vzdyt to pisu o dva posty vejs ze mam 1600pro a dfi s nf4 chipsetem.Citace:
Původně odeslal Funda
Printable View
vzdyt to pisu o dva posty vejs ze mam 1600pro a dfi s nf4 chipsetem.Citace:
Původně odeslal Funda
cool.user > jsi natvrdly nebo co? a dalsich X lidi tady pise ze s tim maji problemy, mozna kdybys to zkusil najit i jinde na netu tak by ti mozna doslo ze nektere kombinace HW (vetsinou deska s chipsetem nf4X a serie karet ATI X1xxx) zatuhavaji pri prechodu do 3D! tak pokud nekdo neprijde s resenim proc a jak to napravit tak si nech svoje pripominky typu: Ja mam sestavu a ja to nejlepe vim, protoze ta moje jedna sestava je uplne stabilni, atd...Citace:
Původně odeslal cool.user
Já zas vidím desítky recenzí, kde použili NF4 čipset a žádný problémy nezmiňují. Takže je to buď záležitost nějakého konkrétního výrobce základních desek a jeho mizernýho BIOSu, nebo problém mezi klávesnicí a židlí...
k tym biosom:
ja som skusal na tej ASUS A8N SLI cca 5 posl. verzii a nic. Biosy aktualizuju pomorne casto posledne 3 co som skusal boli z 4.11.2005, 8.12.2005a21.12.2005
na MSI som skusil dat posledny a tiez nic.
...a mozno ma v tom prsty NVIDIA a ked chipset zdetekuje VGA X1xxx tak zacne strajkovat... :o ? ale len u niekt. vyrobcov;)
Dobrý den,
podle diskuzí to opravdu vypadá na nekompatibilitu MB a VGA. My jsme se s daným problémem zatím nesetkali.Doporučuji doručit na reklamační oddělení MB i VGA na otestování.Děkuji.
S přáním hezkého dne
Petr Mičko
internetový obchod - technická podpora
Ak ti povedali ze je v poho tak by nemal byt preblem ju vymenit kus za kus, stoj si za svojim nech ti daju iny kus ja si pamatam ze som takto vymienal este Gf2 GTX a az 4 mi slapala v poriadkuCitace:
Původně odeslal jozbull
vela zdaru
Kde si ju kupoval???
No dobrý. Můžete sem teda napsat přesný typy desek a grafáren, u kterých se ten problém vyskytl? Mohli bychom podle toho zjistit, jestli je to obecně problém nforce4 a x1xxx nebo jestli se to týká jenom desek a karet určitých výrobců.Citace:
Původně odeslal A2500+
www.alfacomputer.cz
Kód: 14163
Název: CPU AMD Sempron 64 3100+ (1,8GHz 800MHz 256k) soc 754 , BOX
Kód: 18136
Název: DIMM DDR Kingston .512MB PC400 CL3 BOX
Kód: 22196
Název: HDD Samsung 160GB SATA II/300, 7200ot., 8MB, Ultra tichý
Kód: 12288
Název: MB ASUS s.754 K8N4-E Deluxe, nForce4 4x, PCIe x16
Kód: 28500
Název: VGA ATI Sapphire X1300Pro, 256MB DDR2, PCIe x16, DVI, TV out
sestava cislo dve je sestavena se stejnych komponent jen grafika se nepatrne lisi:
Kód: 28479
Název: VGA ATI Sapphire X1300, 256MB DDR2, PCIe x16, DVI, TV out
Obe sestavy po prechodu do 3D zatuhnou ale vzdy je to dano nejakym podnetem, protoze nekdy to je za 1 minutu a nekdy zatuhne treba za pul hodky ale tezko rict co je ta konkretni vec proc zatuhne....
Zkuste kdyžtak někdo připsat verzi BIOSu jestli budete postovat, a jestli jede grafika na default nebo ne. Dik
no tak ja mam taky isty problem...mam Sapphire X1300Pro, a comp my vytuhne akonahle pustim 3D aplikaciu... doska Epox 8NPA7I(nf4x), Sempron 64 2800+
typek v obchode mi vsak tvrdi ze to je kvoli procaku, ze sa neznesu, ale ako tak vidim tak asi mozem zacat zhanat novu grafiku, kua!!! :((
a to som skusal uz hadam vsetky verzie ovladacov :((
neviete niekto aka asi tak ma byt optimal teplota vo win? mne to hadze 60°C, takye neviem ci to nebude skor v karte :/ no nic budem dufat ze je
trapim sa s touto doskou 2 tyzde. - kupil som ju a k tomu ATI Radeon X1600Pro.-hned ked som nainstaloval CS1.6 tam hodilo rozlisenie 640x480 a software, dam Open GL alebo D3D tak je to super ale len 10sekund, potom PC normalne zamrzne-resp. vypne monitor,ako keby presiel do Standby. To iste spravi aj pri 3DMarku.Pri video options - dovoli len 16 bit hlbku a ked dam 32 bit tak vypne. Grafika je ok, skusal som ju v inom PC a aj DDR. Niekde na forach som cital, ze tato doska ma problem s pametami, je tam aj najnovsi bios (hm, z 26.10.2005, 1010) a (to som si myslel ze ASUS je the Best),ci bude novsi a ci to vyriesi neviem. Neda sa niekde presne zistit aka jej vyhovuje pamat resp.DDR, neda sa to nejako vycitat z biosu? Alebo mam radsej kupit novu dosku a vyhodit peniaze.
Dakujem
tak ja uz jsem X1300 reklamoval, prodavac se malem ani neptal proc to reklamuji a vzal jsem si misto ni 6600....slape se stavajici konfiguraci bezchybne...
mno ja sem si koupil take desku ASUS A8N-E a grafiku Sapphire Radeon X1600XT, a mam uplne stejne problemy tj. pri prechdu do 3D zamrzne PC, 3d Mark 05 normalne funguje, paradoxni je ze na teto desce musi byt bios 1008 - ve verzi 1010 je nejakej bug a dochazi k zamrznuti uz i v 2D.Citace:
Původně odeslal merk
Obecně receno budeme muset pockat na nove Catalisty a novy bios ( ktery vyresi nekompatibilitu ).
edit: vzhledem k tomu, ze sem koupil desku v patek, tak ji pujdu vymenit za jinou - nevite jestli na MB GIGABYTE K8NF-9 Ultra jedou katy serie X1600 v pohode?
No já jsem si právě objednal Gigabyte K8NE a X1600pro, takže jsem fakt zvědavej, jestli to pojede. Už by se k tomu měla ATi nebo nVidia oficiálně nějak vyjádřit( a hlavně to opravit), protože to je dost zásadní problém.
No a jakto dopadlo???Citace:
Původně odeslal Funda
No mě to dopadlo dobře, protože mě to jede v pohodě. Jinak se ale pořád objevujou lidi, kteří s tím mají potíže. Naprosto jistou kombinací, která stoprocentně po přechodu do 3D vytuhne je karta od Sapphiru + deska od Asusu. Viz fórum na www.sapphiretech.comCitace:
Původně odeslal marrco
Funda, a ta doska je Rev 2.x alebo na rev. nezalezi.
Tiez som sa rozhodol kupit Gigabyte K8NE, zajtra ju budem mat a som zvedavy ci aj ta bude kompatibilna s Sapphire Radeon X1600Pro ako tvoja doska
Já mám revizi 1.0, mám dojem, že chyba byla na straně Sapphiru, ale nově kupovaný karty by snad měly být už v pohodě. Teď zas u toho Gigabytu řeším problém, že mě na něm nejde přetaktovat procák.Citace:
Původně odeslal merk
Skus sa pozriet na toto forum mozno tam nieco najdes http://www.czechcomputer.cz/disc_doc...A005E6DAE.htmlCitace:
Původně odeslal Funda
Funda: Mno, doniesol som Gigabyte K8NE no este predtym som skusil na Asuse K8n4 E Deluxe odskusat Geforce 6600LE od kamarata, ci bude mat problemy s toto doskou- a vsetko islo v pohode. Kedze som kupil novu dosku tak som to nainstaloval a trpol som ci to nebude zase robit problemy v 3D. Super- ono to ide,no pri nabiehani Win cez obrazovku preblikavaju pasy ako keby vypadok prudu co robilo aj pri Asuse co som sa zlakol ze som zbytocne investoval do novej dosky. ale ide to. Pri Geforce 6600LE ziadne pasy nerobilo, v zdroji to nebude (500W).
Tak ja sem si koupil nakonec desku viz. nize.
Nicmene s kolegou mame odskousenu 100% funkcnost Sapphire X1600XT a zakladni desky Gigabyte GA8NF9-Ultra ( na desce je primarne pouzivana graf. Gigabyle X1600Pro, ale testovali jsme i meho Sapphira a vse jelo ok ).
Zdravím, mám stejnou kombinaci desky a grafiky tj. Asus A8N-E a Ati sapphire X1600pro 256 a tuhne mi pri prechodu do 3D. Uz sem preinstalil wincky ovladace a stahl jsem i novy bios na desku (1013), ale stale stejna situace. Sosl jsem aktualni bios ze stranek sapphire ale ten si mi nedari flashnout. Vyresil uz nekdo tehle problem?Citace:
Původně odeslal millhouse.meil
tohle vyresis jedine vymnenou desky nebo grafiky. Tahle deska nespolupracuje s naprosto zadnou atinou rady x1000Citace:
Původně odeslal Rob314
vymenil som sapphire za MSI a uz to facha(x1600)
Mno ja som kamosovi jupil kombinaciu ASUS + Saphire asi pred 2 mesiacmi.. vsetko slapalo ok az dovcera !!!
Doska > ASUS K8N4-E So754,nF4
Grafika > SAPHIRE ATI Radeon X1600Pro, 128DDR3, PCI-E
sranda je , ze vseko slapalo OK takmer 2 mesiace kazdodenneho brutalneho hrania (FEAR, NFS:Most Wanted, NHL06...), a zrazu vcera na LCDcku namiesto obrazu - NO SIGNAL.... Po vypnuti kompu nabehne OK, ale po chvile hrania zase NO SIGNAL...
naozaj nepomoze nic ine, len vymena grafiky/dosky za inu znacku ???