Nejsem si jist, že je to dobrej návrh, tahle EPoXina umí jen:Citace:
Původně odeslal dorf
Nastavitelnost BIOSu:
STR, Vcore
..... což je málo, kde je Vio a P80P, jako u 8K5A3ky ...??
(P.S: co je P80P a Vio za nastavení ....??
Printable View
Nejsem si jist, že je to dobrej návrh, tahle EPoXina umí jen:Citace:
Původně odeslal dorf
Nastavitelnost BIOSu:
STR, Vcore
..... což je málo, kde je Vio a P80P, jako u 8K5A3ky ...??
(P.S: co je P80P a Vio za nastavení ....??
Divil bych se, kdyby deska nemela nastaveni voltaze pro pameti...
Ale ma ji ted Gabo a chysta se k recenzi, tak se ho muzes zeptat.
Beru zpět. Bral jsem v potaz informace z ABI a tam to mají domotaný. Mrknul jsem na EPoX.com a tam je to úplně jinak .... má co má mít .....Citace:
Původně odeslal dorf
Co ale takhle počkat na tohle ...!!!!!!
http://www17.tomshardware.com/mainbo...017/index.html
To bychom se nacekali... :(Citace:
Původně odeslal Aliencz
2dorf: ty vymaštěnko, příště taky napiš, co Ti na mým threadu vadí. Abych ti to mohl ty zamindrakovanej blbe, co si hraješ na důležitýho náležitě vysvětlit. Naprosto nechápu, proč nedokážeš odpovědět trošku inteligentně.
Jestli chceš někoho urážet, tak si uraž tu svoji nadutou palici. Konečně uděláš nějakou užitečnou věc pro tohle forum.
Jestli tady nekdo nekoho urazi, tak jsi to ty.Citace:
Původně odeslal kooler
mnohem stabilnější mírně přetaktovanej než nepřetaktovanej ABIT nebo ASUS
Neznam pojem sstabilnejsi mene ci vice. Slovo stabilita nelze stupnovat, stabilni bud neco je nebo neni, ale nemuze byt stabilni vice ci mene.
2dorf: když na to rozumově nemáš, tak já Ti to tedy přeložím. Když přetaktuju na 7VRXP svou 1600+ na 1700+, zatím mi to nespadlo(3 měsíce). Když jsem na SOLTEKu nebo ABITu netaktoval vůbec, většinou to alespoň jednou tejdně spadlo. Takže ještě jednou jednoduše: GIGABYTE je stabilní, SOLTEK a ABIT nejsou. Spokojenej? Já ne, protože to přesně nevystihuje danej problém. Myslím, že využít stupňování není až takovej češtinskej prohřešek a dobře ilustruje tenhle problém. Ale ty sis asi potřeboval něco dokázat, že? Nebo jak je to s těma mindrákama?
Nejde o prohresek proti cestine - jde o nesmysl. Stejne jako bys pouzil napr. optimalnejsi nebo jeste horsi maximalnejsi...Citace:
Původně odeslal kooler
Pote, cos toto tvrzeni poupravil, vypadl z tebe dalsi nesmysl, a to, ze Soltek neni stabilni - sam jsem mel nejakou dobu 75DRV2 a vim, jak vyborna tato deska je. Sam jsem na ni mel XP 1900+@2200+ a slovo nestabilita jsem musel hledat ve slovniku cizich slov.
2dorf: ty seš asi fakt úplnej zabedněnec. Než něco přiblble okomentuješ, přečti si prosimtě co, jo? Vždyť Ti to v tom threadu píšu, že je to blbost, říkat, že ABIT nebo SOLTEK jsou nestabilní jenom proto, aby pán mohl machrovat, jakej je to češtinář. (Díky, že jsi mi osvětlil použití slova optimální a maximální, bez tebe bych to nevěděl. Ještě že mi při matuře tenhle chyták profesorka nedala, asy bych nezkončil s vyznamenáním.)
Prostě co se týká stability, 7VRXP je lepší než obdoba u ABITu a SOLTEKu. A vzhledem k tomu, že si to myslej jak na Tom´s HW, Firing Squad, Sharky´s Extreme atd., asi na tom něco bude.
A abys jen tak tupě nežvanil, poprosil bych Tě, abys nahlédnul do mého nového threadu v sekci procesorů AMD a sdělil mi svůj názor.
Díky
Jestli tady nekdo tupe zvani, jsi to ty - jestlize je deska od Solteku (nebo jakakoli jina deska od jineho vyrobce) stabilni, nemuze byt v tomto smeru lepsi "obdoba", maximalne muze byt deska na stejne urovni. A Soltek stabilni je (ackoli mozna mas pravdu, u nekoho mozna stabilni neni... ;D ).Citace:
Původně odeslal kooler
:lol: doporučil bych Ti shlédnout test desek s chipsetem kt333 na www.viaarena.com a tam Ti podrobně vysvětlí rozdíl mezi "stable"x"more stable" a "the most stable". Ale možná bys jim tvý postřehy mohl napsat. Třeba pak dostane polovina redaktorů padáka, že se nedržej zásad stupňování. Co se týká tvý rady v mým threadu ohledně odemykání XPčka, opravdu jsi mi pomohl. Díky. Spíš by mě zajímalo, jestli může bejt ten lak nějakej divnej. Jestli stářím stráci vodivost, nebo tak něco.Citace:
Původně odeslal dorf
Ty chytrolinku, co ti asi tak poradit? Napsal jsem to moc kultivovane, napisu to jinak: Kdyz to neumis odemknout, tak se do toho neser, trumbero.Citace:
Původně odeslal kooler
A neco zkratka muze byt stabilni nebo nestabilni, nic mezi neexistuje!
2dorf: už to chápu, díky. ;D
kooler: proč se čertíš.Prostě jsi napsal ptákoviny. :lol:
2chessman: neřekl bych, že je to až tak úplná ptákovina. Jak by se pak od sebe rozpoznávali mobo, který padaj víc a který padaj míň. Pro mně je úplně normální, že něco prostě drží víc a je stabilnější, než neco, co nedrží a je tudíž míň stabilní.
Prostě si jenom myslim, že nejde říct, že je něco stabilní a všechno ostatní nestabilní. Neni jenom bílá a černá, taky existuje šedivá. Nevim proč mě za to dorf smaží.
Nikdo te nesmazi, ale kdyz je deska nestabilni, je zkratka nestabilni - je jedno, jestli PC vytuhne dvakrat nebo desetkrat.Citace:
Původně odeslal kooler
Pánové nikoho nezajímá, kdo je větší blbeček, ale uvědomte si, že toto fórum je tu proto, aby se zabývalo deskama od Gigabytu. Ne vašima mindrákama.
Už pár měsíců prodáváme desky od Gigabytu, přešli jsem na ně od MSI a ECS a ABITu. Zatím nemáme žádne problémy. Co se týče možností přetaktování, tak Vám bohužel neporadím, protože nemáme čas to testovat. Nicméně, co se týče stability, tak jsme naprosto spokojení - vše chodí naprosto bez problémů a reklemace zatím nula. Cenově jsou taky hodně zajímavé. GA 7VA (KT400, 5.1audio, ATA133, USB 2.0) za 2400 peněz GA 7VAXP (+LAN, + IEEE1394) za 3450 peněz. Ceny jsou za bulky, ale jsou včetně všeho příslušenství.
Tomu verim a nezpochybnuju to. Desky jsou to pro lidi, kteri netouzi po HC OC skvele. Jen by bylo nesmyslne tvrdit, ze jsou "stabilnejsi" nez jine...Citace:
Původně odeslal Martin G.
Shrnu svoje necele 2 mesicni poznatky o o Gigabytce KT400 s Firewire,Citace:
Původně odeslal Martin G.
kupovanou na zivnostnak www.elap.cz,cena tehdy kolem 4150 s DPH.Jedu na ni nize popsanou konfiguraci a vypapada to ze bude konecne finalni(jeste mozna nejaka drobnost ktera pujde poladit a dosrat se najde 8) ).Prvni deska sla ihned na reklamacku-ani si netukla,jen vetraky se tocili.Druha v pohode (reklamacka taky v pohode,ale nemeli ji skladem)a nakonec jsem prisel i na to proc mi nesly ty restarty na overclocklem CPU-problem byl v nastaveni casovani pameti.Tedka uz je to OK,jedu CL 2 bez top performace v menu a Sandra2002 mi dava na pamet v WinXP 2509/2304,coz je vcelku OK spolu s vcelku slusnou GF3Ti200 .Dneska mi trosku chrastil vetrak na chipsetu tak sel dolu-stejne na nej fouka 90ka z bocnice,tak jen zaclanel ;D .Desku nerozjedu na vic jak 34MHz PCI bus stabilne(jeste to zkusim s aktualnim nastavenim biosu,ale moc tomu nedavam),proste nema delicku na sbernu :( a 200/40 mi urcite nepovali uz kvuli pameti ;D .... ;) .Celkove bych do ni sel zase,ale jen proto ze uz ji znam 8) ;D ,on takovy dualbios je pekna potvurka.........osobne se mi osvedcilo pri zasecich kdy jsem zkousel ladit pamet ci CPU a deska nenabihala vytahnout baterku a vyskratovat jeji patici a to nejlip pockat pres noc az se kapacity vybiji(5minut nepomohlo ani omylem 8) ).Jo,jo tedka uz jsem "experienced user",ale aspon byla sranda ;D .Kdo chce spoustu portu,vcelku dobrou cenu(aspon kdyz jsem ji jako super novinku kupoval) a relativne slusnou znacku (ECS a spol prominou) tak tahle deska pripada do uvahy 8) :-) .
PStoALL:Pojdte si radsi vymenovat zkusenosti,nezli se urazet
Jak se da na tehle desce nastavovat casovani pameti.Je tam jenom nejake turbo,normal apod. Nedaji se nejak nastavit primo hodnoty?
Citace:
Původně odeslal jaluvkap
Tajným,super tajným hmatem sděleným jen úzké skupince lidí v manuálu stiskneš CTRL+F1 a máš rozšířené menu ;D 8) ;D .
Jen tak si rýpu,sám jsem se na to ptal a byl líný to hledat v manuálu ;D .
Dik za "rypnuti" :oops: . Ta deska je kamose, takze to rypnuti povede :-D dale
2Aldapo: jsem rád, že je tu taky někdo s Gigabytem. Moc nás určitě neni na to, jak skvělá deska(teda za ty prachy) to je. Ne moc na o/c, ale bomba. Dost se divim, že nemá dělitel 1/6, protože já na 7VRXP s KT333 mám 1/5. Nejdřív VIA i GIG tvrdili, že není podporovanej, ale pak byl kolem toho humbuk a zjistilo so, žem je. A zapíná se automaticky po nastavení fsb166. Což je menší nevýhoda, ale aspoň něco. A BIOSy by mohly bejt taky častější. Přeci jenom jednou za 3 tejdy je málo. Zvlášť když se příde na to, že některý maj kvalitativně sestupnou tendenci. Ale u GIGu prej teďka kuchtěj nějakej, kterej by to měl dát zase všechno do pořádku. Ale to řikaj pořád :evil:
Pro mě je to dobrá deska i tak těch 172*10 mi stačí bohatě.Za rok to nakopnu novou NV30 za 3500Kc a v podstatě 2-2.5 roku nebudu muset měnit fošnu ani procák....popkud mi tím nataktěním sám neodejde 8) ;D ,ale snad ne :-D .Citace:
Původně odeslal kooler