To iguka: Ty vetraky mi taky meri vsechny 3 a ten treti nereguluje/presne ten ktery uvadis/
To philip2799: si myslim,ze tech 333fsb co chces asi bude moc na chipovou sadu,ne na procesor.
Printable View
To iguka: Ty vetraky mi taky meri vsechny 3 a ten treti nereguluje/presne ten ktery uvadis/
To philip2799: si myslim,ze tech 333fsb co chces asi bude moc na chipovou sadu,ne na procesor.
Aby som nemusel zalozit new thread tak vam to napisem sem .. neukamenujte ma zato -- dakujem za pomoc .
Takze uz mam vymenenu dosku za prvu co sa mi sama zapinala mam dokonca REV A2 , doska uz nepiska ani pri taktovani , ani pri pouzivani USB/PS2 takze aspon trochu zmena ...
No doska fungovala prvy den uplne bezproblemov .. tak som este skusal taktovanie , flashol som bios aby mi spravne detekovalo CPU , a zase sa mi stalo ze v noci som vypol pocitac .. a po vypnuti tak 2-3 minuty sa sam zapol .Potom co sa zapol bola doska uplne mrtva .. nereagovali tlacitka na doske , na case , ani nesvietila POWER a HDD dioda na bedni .. tak som teda drzal power tlacitko ci sa to vypne a nic ,,, vypol som tlacitkom na zdroji , resetol som CMOS lebo som to mal pretaktovane tak aby to neroblo ten problem , ale anipo resete CMOS , pockani 5 minut a znovu zapnuti zdroja a PC pomocou tlacitka na case sa len roztocili ventilatory ale nesvietila ani POWER LED ani HDD LED ... Je to teda strasne divne .Nic som s tym nerobil , len som vypol zdroj , rano zapnem stlacim POWER na CASE a PC normalne nabehne a napise CMOS ERROR co som resetoval este vtedy v noci ked to bolo uplne DEAD ..
Odvtedy co som tu prvu dal reklamovat tak som vymenil zdroj za FORTRON - tym to na 10000% nieje , grafikou , AUDIGY2 , TV a 2xRAM tym to urcite tiez nieje pretoze vsetky tieto veci mi isli na MSI i845PE MAX bez jedineho problemu a doska sa nikdy nezapla sama to len tato DFI ... skontroloval som snad uz vsetko zapojenie ... skladal som uz vela PC ale teda ziadny z nich nebol taky specialne fungujuci ako tento moj . A v ziadnom z nich som nepouzil DFI -- myslim ze v tom bude zasadny problem . Ale tak neviem ,skuste poradit .
jak pisete ten treti fan nejde regulovat, ja osobne jsem to vyresil nakupem potenciometru Zalman Fan Mate 2 a dal 120mm fan na 5V..funguje to dobre a potichu.
2MaTTo S:
Jdi na to postupne. Odpoj vsechny nepotrebne veci (mechaniky, TV kartu a zvukovku) a vyzkousej jestli ti to porad dela. Vsechno samozrejme bez pretaktovani.
Kdyz to bude normalne fungovat, tak postupne pridavej ostatni komponenty a testuj.
Jestli to bude blbnout porad, tak zkus vymontovat desku z casu, zkus jinou pamet, procesor, ...
Resetol som CMOS a odvtedy sa niak zahadne tento problem vytratil a uz dva dni to funguje bez problemov .Citace:
Původně odeslal zivan
Teraz by ma zaujimalo este ako je to zo zapinanim PC pomocou klavesnice na PASSWORD .. nastavim heslo a vlastne PC by nemalo ist zapnut tlacitkom na CASE ale len s pomcoou toho hesla ked sa natuka .. a umna opacne to je - tlacitko na case funguje ale heslo ked natukam atd. tak nereaguje nanic .
Nevyskusate to niekdo kdo mate tuto dosku ? Neviem ci to moze byt tym ze je OC 315FSB .. alebo tak neviem skuste -- diky
Tu je obrazok : http://62.168.117.233/fotoalbumy/008...4ccda7d50f.jpg
a ide mi oto ze delicka 120 je 3/5 ... co normalne nevyzera kedze by to malo byt 5/3 -- co by bolo aj funkcne .. ale takto ?!
tak tomuto nerozumim... 120 = 200 * (3/5) ... kde je problem ?Citace:
Původně odeslal MaTTo S
no zakladny problem je v tom ze pri delicke 133 co je DRAM/FSB : 2/03 ,, mi doska funguje tak ze pri 315 FSB mam RAM : 315/3*2=210 (420DDR)
a teraz pri delicke 120 je DRAM/FSB : 3/05 ,, a pritom mam DDR700 !! . Malo by byt 315/5*3 spravne .. no umna je to neviem ako -- dakujem za pomoc .
A sorry ze v predchadzajucom prispevku som zle napisal svoj problem .
A cimpak tu frekvenci pameti meris? :-)Citace:
Původně odeslal MaTTo S
Mrkni na muj screenshot.
Jedu na 372 FSB, delicka 120MHz = 3/5 * 372 = 223 MHz [ 446 DDR ]
- clockgen ukazuje uplny haluze (-372)
- cpu-z ukazuje 260MHz na RAM (520 DDR), coz NEMUZOU zvladat
- A64tweaker ukazuje taky nejakou kravinu (117??)
- AIDA32 pro jistotu neukazuje nic, ale FSB OK...
podle me zkusenosti delaji takovyhle kraviny delicky pod 3/5, mozna uz od 2/3.
ty fakt veris tvym pametem ze by jely na 350MHz/700DDR? ;D
to ti neukazuje frekvenciu,ale pouzitu delicku 120(zaokruhlene..normalne 117(pri defaulte tvojho cpu(1400/12))).Citace:
Původně odeslal Marty
pri tvojom procaku by mali byt delicky:
200MHz=cpu/7
180MHz=cpu/8
166MHz=cpu/9
150MHz=cpu/10
133MHz=cpu/11
120MHz=cpu/12
cize by ti mali ist pamete na cpu/12 co je 2604/12=217x2=434DDR
inak som to stale este stopercentne nepochopil,ako je to s tymi delickami:cerpal som hlavne z tohoto clanku: http://www.svethardware.cz/art_doc-2...A0041E47A.html
ale v niektorych pripadoch to neplati, ale stale neviem, pri ktorych vsetkych pripadoch sa tak deje...riesil som to tu: http://www.pretaktovanie.sk/modules....ewtopic&t=8977
EDIT:tak som nad tym rozmyslal a vysledkom je asi takato rovnica, ktora nam da real frekvenciu pamati:
((defaultfreqCPU/realDelicka)/200)xHTT=freqRAM
pricom ta real delicka je u kazdeho procesoru ina....da sa ale zistit vzorcom: defaultfreqCPU/biosovaDelicka...teda v tvojom pripade 1400/120...co nam dava 11,6666...toto cislo zaokruhlime hore(12) a mame real delicku, ktora sa pouziva pri nastaveni biosovej delicky 120MHz(5/3)...
No tak to se mi trosku nezda, poradne to otestuju a podam sve info.
Protoze ty pameti na takovy nastaveni pri tebou vypocitanych hodnotach proste bezet nemuzou.
Jak ja jsem pochopil delicky, tak v mem pripade:
CPU default 200x7 = 1400 MHz,
nastaveno 372x7 = 2604 MHz.
Nastavena delicka: 120 MHz, 5/3. Tuto frekvenci dostanu, kdyz budu mit FSB nastaveno na default, tj. 200 MHz; je to tedy 200/ (5/3) = 120 MHz.
Ted mam nastaveno 372 MHz, tj. vysledna frekvence pameti bude 372/ (5/3) = 223 MHz.
Coz odpovida tomu, jak jsem to postupne testoval a co mi vychazelo -- a taky moznostem mych pameti.
Jeste si to overim, ale myslim, ze to je takhle.
preco by na tych hodnotach bezat nemohli? ved je to este o kusok menej ako hovoris ty.skus, ak ta to zaujima, pri testovani zohladnit aj ten vzorec, ktory som postol dole v mojom prispevku.po napisani postu som testoval rozne kombinacie multiplieru,FSB a deliciek pamati a funguje to na sto percent...
taky jsem se divil kdyz mi frekvence nevychazela uplne presne:
Mam Sempron 64 2800+ (200x8 ), jednu 400MHz 512MB pamet, chtel jsem zkusit neco okolo 2-2.1GHz
- HT nasobic jsem snizil ze 4 na 3
- pouziju delicku 150 (3/4)
potom by to melo vychazet pri 266FSB takto:
CPU: 266*8 = 2,13GHz
pameti:266*(3/4) = 200MHz presne
HT:266x3 = 800MHz
Frekvence CPU i HT sedela, ale nesedela frekvence pameti. Podle vypoctu by mela byt presne 200MHz, ale napr. CPU-Z, Everest mi ukazovaly 193MHz. Zkusil jsem nejake pametove testy a opravdu propustnost trosku klesla, asi o 100MB/s na nejakych 2900.
Driv jsem to nevedel, ale jak tady uz uvedl snapcase, tak jsem se tady a tady na svethardware docetl, ze se to pocita trochu jinak. Jeste jsem nasel na pcmodding.sk toto:
multiplikator*(1/(delicka ram)) = delicka (zaokruhlit hore!)
ramclock = frekvenciacpu/delicka
muj pripad:
multiplikator = 8
delicka ram = 150/200
FSB = 266
delicka = 8*(1/(150/200))=10.66 => 11
frekvence cpu = fsb * multiplikator = 266*8 = 2128
podle bisosu: 266*(150/200) = 200
ramclock = 2128/11 = 193
- otazka:
ma cenu zvysovat napeti cipsetu? Muze to mit vliv na stabilitu? Nebo staci jen primerene zvysit napeti CPU, pripadne ram, pokud je chci popotlacit trochu vys...
Nainstaloval jsem si Speedfana a ten mi u této desky ukazuje několik šest hodnot.Temp, Temp1,2,3 Temp2 tam mám dvakrát a samozřejmě HDD.Nevíte, které teploty patří k čemu ?U mojí starý Epox to ukazovalo pouze to co jsem potřeboval.
Temp1 - procesorCitace:
Původně odeslal Dusan
Temp2 - chipset
Temp3 - vnitřek case
HDD0 - systémový disk
HDD1 - druhý disk (u mě)
Speedfan nepoužívám, na regulaci a měření teplot používám Smartguardian, který je ve výbavě u desky na CD
Zdravim funguje vam mikrofon na integrovane zvukovce? Chtel jsem na ni rozchodit headset pro volani pres Skype apod. abych porad nemusel prepojovat kabliky na Audigy a bohuzel se mi nepodarilo to rozchodit. vystup funguje ale mikrofon vubec...Nevim kde je chyba a jestli se nejak nehadaji navzajem ci to treba nesouvisi i s OC, ale to teoreticky nemelo. Diky
Spis mas integr. zvukovu nastavenou do rezimu 5.1, takze mikrofon bude vystup pro zadni repro nebo tak neco.
Prave ze jsem nastavil rezim sluchatka, 5.1 mam na nastaveno na Audigy...Ale muzu to zkusit poprehazovatCitace:
Původně odeslal Marty
Dokázal by jste někdo poradit, čím to? Mám tuto desku a nenaběhne mi počítač s připojenou čtečkou paměť. karet.
Pokud PC vypnu, a připojím čtečku (do USB konektoru přímo na desce), tak jakmile ho zapnu, bootování se zasekne před inicializací disků/CDROM. Dojede to jenom po jméno procesoru a dál sek. Pomůže pak jen tvrdý reset. Zkusil jsem čtečku zapojit za chodu přímo ve Windows, protože to je jen další USB zařízení, no a tam se bez problémů načetla. Objevily se mi další výměné disky, fungovala. Ale jakmile jsem dal restartovat počítač, tak opět zásek...
Nejdřív jsem myslel, že je to čtečkou, měl jsem tady tuto CR203A vyměnit za jiný kus, ale úplně to samé. Tak jsem koupil jinou - i-TEC USB 2.0 All-in-One no a opět to samé. Při bootu sek. Vůbec netuším, čím by to mohlo být, v BIOSU jsem nic, co by na to mohlo mít vliv, nenašel...