Re: Sennheiser HD 580 ---Zkusenosti--- ..::POSLECH::SHOP::..? ?
Sorry za dlshsi post ale mam vela otazok.Mam v plane kupit nejake sluchadla....Nerad by som bral aj sluchadlovy zosik.Teda ak som spravne pochopil to ze maju sluchadla 300ohm znamena ze budu hrat len tichsie ked ich pripojim priamo na zvukovku ako napr porta pro kedze maju rovnaku citlivost ako tie porty?Alebo budu hrat aj menej kvalitne
OTAZKA 1 - ci je pokles kvality ked je nedostatocne silny signal alebo to hra len tichsie?Resp, preto mam zaujem o senn 595, tieto maju v novej verzii 50ohm,
OTAZKA 2 - takze by mali hrat vlastne hlasnejsie ako porty ktore maju 60ohm (ked ze maju priblizne rovnaku citlivost)?
A ked pripojim sluchatka pri nejakej strednej hlasitosti cez zosik alebo priamo na zvukovku tak aby bol vysledny zvuk rovnako hlasny ,
OTAZKA 3 - bude zvuk tych sennov 595 cez zosik nejaky prekreslenejsi alebo dynamickejsi ako ked su zapojene len priamo na zvukovku? <-- toto ma obzvlast zaujma(samozrejme hovorim o tom najednoduchom zosilovaci primeranej kvality ktory sa da vyrobit).
A tiez sa tu rozoberalo ci 580 ci 595.Ja mam hlavne koli tej impedanci zaujem o 595.Ak som spravne pochopil tak zvuk 595 neni horsi ako 580tiek?Je len trochy iny,
OTAZKA 4 - tz, aj 595 hraju stale oproti sporta/porta pro o dost lepsie, spravne?lebo nerad by som dal 6k kc za sluchatka ktore mi budu hrat rovnako ako sporty ktore mam teraz.
Zoberem si asi aj tak moje sporty a pojdem tie 595ky skusit, resp ak by som ich nenasiel stone shope tak ich objednam cez net a ak sa mi nebudu pacit tak ich vratim.
OTAZKA 5 - teraz mam live 5.1, neskor budem kupovat x-fi.Je vystup na x-fi silnejsi ako na live? tz budu sluchatka hrat na x-fi hlasnejsie? alebo len koli tym lepsim prevodnikom a tak bude len zvuk len lepsi.
Re: Sennheiser HD 580 ---Zkusenosti--- ..::POSLECH::SHOP::..? ?
No jelikoz sme kdysi s Prasorem zkouseli jeho HD595 a moje HD580 s i bez zesiku tak nabizim nasledujici postrehy.
HD580 hrajou bez zesiku dle me vyrazne plosseji - hlavne v nizkych frekvencich je citit jak potrebujou vetsi silu a je to cele zastrenejsi.
HD595 jsou normalne mene temne nez HD580 a tudiz bez zesiku nepusobi zmena tak vyarzne jako u HD580. Zlepseni po pouziti zesiku tam je taky, ale zdaleka ne tak vyrazne jako u HD580.
Co se tyka toho co hraje hur/lepe - uz sem to tu psal vyse, HD580 jsou presnejsi, ale na prvni poslech se zda ze s HD595 je hudba "hezci", protoze je trochu zabarvena. Pokud teda nechces kupovat zesik, nepotrebujes neutralitu a chces aby to hralo "hezky", pak vem HD595, pokud ti sednou na hlavu (me napriklad vadil profilovany vnitrek musle potazeny latkou, ktera vibrovala a simrala me do ucha coz mi bylo neprijemne :). Zalezi teda na tvaru ucha kazdyho posluchace :)
PS: Live je krize, Audigy taktez, X-Fi sem neslysel, takze snad bude lepsi...jinak bys ty sluchatka urazel :)