tak to je dobry ja mam na jedny ksande disk a modry konektor mam na konci nezapojenej a disk uprostred :lol: a na druhy ksande kde je CD-ROM mam to samy ze modrej je volnej :lol:
Printable View
tak to je dobry ja mam na jedny ksande disk a modry konektor mam na konci nezapojenej a disk uprostred :lol: a na druhy ksande kde je CD-ROM mam to samy ze modrej je volnej :lol:
Ano, jen master to řeší. Dvě terminace znamenají poloviční odpor (a to je špatně).Citace:
Původně odeslal Glottis
A neni ten druhy náhodou 40 žilovej?Citace:
Původně odeslal Axel
Až jednou přijdeš o data, tak se nediv.Citace:
Původně odeslal Rygrsek
jo jasny neboj....az budu vypinat komp tak si to prehazim delal sem to asi pred tejdnem abych ty kabely moh srolovata zastrcit aby netrceli z bedny :-DCitace:
Původně odeslal Paolo
Zdravim, mam v kompu na jednom kabelu dva disky: 60GB QuantumFireball AS (mater, ATA/100) a starej 4GB Segate (slave, ATA/33), zapojeny jak jste uvadeli vyse, tedy master na konci a slave uprostred kabelu. Otazka: Brzdi disk s ATA/33 disk s ATA/100? Popripade je vubec mozne mit disky s ruznymi ATA takto zapojene?
Dik
No, zapojene to tak mit je skutence mozne - tvoje disky jsou toho dukazem.. :D A co se tyka brzdeni: Ano, brzdi..
Dobra, je teda mozny, ze diky tomu se mi nezobrazuje ve WIN98SE moznost zapnuti DMA? Zkusil jsem pomaly disk odpojit, ale stejne se mi moznost zaonuti DMA neobjevila, ze by nutnost reinstalace woken?Citace:
Původně odeslal KtK
ael tak moc nebrzdi. radic si ty rychlosti prepina.
a pokud to mas na pci radici tak se ti tam dma neobjevi.
....mno a já bych se taky zeptal...... je lepší zapojit dva ata100 disky na jeden 80 pin kabel a cd mechanika zvlášť, nebo disk s cd na jeden 80 pin kabel a druhej disk sólo na 80 pin kabel ?
Zvlastni, ja to tam mam.. ???Citace:
Původně odeslal Glottis
ja mel driv HPT a ted tu promisku a ani u jednoho nic :) jen integrovany radic na desce ma moznosti poi nebo dma v systemu