potřeboval bych to trochu osvětlit ... mám tenhle bios :
R200 113-85702-102 BIOS
to je 700?? který? ... a měl bych tam naflashovat jiný? ???
Printable View
potřeboval bych to trochu osvětlit ... mám tenhle bios :
R200 113-85702-102 BIOS
to je 700?? který? ... a měl bych tam naflashovat jiný? ???
Ten můj příspěvek jsem nezamýšlel jako zavržení tvýho postupu - jen jsem se podělil o svoje zkušenosti.Jednak jsem použil jiný BIOS,jednak moje výsledky brzdí hlavně pomalá SDR a CPU, s DDR a XP+ to bude určitě vypadat líp.Co se pamětí týče, ty jsou sotva vlažný v 2D, ale po přetočení na 275 MHz a spuštění 3D Marku jsem držel prst na jednom čipu a pokaždý, když naběhl 3D test,začal čip festovně žhavit, to mi věř.Při přechodech,kdy se zobrazí obrazovka s názvem testu, teplota opadala - bylo to fakt citelně poznat.Takže kvůli těm 2-3 snímkům navíc to pro mě cenu nemá, ale od 10 výš už to stojí zato (hádám tak 7-800 bodů? v 3D Marku).Paměti by šly srazit chladičema, jádro nemá potíže vylézt nad 275 ani s originál BIOSem od Hercula,jen ty paměti......Citace:
Původně odeslal JOHN
Cau, mam taky Radeona 8500 LE od Herculese s 7008 Biosem. Stahnul jsem si tedy Bios 7006 z internetu. Po flashnuti a resetovani PC se zacal rozmazavat obraz.
Bios v tom editoru (RadEdit.exe) jsem nastavit z NTSC na PAL a tak pameti jsem dal na 255/255 (standartne ve Win bezej 270/270) pro jistotu a rychlost pameti jsem dal na to CAS2 a potom i na CAS3.
Nevite proc? Nebo jakej se da jeste pouzit Bios lepsi nez ten muj stavajici.
DEFAULT :wink:Citace:
Původně odeslal Smookg
hmm tak si ty BIOSy stahni treba na mejch strankach www.sweb.cz/halenCitace:
Původně odeslal zanzi
:-)
Jo - kdo viděl,co dělaj paměti s originál BIOSem od Herculese na 250 MHz (ty nešťastnější), sotva by se odvážil dát v BIOSu od jiné strany vyšší frekvenci.Ale právě naopak - ty BIOSy originál ATI a dalších výrobců maj míň agresivní timing a vyžadují vyšší takt, tedy aspoň 265 MHz a víc.Při nižší frekvenci je obraz už v DOSu vadný a rozmazaný - CAS tady nic neřeší, chce to zkusit zvýšit takt, na 275 MHz to jelo ostrý.Ale mám praxi pouze s v.7004 a Herculesem pro 8500 128 MB.Musíš to zkrátka vyzkoušet a zjistit to ideální nastavení i verzi BIOSu.Citace:
Původně odeslal lukaspre
JANIS:
No nechal jsem tam nakonec puvodni Bios, protoze se me to zdalo zbytecny a uz jsem ji nechtel trapit po te zkusenosti. Takze me tedka bezi jadro na 300 a pameti na 270. S malou upravou jako je nalepeni pasivu na pameti a pridavnej vetracek :-).
No já taky nechal orig z Herculese, když má jen o cca 200b nižší skóre proti 7004 na 275/275.Jinak jsem zaznamenal úbytek 200b při použití ATI Refresh Fix v XP,teď mám PStrip a cca 5900b na D1300 a 256 MB SDR PC 100.Tento týden dorazí XP a DDR,tak vypukne nová vlna testů,uvidíme,co z toho vyleze.
kdyz sem to kdysi porovnaval tak u me na herkulesim biosu 275/250 o par bodiku vyssi vykon nez na improved 275/275