neni problem kupit kazdeho pol roka jeden, alebo nakupim do zasoby ;D ale ako pise metan vypadaju napohodu ;)Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
Printable View
neni problem kupit kazdeho pol roka jeden, alebo nakupim do zasoby ;D ale ako pise metan vypadaju napohodu ;)Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
Maji je 3 znami a zatim bez zjevnych problemu a provoz uji je kolem pul roku. No a reklamace to jisti kdyztak 8-)
Tie Glacialtech su celkom v pohode..ale NEXUS je citelne a pocutelne lepsi. Cena je vyborna takze aj ked po pol roku (ak vobec) zacne hucat ako blazon (co pochybujem) tak nie je problem kupit novy. Kto chce mat vsak ozaj echt Silent PC tak NEXUS 120mm.
ten glacial by mal ficat na 950 otackach co musi byt uplne tiche. bol som pozriet v alfe - v brne ich nemaju, ale v ostrave trci posledny kus, ak by mal niekto zaujem. do konca tyzdna snad pridu nove. Ale asi sa predsa pozriem po nexuse :?
//edit - tak 300,- naozaj za ten vetrak nedam, radsej pockam na glacial.
btw nie je 19.6dBa nejak moc? tolko ma uvedene Aerocool Turbine na 950rpm.
TAK TED SI TO VYSTIH!! Prave to je vono.. dyt ten fan stoji 150cca a tak neni problem jak rikas koupit kazdy pul rok nove! a jsou fakt bomba. ja osobne sem kvuli nemu vysekal zezadu casu diru a vyhodil ten puvodni 80mm chrchlon fan za tohohle krasavce. jen by ho mohli delat i v jine nez jen cerne. treba nejake cervene :-)Citace:
Původně odeslal tomase
EDIT: mluvime o stejnem NEXUS? 22db oranzovy 120mm? preci jenom 22db je uz poznat ne? myslim ze v tomhle bude lepsi ten glacial ???
Tak koupil jsem jsem si jednoho nexuse za 350 a vyzkouším ho a řeknu jak je na to s ximovejma...
ano ten oranzovy 22dB. hodnoty okolo 20dB mi pridu ako kraval pretoze mal som 17dB 80mm fan od nexusu a bol to pomerne rachtac na 2200rpm. Aky je presny rozdiel medzi dB a dBa - z wikipedie som toho moc nevycital :?
Hodnota db a hodnota dba je rozdiel a dost poriadny. Uz som to pisal viackrat... :wink:.
Rozpravame o tomto NEXUSE: http://www.tichepc.sk/product_imgs/n..._01_detail.jpg
Je pocutelne tichsi ten NEXUS ako Glacialtech..Glacialtech na 950 otacok proste pocut (ticha miestnost...moja zostava + 120mm Glacial v Chieftecu....otacky cipsetu zredukovane na ticho). Ten Glacial ak ide na plno pocut a sustia mu mierne loziska.
Nexus 120 nic taketo nepostihuje a aj na plno je ten FAN nepocutelny...aj preto stoji tolko kolko stoji.
Staci si inac poprechadzat fora ohladom ticheho PC...vsade dost vyrazne pouzivaju NEXUS 120mm.
A este raz 15 dB(A) a 15 dB su dve pojmy...to prve znamena 15 dB na hranicou relativneho ticha (co je priblizne 12 dB) cize 12+15= 27 dB. Ak porovnate NEXUS 120mm a Glacialtech 120mm date mi za pravdu...
Ale celkovo je na tom Glacialtech v pomere cena,vykon, hluk vyborne.
Gabo. vis kde se to da sehnat? myslim ten nexus-.. nejlepe v Ostrave nebo okoli.. pripadne nejaky Eshop
No tak třeba www.okcomputers.cz , dneska jsem ho tam koupil a jede pěkně když schodím Ximovi větráky na 1000 ot. tak jede tišeji (ale skoro nepatrně)
Jinak přemejšlím, že ho vemu na XP-120 místo papse a nastrkám je zb do skříně...
Teď se rozhoduji jak s tím větrákem na grafárnu ted mám AC a vrčí (ne prostě normálně, ale prostě dělá vruuum vruuum a někdy když se roztočí tak je to extra kravál) a jestli ho mám reklamovat, prodat nebo koupit toho zalmana trochu se bojím, že klesně přetaktování pamětí (teď jsem se např vrátil k orig chladiči od Leadteku, i když je hlučnejší nevručí a musel jsem to schodit jádro na nějakých 400 a paměti na 800)...
Tak co myslíte AC vs. Cu Zalman?
A pak jaké 92 mm fany chci jeden hodit před disky a speedfanem ho regulovat aby nepřesáhli 40 stupnu (ted mej mezi 35-45) takže by se většinu doby vubec netočil...
PS: Neví někdo jak do speedfanu přidat regulace dlaší větráků? Na desce je spousta přídavnejch, ale regulovat jde jen CPU a Severní most... (psal jsem to na začátku, ale pro jistotu je to Abit IC7-G)
http://www.autocont.cz/product_card.aspx?sku=2091912902 tady je i v modre barve a 19dbA! a 37cfm.. podle parametru vse hraje vic k tomu glacialu, vyplati se koupit teda ten nexus? ??? mam v tom ted hokej vlastnim toho glaciala a myslim ze celkem v klidu,ale zacal sem kolem toho lozit a jedine co mi tam vrcelo byl stary 80mm fan ve zdroji ktery uz dost huste dodelava tak sem tam dal nexus 80mm fan asi mesic jety ale stale super a je pravda,ze ted toho glaciala trosku slysim.spis ten 'fouk' :-) pruchod vzduchu tak nevim ??? asi uz schizuju :lol:
Já ho tam v modré nevidím...jasně je tam napsáno "černá" ;) obrázek je vedlejší.
Bacha na to...abys za chvíli neslyšel růst trávu ;D
Chci se ještě zeptat co si myslíte o tomhle:
http://www.czechcomputer.cz/czc/prod...ile/26662s.jpg
či tomto:
http://www.czechcomputer.cz/czc/prod...ile/26664v.jpg
Je to na něco? Popřípadě co je lepší??? :?:
Lepší je, když si to vyrobíš sám :) co jsem viděl, tak to stojí docela dost, na to jaká je to blbůstka...
uz ma s tymto threadom zacinas STVAT, uz si 3x zmenil temu a vo vysledku to je nakupna poradna chladenia pre wirussa takze si laskavo ROZMYSLI co chces a o com chces mat thready lebo ti to pozamykam a tvrdo premazem :evil:
Z čeho? Popřípadě jak to hledat, jelikož to nejspíše bylo řešeno dříve...Citace:
Původně odeslal Anduril
Oh zase jsem po dlouhé době narazil na "inteligentního" moderátora. Pokud by jsi si všimnul tak na začátku jsem dal několik otázek, ale bylo mi odpovězeno jen na vodní chlazení od kterého jsem nakonec ustoupil, jelikož ale odpovědi nepřicházeli tak jsem forum přetransformoval a když jsem dostal částečnou odpověď udělal jsem to znova, aby se dočkal dalších odpovědí, či spíše doporučení, ano mohl bych pro každé zakládat nové auditko, ale proč to ??? Pokud by se chtěl někdo něco dozvědět tak pomocí hledání to najde stejně jako kdyby to bylo více for? Tak tedy proč zasírat celé forum které to ani nemá moc rádo, jako mod phpBB fora by jsi měl vědět, alepon některé jeho nedostatky tak proč je podporovat :idea:Citace:
Původně odeslal MadCap
aha, takze onedlho to mozno bude nazov ake pasivy na moju XYZ ? no ja to zatial zamknem a premyslim si co s ty m urobim LOCK