Takze tie teploty monitoruje na dve veci.
Speedfan 4.26 ukazuje teplotu cpu ako remote. Odsledovane z biosom a z ntune. Aj to sa mi zda divne, pretoze ked je idle tak ma 34C a ked dam prime tak hned v seknde vyskoci na 43C a ked zase vypnem v sekunde spadne. Co je nemozne. Cize to podla mna zle sleduje :(
K napatiu sa nevyjadrujem, bo cpuz ukazuje 1,376V ked je v boise nastavene na 1.425V a v biose ukazuje zase 1,4V :roll:
Smart guardian co je prilozeny je niaka stara verzia, ktora ani nevie monitorovat otacky :( Najnovsi smart guardian pre IT8712F uz cpu teplotu ukazuje, ale tu co speedfan ma ako temp1 a ta lieta od -30 do 40C :roll:
Dalej neukazuje teplotu nf4 chipsetu. Vyskusane tak, ze som dal vetron na chipsete pod 3000 ot/min regulatorom od primecooleru. Ten somar pri dalsom restarte sa ani neroztocil. Pridem do winov a zapnem speedfan a ten ukazuje 0 rpm pri tom fane. Tak sa cudujem a po takych troch minutach restartujem, ze co sa deje. Pozeram v biose tiez ukazuje nula otacok a tak otvorim bocnicu a ani sa netoci. Pasiv horuci, tak ze ani 2 sekundy sa tam neda udrzat ruka. Hlavne, ze v biose nebola ziadna teplota vacsia ako 36C.
A ani ked sa toci ten vetron na 6200 ot/min a pisti o sto sest nie je bohvieako chladnejsi. Inak od biosu pre poslednym beta sa ma dat regulovat od 70% vyssie cez bios, ale mne sa neda ani s poslednym biosom.
Dalsie minus je, ze nejde delicka 2:1 od 345HTT - vypise tu chyby z raidom aj ked ziadny nejde. Vysie HTT ide ale z vyssou delickou, ale to miuz nezvladnu ramky :(
Pisal som na
support@dfi.cz z delickou, ale ziadna odozva :(
Fakt ako kupil by som si aj lanparty, keby dfi ju robila pre 754 z nf4-4x.
Som zvedavy kedy to dfi npravy
???