-
:-) mam 4.2.3, ale asi to bude stejny jako 4.2.7
Jestli si to chces nastavit u sebe rucne, musis si dat IP z rozsahu modemu a jako branu i DNS nastavit adresu modemu. Ale klidne tam nech ziskat ze serveru DHCP a pak napis do browseru IP vychozi brany, jakou jsi dostal.
Nastaveni IP modemu:
menu Advanced / IP Addresses /
New
-IP address properties:
---Interface: eth0
---Address/Mask: adresa modemu/maska (treba 192.168.0.254/24 )
---Translation: none
Apply
DHCP klidne nech zapnuty pro nove prichozi, jen by nebylo od veci ho prenastavit na novej rozsah:
menu Advanced / DHCP / Address Pools .... pak podle vzoru toho, co uz tam je prednastaveny ve starym zaznamu, jen podle sebe. (Server,Gateway a Primary DNS nastav adresu modemu). Pak smazat zanamy v Server Leases a starej rozsah DHCP, pripadne starou IP modemu, ale tu tam muzes klidne nechat.
Az ti to vsechno pojede, jeste "Save all' :-)
-
Diky moc, nevis ja se da zmenit adresa modemu pres web ?
Ja jsem to udelal pres toho pruvodce co je na cd.
To je zmenil jsem ip modemu na 0.16 a u PC ktery chcu aby mohli na net jsem dal branu a DNS tech 0.16.
Ale zajimalo by me jestli se to da nejak zmenit pres web, ta adresa modemu.
EDIT: tusim ze pres web by to bylo takhle:
Ipadress Table. tam bych vamazal type user a vytvoril bych novou, nova IP by potom byla adresa modemu, ne ?
Nechce se mi to zkouset, kdyz mi to tec jede :wink:
EDIT2: Mohl by si mi jeste hodit postup jak nasdilim PC, ktere nema pristup na net, pouze ICQ :roll: :oops: ???
-
Tak jeste jednou .... je mozny ze mas trochu jinou struktutu menu. Ja to delal vzdycky pres web.
Nastaveni IP modemu:
http://10.0.0.138 (nebo adresa modemu)
menu Advanced / IP Addresses /
New
-IP address properties:
---Interface: eth0
---Address/Mask: adresa modemu/maska (treba 192.168.0.254/24 )
---Translation: none
Apply
Musis vytvorit novou, pak nastavit ostatni pocitace na novou a az pak pujde smazat stara. Ale mazat ji nemusis.
Kdyz si das Save All, muzes pak zkoset jak chces a kdyz modem vypnes zapnes tak je tam kde byl. Nebo jde konfigurace ulozit a pak natahnout zpet.
To jako chces, aby melo PC pristup jen na ICQ a na inet ne? No potes koste ... ;D