wow tak to je kua dobry
Printable View
wow tak to je kua dobry
Máte někdo skušenost s tím Sapphire ? jaký je třeba rozdíl mezi MANLI a Sapphire?
S tim Sapphirem skušenost mam. Zatim jsem s nim spokojenej 8). Manli bych bejt tebou nekupoval. Přeci jen mi riziko že tu kartu budeš muset nakonec PODtaktovat aby správně fungovala za těch pár korun nestojí...
Manli nebrat ;D
Sapphire cool 8)
ja mam zkušenost s manli- už bych do ní nešel :wink:
Ja bych bral rozhodne ATI 9100 128MB BGA DDR....nominalni frekvence jsou sice nizsi nez u 64MB varinaty 250/200...ale pameti jsou stejne...cize na mojem Sapphire byly 3.3 ns...coz jsem cumel ;D Bezi stabilne na 300/300 8) Jinak tech 128 MB Doomu III hodne prospeje.UT2003 pouziva neco kolem 40-55MB textur na mapu,ale Doom nejakych 70-90MB...proto nejsou zadne rozdily mezi 64 a 128 MB verzemi karet u dnesnich her...teda aspon ne propastne 8-) . Radeon 9100 128 MB stoji 3300,- s DPH.
A kdes ho kua koupil? Me lezi objednavka u czechcomputeru... :(
www.computershop.cz....cize softcom...pracuje tam znamy...prej dalsi kusy budou za par tydnu...tak dva tri.Ale je fakt ze ta serie s 3.3ns pametmi je ojedinela.Kdyz tak mrkni sem http://www.penstarsys.com/Reviews/vi...udg_2003_2.htm
Tak sem si objednal Saphirre 9100 128MB 250/200. Co myslíte, jaká je a jestli půjde taktovat?
NO nenvim jak to je presne u 128 MB ale 64 MB ma default takt 250/230 a podle mnoha testu jde vpohode pretocit na 275/275 tak si to uzij s tou svoji pocitam ze by ses mohl dosahnout tak na 275/250 ;)
a co sapphire 9100 vs 9000pro? mal som obe, ale nejaky vykonovy rozdiel som v nich nevidel... mozno keby som mal silnejsi proc... co myslite?
Clovece na 9000Pro zapomen...v multitexturovych hrach je na hovno:-).9100 je mnohem lepsi 8)
no ja som medzi nimy az taky rozdiel nevidel! slo mi o to, ze ktora karta by vykonovo sla hore s vyssim cpu?
No presne jedna texturovaci jednotka u 9000pro je malo a takt se u 9100 po OC skoro vyrovan takze vitez je urcite 9100 :idea:
Nicméně i přes jednu TMU na pipeline u R9000Pro tato karta v určitých hrách dokáže R8500LE předehnat... (PCTuning: Lidový test R9000Pro). Neboť má vymakané ostatní featurky jako Pixel shader, který je rychlejší než u R8500Le/9100, nebo Environment bumpmapping. Navíc ve většině dnešních her se ta nevýhoda 1 TMU nějak zvlášť neprojevuje...to jenom v 3dmarku, ale to je pouze umělý test..
vsak prave. no a pomer cena/vykon... tu ma 9100 navrch. ale aj tak berem 9000 pro -cku!!!
No zalezi na tobe ale ..........
Kamos ma 9000pro a lituje toho ze si nekopil 8500LE (9100)
tak uz je to tady - dneska dorazily SAPPHIRE R9100 64 MB, lezi mi v praci na stole
jsou tam pameti samsung K4D64163HF-TC40 http://www.samsungelectronics.com/se...k4d28163hd.htm
uz se trepu jak ji doma strcim do slotu :-)
wow, kazdopadne jak to pujde, publikuj max OC! btw. je jich dost tech R9100? z jakyho velkoobchodu?
na podobny kusok sa chystam aj ja... uvidime, ci zozeniem tu s tymi samsungami... dam vediet. lebo sa mi nuka aj Gigabyte, ale 9000procka s tymi krasnymi pasivmi aj na pamatiach... :-)
Tak jsem si dneska šel do Softcomu pro klávesnici a zrovna zaskladňovali várku Sapphirů . Za 2040,- na ISIC bez daně. No neberte to... :D
a ktorych? :-)
českých :wink: , za sk by to byl extra kauf
NO uz sem prosim napiste niekto kto ma Saphire R9100 64/128 MB ze ako ste ju nataktili pretoze rozmyslam ze bez doplatku ju vymenim za moju ale mam dobry kusok tak neviem ci sa mi to oplati. Moja MANLI je na 300/270 tak neviem ci sa az tam dostanem so Saphirom !!
bohuzel na nejaky vykonovy testy nemam tedka vubec cas, jenom jsem vcera nainstaloval ovladace, control panel, 3dtweak, rozchodil tvout a konecne s podival na film v rozumne kvalite :-)Citace:
Původně odeslal Glassman
je koupena v Brne ve 100mega distribution ( http://www.stombrno.cz ) - ted jsem se dival do jejich nakupniho systemu a uz je na sklade zase nemaji :-(
mely by je ale mit v tsbohemia http://interlink.tsbohemia.cz/
edit: v tsbohemia jsou skladem v Brne a v Olomouci
tak uz si muzu zmenit podpis ;D