2 Madman:
Môžeš uviesť zdroj?
Printable View
2 Madman:
Môžeš uviesť zdroj?
Nvite jak by to chodilo na moji Zakladce? MSI K7 T turbo 2 V5,0 novy bios by mel umet az XP2600+ je tam chipset Kt133A ???
http://www.ocinside.de/html/workshop..._painting.htmlCitace:
Původně odeslal mrba
Mrkni na www.msi.com.tw do CPU support.Citace:
Původně odeslal -Ja8k1-
nóó takže je to vyřešeno, už jedu 20x110,8=2215Mhz při 1,75 a zatím stable. Ale zatím jsem ještě nepouštěl žádnej bechmark.
Násobiče se opravdu přemapovávají rozpojením můstku úplně vpravo,
ale u mě to vyžadovalo přepálit druhý můstek zleva-napevno nastaven násobič 15x, na desce navoleno aby se násobič řídil podle cpu -> najelo na násobiči 11x ??????????? divné.
tak jsem na desce přehodil jumper, aby se násobič nastavil podle MB, nastavil jsem 12,5 a hůrá, násobič se přemapoval na 20x.
To, že s tím mám problémy je možná tím, že nemám dokonale spojené můstky (přepálil jsem jich víc a pak je zase spojoval)
takže pokud chcete přemapovat tak:
1. rozpojte na L3 můstek nejvíc napravo
2.rozpojte další můstek, tak aby určoval nějaký přemapovaný násobič. Pak lze násobiče opět libovolně měnit.
toť vše, přemapování zdar.
No ale kdyz se da clear CMOS tak tam nabehne zase 11x.To nevadi ???
proč by tam mělo nabíhat zase 11x ??? clear cmos na to nemá vliv, ledaže by jsi volil násobič biosem.
teda s tim duronem si udelal peknej podraz ;)Citace:
Původně odeslal Marty
Je fajn ze se ti podarilo premapovat sadu, ale k cemu ti je kombinace 20*110? neni lepsi to co mam ja? 12*166 ?? ;D mala propustnost pameti je prece ve vysledku horsi nez pomalejsi CPUCitace:
Původně odeslal Staňour
Nejak sem to cely neprocital, ale na netu sem nasel info, ze v premapovane sade nasobic 11x, znamena 18.5x a to je premapovany jako 24x, takze to pak bootuje s nasobicem 24x a to to nerozdejcha. To ze to pri nastaveni nasobice v BIOSu na AUTO nabiha na 11x je dano tim, ze deska si informaci o nasobici bere z mustku L6 tusim (a ten se nezmenil) nebo kde a ne L3 a L4.
ok,no mam ted trochu zmatek,mohl by to teda nekdo shrnout krok za krokem jak to premapovat?Ktere mustky spojit nebo rozpojit,nebo sem poslat fotku premapovaneho procaku.Dik
Re:Je fajn ze se ti podarilo premapovat sadu, ale k cemu ti je kombinace 20*110? neni lepsi to co mam ja? 12*166 ?? mala propustnost pameti je prece ve vysledku horsi nez pomalejsi CPU
jasně, že je lepší vyšší fsb. jenže mým pamětem se do výsokých fsb moc nechce ;D
takže musím akceptovat těch 143 fsb =>proto potřebuju vyšší násobič než 12.5x. Jů?
zkrátka pro násobič 15x přepálíš na L3 dva můstky úplně vpravo. a máš násobič 15x.Citace:
Původně odeslal Madman
procák je ale odemknutý, takže pak stačí pomocí dipů nastavit jiný přemapovaný násobič. Třeba jako já - 20x (což je normálně násobič 12.5x)
zkrátka pro násobič 15x přepálíš na L3 dva můstky úplně vpravo. a máš násobič 15x.
procák je ale odemknutý, takže pak stačí pomocí dipů nastavit jiný přemapovaný násobič. Třeba jako já - 20x (což je normálně násobič 12.5x)[/quote]
ok.no a kdyz dam pak detekci nasobice z CPU tak tam nabehne zase 15?Tim ze rozpojim ty 2 mustky tak se to premapuje?
jj přesně tak,
rozpojetním dvou můstků úplně vpravo dostaneš násobič 15x.
Co si myslíte o záruce? Padá?
samo, že padá.Citace:
Původně odeslal SECRET_AGENT_BOND
Jenže to by na to museli přijít, že někdo přepaloval můstky. Normálně to vidět není. Jen pod lupou.
Teda když do toho nepustítě 12v jako já, to už je to okolo spálený.
Ale Marty přepalování můstků zvládá na výbornou, nic není vidět. 8)
Marty musi teda vediet prepalovat...myslim si ze ked to niekto vie robit dobre tak sa to pri reklamacii tazko zisti.
No a jak ty mustky prerusit ..potrebuju multiplikator 15 a to rikate ze mam naky 2 mustky na L3 prepalit abych ho dostal ..uz sem spojoval v pohode ale jeste zadny neprerusoval ani netusim jak
tak rozpojenie to bude vpohode - staci 2 NiCd akumulatory (2200mAh) do serie (mam ich v halogenke na bicykel) skratovat cez ten mostik a on sa odpali...
... ja mam vsak VACSI problem... Uz mam ThB 1700+ , ALE moja stupidna doska mu nevie ani len zmenit nasobitel z 11x na 12,5 ... - teda nastavit sa to da ,ale nabehne to zase ako 11x ... podobny problem som mal s Duronom650 -isiel taktovat len smerom dole - ale pospajal som vsetky mostiky L1, L3, L4 a L6 a uz mozem Duron lubovolne taktovat aj nahor...
... nuz ale mne teraz s ThB1700+ to nejde ANI SMEROM DOLU - skusal som 10,5 a nic - nabehne ako 11x
...inak moja doska podporuje v BIOSe podla vyrobcu len max.XP1900+ , a o ThB ani zmienka, takze moja doska hlasi namiesto XP1700+ len Athlon 1466MHz :( :evil:
- a teda sa bojim, ze ak aj prepalim tie 2 mostiky a ziskam tym teoreticky nasobic 15x - co u mna ma byt 15x133=2000MHz = XP2400+ , tak aj tak ziskam VELKY PRD, pretoze sa to zase zdetekuje ako 11x a teda 1466MHz :(
z biosu si nic nedělej, zkus to.
Když jsem měl ještě starší bios, tak ten taky Tbreda neznal a psal mi třeba : Athlon 1900Mhz, ale comp běžel v poho a výkon tomu odpovídal.
Když ti to nepojede, tak ty můstky zas spojít a je to.
takže eště jednou:
Násobič 15x: přepálit 2 pravé můstky na L3.
a kde mam vzit ty clanky :o :o
Zeptam se mozna blbe, ale neslo by to nejak bezbolestne ,aby se nemuseli prepalovat ty mustky a tim padem prijit o zaruku? Neslo by to treba nejak izolovanim pinu ? ???
Mno byla by tu este jednodussi moznost-koupit si rychle pameti a nahodit fsb aspon 180 a 12,5 ti musi stacit :)
No jo ,jenze ja mam delicku max 4mi. :( To by vychazelo PCI nejakejch 45MHz.