Neviem ako s G100 ale na Mystique nejde v Linuxe ani overlay a nieco ako HW scaling uz vobec nie (existuje nejaky pokus pre Millennium II, ale nefunguje to).
Printable View
Neviem ako s G100 ale na Mystique nejde v Linuxe ani overlay a nieco ako HW scaling uz vobec nie (existuje nejaky pokus pre Millennium II, ale nefunguje to).
bracha ma dell optiplex gx1 s clerem 400mhz filmy byly taky problem desynchronizace atd tak jsem to pretaktil na 600Mhz a jede to jako vino plus 160MB RAM a integrovanym nejakym radeonem (btw v systemu to pise ze je pripojen pres agp a agp neni na desce vyvedeno)
Gargamel: matroxfb občas tuhl, tak jsem se neopovážil použít 'UseFB: "1"' (nebo tak nějak) pro X v ostrém provozu. Navíc nebyl v distribučních jádrech, tak se musel extra kompilovat a nastavovat. Jinak ty další věci (vidix a to druhý) nejelo.
Strby: To, že pro AGP není vyvedenej slot neznamená, že AGP "sběrnice" na desce není. Čistě teoreticky by se tam ten slot dal dobastlit. ;-)
Integrovane AGP graficke chipy boli na viacerych doskach - videl som dosky od Intelu s Rivou TNT, QDI s Rage IIC, na mnohych serverovych doskach je Rage XL. Taketo dosky nemaju nikdy AGP slot pretoze na AGP moze byt len jedno zariadenie pripojene - a to je uz integrovane na doske.
BTW. Mne matroxfb funguje na Mystique celkom dobre. Ale driver v Xoch je nahovno - video nepodporuje, nastavuje niekde nejake blbe casovanie, takze sa vlnia vertikalne ciary a od nejakej verzie tam pridali bug, ktory na mnohych Mystique kartach sposobuje nefunkcnost akceleracie (vykresluje blbosti) - patch som poslal uz pred viac ako rokom a nic sa nestalo - v novych verziach je to stale posrate, takze si tam musim vzdy nakopirovat vlastnorucne skompilovany driver... Tolko k podpore grafickych kariet v Linuxe.
To je IMO spíš věcí XFree86/X.org než linuxu. BTW posílals ten patch do XFree86 nebo X.org? V XFree86 prý měli uzavřenější vývojový model a nakonec jim ruplo v bedně co se týká licence, tak je už nikdo v současnosti nepoužívá. ;-)Citace:
Původně odeslal Rainbow
Ano, je to vec Xov a nepoznam k nim inu alternativu (a beriem Linux ako celok, samotne jadro mi je na dve veci). Je to v bugzille aj Xorg aj XFree86 (chybu tam pridali tesne pred vznikom Xorg, takze je v oboch...), v XFree86 je to uz asi opravene, lenze to uz nikto nepouziva :roll:
Ale k veci: obavam sa, ze podpora tej S3 karty (stale nic nevieme o tom PC - S3 kariet je asi milion druhov) v Linuxe nebude prave najlepsia.
No, vzhledem k tomu, že to je 2MB PCI záležitost, tak to nejspíš bude S3 Virge nebo něco, co jede pod stejným driverem. A v s3virge(4) se píše toto:Citace:
Původně odeslal Rainbow
Citace:
... XVideo hardware up scaling is supported in depth 16 and 24 on the DX, GX, GX2, MX, MX+, and Trio3D/2X. ...
Ja jsem matroxfb pouzival dlouha leta a nenasel jsem jediny problem se stabilitou, to stejny uz nekolik let ted radeonfb. Matroxfb byl ve vanille od 2.4.18 tusim, nebo nejak tak okolo.Citace:
Původně odeslal David Jaša
Co se tyce Dellu, zrovna na nekolika ted delam, i na starsich (GX1, PII@266-350). Tam je integrovana nejaka Ati Rage Pro, funguje to ale celkem pekne, interne pripojena pres AGP.