v ich maďarskej fabrike sú trochu hlučnejšie - bohužiaľ to z fanu nezistíš!
pokud muzu doporucit, vydrzte tak 14 dni... ;)
Ale zistis...pondelok ti nafotim ;)Citace:
Původně odeslal Rudi
A jo zabudol som na to...nafotit to.
Takze zospodu ma vetrák napísané, že emb-papst St.Georgen HU (C)
TO HU je maďarsko :)
Jednoznace doporucujem si precitat http://www.svethardware.cz/art_doc-3...800595C8C.html
Zjistite ze nie vzdy je plati: drahe == lepsie ako lacne ;)
tie Xilence su zaujimave fany za hodne male prachy ... zaujimalo by ma este jak by dopadli tie AC fany a tiez zivotnost tych Xilence :) ja povazujem tie Papsty za best, ael clovek to zaplati krvou ... kvalitu to ale proste nezapre :) btw kto tie Xilence robi? na Cybexe je ta 120tka za 108 s danou (red/black) a za 89 cisto black verzia, ktora ma 0,14A namiesto 0,10A tej red/black :) asi si kupim 92jku a 120tku tych red black len zo srandy na cpu a do case :)
Na druhú stranu sa stale spolieham na vlastný test - tým nechcem povedať, že ten test na SW bol zlý - práve naopak. Kazdopadne Xilence skúsim aj ja.Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
moje řeč :) už jsem si také objednal balíček plný xilence fanů (3X120, 1X92, 1X80) za necelých 600,- s dopravou až do domu :)Citace:
Původně odeslal GABO
skoda ze v tom testu nejsou zahrnuty i ventilatory NEXUS :confused:Citace:
No dosť som sa čudoval prečo v teste nebol zahrnutý aspoň 120mm model (jedno či B/W alebo orange). Predsa len patria k tym veľmi dobrým ventilátorom (aj keď drahším).Citace:
Původně odeslal LM
co tak toto Turbine - AEROCOOL Turbine 2000 - 120mm
120mmx120mmx25mm ventilátor. Rated Voltage: 12 VDC. Operačná Voltáž: 10.2-13.8 VDC. Prietok vzduchu: 37.44 CFM. Tlak: 0.035 Inch-H2O. Vstupný prúd: 0.25A (max. Vstupné napätie: 3.0W. Rychlosť: 950+ - 10%RPM. Hlučnost: 19.66 dBA (Condition: background noise lower than 17.0dBA). Operating Temperature: -10C to +70C. Bearing: Sleeve
maju ho v TNtrade cena 380 bez DPH
mam ho doma ale pocut ho nieje co tu uvadzaju 19.66 dBA to ma urcite menej
Diky za link na ten test. Chystal jsem se koupit 4 kusy 120mm fanu a uz vim jake (XSilence). Takove 4 Papsty by slusne provetraly kapsu.Citace:
Uplne to nespecha a budu rad, kdyz sem jeste vauxhall napise svuj dojem z tech FANu.
Hmm len to Sleeve čiže klzné ložiská ma moc netešia. Ono ako ak je kvalitny výrobca a vetrák nie je v teple teda vo veľmi teplých podmienkach tak vydrží ale ináč bude po čase dosť vrčať (teplom sa olej vyparí). O tých klzných som minule debatoval s Eaglom. Sleeve sú samozrejme tichšie ako dvoj-guličkové.Citace:
Původně odeslal cluzoe
No jak jsem rikal v diskuzi, test neni posledni a budou i dalsi, tentokrat doufam i s mou primou ucasti pri vybirani kousku. Takhle mi proste bylo poslano to, co jste videli a i tak bylo stesti, ze ta firma byla ochotna jich tolik pujcit.Citace:
Původně odeslal LM
A trvanlivost fanu je proste bohuzel vlastnost, ktera se vyzkouset neda a musi se verit vyrobci, pokud to vubec ve specifikacich uvadi.
Kluzna podle teorie staci udrzovat pri nizkych teplotach ~30°C a pak by se mela jejich zivotnost blizit kulickovym. Jenze to jsou stejne vsechno jen teoreticky neurcity kecy a pravda je v kazdym pripade trochu nekde jinde, takze se s tim snad ani nema smysl zabyvat.Citace:
Původně odeslal GABO
Najlepsie 120mm fany???? jednoznacne hlasuju pro NEXUS 120 REAL SILENT!!!!!!
THERMALTAKE A2329 Silent Cat 12cm
Supertichý výkonný 12cm vetrák s nasávanim vzduchu z niekoľkých strán. Technické data: Silent CAT rychlost vetráku: 1600RPM - Max. prietok vzduchu: 62.2 CFM - Farva rámčeku: Biela - Max.tlak 2.13mm H2O - Rozmery vetráku: 120 x 120 x 25 mm - Hlučnost: 16dBA - Napätie: 12V - Ložiska: Klzné - Životnost: 30,000h - Konektor: 3 pin - Váha: 140.0g
som si obiednal tento v tntrade zevraj best vo svojej triede :-)
Skor by som povedal ze je to best v ich ponuke, ked si vsimnes tak nemaju AC, Papst, Nexus... a okrem toho, to je jednostranny vetrak urceny primarne na heatsink pre procesor pokial sa nemylim.