tak takéhoto brouka zvedavca som mal v LCDčku tiež, po pár dňoch ho to buďto prestalo baviť, alebo sa upiekol, aleb chcípol hladom :)
Printable View
tak takéhoto brouka zvedavca som mal v LCDčku tiež, po pár dňoch ho to buďto prestalo baviť, alebo sa upiekol, aleb chcípol hladom :)
hlavne, jestli ti tam nevyzral par pixelu - aneb jak vznikaj mrtve body :lol:
JejKey: To jsou presne oni.
Dneska se zatim nehybou, asi spi.
Tak pockam par dni. Bud odkraci na onen svet, anebo jich tam bude x krat tolik.
to se mi stalo asi pred 4 lety u 17" LCD... porad tam lezl, tak jsem na nej poklepal prstem...bohuzel trosku vic, takze jsem ho umackl :) nastesti to LCD melo i jinou vadu, takze to jistila reklamace. Ted u noveho 22" LCD se mi to same stalo asi pred mesicem s tim, ze jsem vypl monitor (aby se vyplo podsviceni) a rozsvitil nad LCD lampicku, abych ho vylakal ven :) tuk tuk na drevo, asi vylezl :)
kazdopadne je to neprijemna vec, tyhle breberky nalezou nekam mezi LCD panel a podsviceni :-/ a ucinna obrana asi neni.
Takze brouci jsou jen dva. Uz se nehybou, zrejme naveky spi.
Skoda,ze jsou porad videt :-(
já si myslím, že by jste si všichni měli vysypat přeplněné koše ven do popelnice aby se vám doma netvořila havěť typu ovocných mušek atd...
pozor, to nejsou ovocne musky! lita to normalne z venku a jsou to pekny potvory...
edit: ty musky maji tak 0,5mm v prumeru, sitka z principu nepomuze pokud se musce podari vlezt pres oko... zatim jsem delal pokus s jednou - neprolezla jen diky tomu, ze se nedokazala udrzet na tkanine ze ktere je sit vyrobena a tim pasem nedokazala prolezt... pochodovat po sitce zvladla v pohode...
Mušky z venku taky lítají, řeším to 20W halogenovou lampičkou, která je vábí víc než monitor.
Síťka v okně je řešení, ale to bude muset počkat do výměny oken. Pokud přeci jen přistane něco na monitoru, tak pokud to není zrovna saranče (minulý týden) tak to o něj lehce rozmáčknu (a tak 1x za 14 dní vyčistím plochu monitoru).