Citace:
Původně odeslal almanil
Ja mam presne ten ifp 790 a spokojnost velka ...... akurat mi na nom vadi ze je na AA baterku, lepsie by bolo keby bol na AAA, bol by o kus mensi /lahsi
Printable View
Citace:
Původně odeslal almanil
Ja mam presne ten ifp 790 a spokojnost velka ...... akurat mi na nom vadi ze je na AA baterku, lepsie by bolo keby bol na AAA, bol by o kus mensi /lahsi
A vydrz by byla polovicni...nic na AAA uz nechci (max. DO :D )Citace:
Původně odeslal -=HaDeS=-
Rozhoduji se mezi SanDisk Sansa e130 512 MB, FM, SD slot ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31307 ) a Ipod Nano 2GB ( http://www.megafoto.cz/shop/product_...719d89b6952bdb )
Jde mi o kvalitu zvuku s Koss porta pro. Cena je dost rozdilna, 2 tacy vs. 7 tacu. Je mi jasne, ze ipod nano bude asi hrat lepe, pokud ale Sandisk bude hrat dost dobre, tak asi pujdu do nej. Neporovnali jste to nekdo nahodou?
Jinak tedy jsou jeste dalsi vyhody/nevyhody techto dvou prehravacu:
Ipod nevyhody:
1) Nejde nahrat mp3 pres USB storage (nakopirovanim na disk), je treba pouzit externi soft (itunes, nebo nejaky jiny soft co to podporuje)
2) Dobijeni z 220V - musi se zakoupit adapter za 900kc - cili bez tohoto adapteru se to nehodi na cestovani bez PC
3) Aby se to neskrabalo, je treba koupit ochranny obal - cca 500kc.
4) Celkova cena s dph Ipod nano: 5700 ( http://www.fischer-bernard.com ) + 900 adapter na 220v + 500 kc obal + 150 postovne = 7250kc.
Ipod vyhody:
1) Dokonala ovladatelnost, proste user friendly.
2) Kvalita zvuku.
SanDisk Sansa e130 nevyhody:
1) Aktualni firmware neumi adresare, ocekavam, ze novejsi verze firmware to nekdy umet bude. Ted je treba mit mp3 s ID3 pospisky.
SanDisk Sansa e130 vyhody:
1) Muzu pridat SD kartu 2GB, az bude stat par supu, ted cca 2 tacy.
2) Napajeni pres tuzkovou baterku, dobijecku uz mam.
3) Celkova cena s dph: 2142 s dani.
Anebo byste mi doporucili jiny prehravac?
no kukni si ci naahodou nema ten ipod aj UMS verziu frimware, lebo potom netreba itunes a tvari sa to ako usb disk.... nevyhoda - stracas features kt. poskytuje itunes. ifp ma tu moznost, mozno to bude aj pre ipod
EDIT ale asi by som siel skorej do packad-bell som ho teraz mal v ruke a som si ho zamiloval na prvy dotyk
packad-bell? posli prosim linkCitace:
Původně odeslal -=HaDeS=-
Tak jsem koupil SanDisk Sansa e130 512 MB, FM, SD slot, a tady jsou me poznatky:
1) Zvuk je super, testovano s koss porta pro. Kdyz clovek vypne WOW a jeste jakesi sofwarove upravy zvuku, a prida si v ekvalizeru vysky, tak to hraje skvele.
2) Ovladani je mirne nekomfortni. Clovek tam udela vse, ale je to neco jako ovladani stare motoroly ve srovnani s nokii :)
3) Original sluchatka jsou skvele, hraji krasne basove, i kdyz me uplne nesedi v usich. Kossy jsou ale lepsi.
Me se libi tenhle.
http://www.nej-ceny.cz/spotrebni-tec...sk-silver.html
Bohuzel nejsou kvalitni fotky ani informace (je to novinka), ale design je super, displej vypada hodne jedle a mit 1 GB za tu cenu, uvazuju...
Kdyby mel nahodou nekdo nejaky info, budu jenom rad.
Vzhledem k velikosti bych se bal vestaveneho akumulatoru, presneji jeho vydrze (i vzhledem k barevnemu lcd)Citace:
Původně odeslal fr33k
Zivot je otazkou priorit, ja treba dlouhou zivotnost na baterie nepotrebuju, ale take nejsem zastancem ruznych spešl baterek :-/Citace:
Původně odeslal PetrT
emgeton E5cult :-)
http://www.packardbell.co.uk/product...tgroup-34.htmlCitace:
Původně odeslal haf
konkretne hovorim o AudioDream Colour 1GB
edit: pozeram ze tam mam preklep sry az som niekoho zmiatol malo to byt packard-bell
Chystám koupi nějakého 1GB přehrávače, doteď jsem měl CD/mp3 od iRiveru (odešel 3 měsíce před koncem záruky), takže nemám zrovna přehled. Zatím jsem vstřebal pozitivní zkušenosti s Emgetony, máte někdo zkušenosti s E2 i E5 - jako porovnání? Jde mi o to, jestli se vyplatí připlatit si za větší displej a lepší výbavu E5ky? (Výdrž baterky mě nezajímá, je vyvážená velikostí.)
Taky jsem nikde nenašel smysluplný popis tý rulety na E5, pokud je nezbytná k běžnému ovládání, měl bych k ní velkou nedůvěru.
ad E2 vs E5: kvuli velikosti displaye bych E5 nebral, to nema smysl. Lepsi vybava ?? E2 i E5 by mely byt stejne. Prave ta vydrz baterie je o dost rozdilna (duvod koupe z moji strany).
ad ruleta: ovladas tim volume, v menu pomoci nej listujes v polozkach. Mel jsem ho cca rok a kolecko slapalo super. U joysticku hrozi vycvachtani, takze zadne reseni neni bez "vady".
Dík za postřehy, asi zkusím E2. iRiver iMP-400 mi vydržel tak pět dní, nabíjení trvalo AFAIK 6 hodin a dalo se s tím žít. Čiže pokud mi E2 vydrží hrát na aku týden (aka pět pracovních dní), budu nabíjet pár akumulátorů jednou za 2 týdny a výrazně rychleji.
(Samozřejmě jsem nakonec tu kraksnu velkou používal s battery packem, což výrazně pomohlo.)
Tak jsem vzal E2Cult a po pár měsících používání jsem docela spokojen. Výdrž baterky je slušná, jen to ovládání je takové... korejské. Asi jsem příliš náročný, ale nebetyčně mě štve, že pokud při přehrávání celého obsahu nechám přehrát adresář, přepne si přehrávač hranice přehrávání na adresáře. Aby k tomu nedošlo, je třeba vstoupit do adresáře a nechat přehrávat až track. Dalo se na to zvyknout, ale asi tři dny jsem nad tím bohapustě klel. Práce s pamětí stanic u rádia je stejně úchylná jako u iRiveru... Sakumprásk za ty peníze jsem se spokojen, těch pár zvláštností v ovládání se dá přežít.