Takze je ta Tcase MAX aktualna u Venice na s754 alebo nie? uz to mam nejako domiesane. Ak neni by teoreticky mali na s754 byt najlepsie OC..ked ta nebrzdia take pazoviny od AMD.Citace:
Původně odeslal Yoyos
Printable View
Takze je ta Tcase MAX aktualna u Venice na s754 alebo nie? uz to mam nejako domiesane. Ak neni by teoreticky mali na s754 byt najlepsie OC..ked ta nebrzdia take pazoviny od AMD.Citace:
Původně odeslal Yoyos
No hej t case max mam 65C
Takze stejne jak Semprony..Citace:
Původně odeslal Yoyos
Semprony majú 69 stupňov aspoň môj 2800+ tak má. Je to nastavené natvrdo bez rozdielu aký je to kus. Môj má strop pri 2550 Mhz (1.6V -nestabilne)
Tak ho mám taky doma, problém je, že se zatím nemůžu dohodnout na OC se svojí Foxconn deskou, snad se mi to podaří vyřešit přes svátky. Wokna by potřebovaly shodit, mám v nich děsnej bordel, vč. zbytků pro C´n Q, což je asi ten problém.
Tak ho budu mit taky doma ... jen jsem se dival, ze nastala pekna situace, kdy je a64 s vetsi cache na stejne frekvenci levnejsi nez s64 s 256k(celkem vyrazne) a jen o 130kc drazsi nez s64 se 128k ... nejak prestavam chapat cenovou politiku AMD
Cenova politika se rozhodne neodviji od velikosti cache, ale od marketingu, resp. prodejnosti.Citace:
Původně odeslal jaluvkap
Tak stále se prokousávám zjišťováním maximálky, momentálně jedu @ 2,4GHz při 1.475V
Tak kam ste sa max dostali? ja na 2.6Ghz zatial...
No ja mam tenhle CPU a podle me je to supr koupe. Je to to same jadro jako A64 3000 na 939 a dokonce jede o 200MHz rychlejc, coz podle me kompenzuje single chanel radic a to ze ma jen 800 HT neni zadny rozdil. do 754 je tenhle CPU o 1000 levnejsi nez do 939 a to jsou pro tenhle socket jeste i podstatne levnejsi desky a pokd nekdo rika ze se nevyplati ted porizovat 754, tak porizovat ted 939 taky neni nic moc, pac bude AM2.
Ted neco malo k memu CPU. Jadro jede na 1,4 V a jelikoz mohu taktovat jen clockgenem z widli, tak nevim zda je to tim, ale jde me zvysit napajeni jen na 1,45 - deska pri tomhle nastaveni tvrdi ze dava 1,47V. Pri tomhle napajeni me jede CPU stabilne do 260x10 - tedy z puvodnich 2GHz na 2,6GHz.
Jestli vite nekdo o stejne vykone platforme za tyhle penize, tak sem s radou.
Jinac tcasemax je na 65, ale jeden clovek co sem s nim byl v kontaktu p webu mel pry kus s 69.
Ono ani palermo nejede špatně... maximum mám při FSB 266, ale to topí už přes 65 stupňů, na 255 MHz je to nějakých 41 stupňů, pohodka.....
To sou dost vysoky hodnoty. Neukazuje ti to spatne???
čuste, nechcete někdo zkusit dát tenhle procák (A64 3000+ do s754) na základ a pak snižovat napětí - prostě zjistit nejnižší napětí na kterém tenhle procák pojede na základu a pak napsat výsledky a teploty ? moc by mě to zajímalo, tak kdyby si dal někdo tu práci ... :-))
čau! zdá se mě, že nemáš co napráci, tak to udělej ty!!!Citace:
Původně odeslal XaaD
XaaD - Ono by to bolo velmo malo informativne, kedze ako OC aj underclocking zavysi na samotnej kvalite CPU. (daktory ide lepsie ako iny).
russianblue - Mno neviem to naisto, ale napadlo ta podla jeho podpisu, ze to nema ako zistit, kedze nevlastni A64 ? :p
Citace:
Původně odeslal XaaD
No muj kus OC z 2GHz na 2,6 při 1.45V
a UC při 2GHz na 1,3V OK v zatezi kolem 45-46 stupnu
a při 2GHz na 1,2V OK v zatezi cca 44 stupnu
a při 2GHz na 1,1V reset behem cca 1s :-(
Testovan jen po nekolik minut v prime95 - maximum heat.
Jen bych podotkl ze mam regulovane otacky boxovaneho chladice na 50% prave do 45 stupnu speedfanem.
x-father: a aku mas teplotu pri 2.6Ghz v zatazi?
ja som dost spokojny s tym cu primecoolerom mam v burn okolo 41 stupnov...
Mam tento procik,ma t-case 65st. ale zaboha nechce dat vic nez 2400-2420mhz.FSB snese 310mhz maximalne,ale uz pri 250x10,275x9 nebo 310x8 ani nenabootuje do Woken.A kdyz mu pridam na 1,55v tak nabootuje,ale po chvilce samovolny restart.Bud mam neuveritelnou smulu na tento kousek,nebo neco delam spatne jak tak koukam na vase vysledky.
Jo, je to už asi mezní hodnota, takže jsem sjel na 2250 MHz při default napětí a topím pod 40 stupňů, ale větrák se točí na nějakých 2200 otáček, tak jsem si Speedfanem nastavil udržovanou teplotu na 60 stupních a při běžném provozu se větrák buďto netočí vůbec, nebo semtam zapne na nějakých 1600 otáček a PC vůbec neslyšímCitace:
Původně odeslal x-father
No pri 2,6 v zatezi se to drzi tak kolem 55 s BOX chladicem.
Jinak jsem delal nejake dalsi testy. Nedopatrenim jsem zjistil, ze CPU snese napeti jadra i 1,7V a tak jsem testoval vyssi frekvence nez 2,6.
Jen tak mimochodem pri napeti 1,7V a 2GHz sla teplota v zatezi na 60 stupnu - normalne ma do 40.
2,65 mam jeste 100 stabilni a zkousel jsem 2,7 - bylo to OK, ale prime95 hodil po 1m testovani chybu. Zkusil jsem to znova a stahnul jsem pameti, pac mam 433 a delicku na 12, takze pri 2,7 uz jeli pres 222 MHz a tam uz mam zjisteno ze je jejich hranice. Kdyz sem je dal jeste pomalejc, tak 2,7GHz bylo taky OK, ale tim ze sem musel zvysit delicku me jeli o poznani pomalejc pameti a tak se me to nevyplati.
Zkusil jsem i 2,8GHz pri 1,55V a win jeli do okamziku nez jsem pustil prime95 - pak okamzite reset.
Kdybych zajistil poradne chlazeni a ne BOX chladic, tak verim ze by pri napajeni okolo 1,6, mozna 1,65V slo provozovat ten CPU i na tech 2,8, mozna i trochu vic, ale to uz me nestoji za ty naklady riziko.
No ja poriadny chladic mam ale poviem ti ze s mojim kuskom sa viac ako na 2.6 nedostanem a to som skusal aj napatie 1.7V...
Mno ja jsem zkousel nejvic 2,6ghz/1,5 ... ale asi po 2 hodinach chyba v prime95 ... se asi neco prehrivalo, takze to bude chtit lepsi chladic ...