-
Ati zacina pomalu ,ale jiste davat nVidii na prdelku ,ale je pravda ze s vydanim jedny karty je to nepolozi ,teda aspon ne gigant rozmeru nVidie ... ale kazdopadne je to zpomali ... a budou mit znanou ztratu oproti Ati ... ale pockejme si jak to vlastne vse dopadne ... jak se s tim vlastne nVidie vyporada ... zcela urcite jeste prijde z necim lepsim nez Ati a to bude jedine dobre ,protoze bude (jak uz nekdo napsal) cenova valka a z toho vydelame jenom my ... normalni uzivatele ...
-
Jasne, pockejme par mesicu na dalsi kolo valky, ono se to nejak vyvrbi.
-
3dfx dojela hlavne na svou cenovou politiku a taky na to, ze nechteli poskytnout licence na vyrobu OEM vyrobcum (coz udelala ve sve dobe NVidia a byla to jedna z pricin masoveho rozsireni teto znacky). NVidii se mozna nepovedla jedina karta, ale na druhou stranu ma vice zelizek v ohni - napr. NForce2 je velky uspech.
-
To je fakt, nVidia zacla delat i do cipsetu, kdyby bylo nejhur, uzivi se na nich. Krome toho jsou tu jeste notebooky a nVidia Quadro. Kde jsou ty casy, kdy jsem za tezkej peniz kupoval Rivu 128, Banshee bylo o dost lepsi... 8)
Ale ja bych nerekl, ze FX je vylozene spatna karta, akorat moc zere. Berme to tak, ze je brutalne pretaktovana uz od vyrobce ;D.
-
3Dfx dojela nejen na svou chamtivost, kdyz nechtela nabizet sve chipy OEM vyrobcum, ale i na malou pruznost v zavadeni novych technologii, viz. podpora jen 16bit kdyz konkurence mela uz 32bit. a ty jejich kecy, ze 32bit prece nepotrebujem atd.
u Nvidie je to neco jineho, FX je s 9700Pro de facto srovnetelne, a ukonceni vyroby znamena dle meho nazoru jen to ze Nvidie nechce ATi jen sekundovat, ale chce byt #1, a ma pripravenou vykonnejsi alternativu
jinak by FX nikdy nestahli
btw. stejne nechapu jak mohli prijit s kombinaci DDR II a 128bit sbernice