No tak na elektricky sloup bych to ja osobne teda uz nedaval, to uz je provokace ;) Preckvaknout ti to muzou i nahore i dole. Ja jsem stale pro 2.
Printable View
No tak na elektricky sloup bych to ja osobne teda uz nedaval, to uz je provokace ;) Preckvaknout ti to muzou i nahore i dole. Ja jsem stale pro 2.
mam pocit ze sa mylis, i ked v cr moze byt savebny zakon iny. proste natiahnut lanko, optrebujes nejake ukotvenie ... ak na fasadu, tak u nas na to (pokial to chces robit vsetko super ciste a podla predpisov) potrebujes stabevne povolenie nakolko je to zasah do fasady.Citace:
Původně odeslal Jezevec
pokial to ale beries "aj tak si to nikto nevsimne", tak je tento prispevok bezpredmetny.
takze ked si chcem natiahnut kabel na zvoncek k brane a chem to dat na lanko aby to len tak nevyselo na kabli tak nato potrebujem stavebne povolenie :roll: no ale dobre
Najlepsie riesenie by bolo po tych elektickych stlpoch ale tam sa ti moze stat presne to co pises ze hned tam bude podozrenie ze kradnes elektrinu a potom prijidu "kolotocari" a budes mat dobry pojeb a este sa ti natom dobre odbavia ale ked si snimi do predu nejako dohones tak to mozes mat upne koser alebo ti povedia ze zabudni a ze ked to tam najdu tak ....
Zistil by som si ci je to vobec mozne tade tahat a ked ano tak isiel vybavit s kolotocarmi mal by som po problemoch.... je to na tebe
ted jsme pred par dny s kamosema delali wifi sit - kablem to bohuzel nejde protoze to je vzdy pres cestu a taky dost daleko, a jen me to stalo 800 za sit. kartu, 1700 za antenu, + jeste podil na spolecnem ap/routeru/antene/kabelech...a to mam tychlost 24-54Mbit, ale dalsi treba i jen 2+Mbit (nekolik zdi + izolace...) na hry je vse OK ale na kopirovani na <|>, pritom kdyby to slo kabelem mame 100Mbit a bylo by to MNOHEM levnejsi a bez starosti
ocelove lanko+sitovy kablik byste meli levne a efektivni, za wifi date penez moc a v nejlepsim pripade s polovicni rychlosti...a ten kabel se venku neznici - mel jsem sitovy kabel natahnuty venku cely rok a nic se mu nestalo
Chováš se, jako by jsi měl patent na rozum. To co píšeš, je možná tvoje zkušenost z praxe, ale je to napadnutelné, tak zkus diskutovat normálně.Citace:
Původně odeslal Jezevec
Když jsem chtěl u sebe přes ulici natáhnout kabel, tak jsem si zašel na městský úřad, vyjednal si povolení od správy majetku města a ohlášení na stavebním úřadě a šlo to. Snažil jsem se být příjemný a nedělat chytrého a s úředníky jsem se bez problémů dohodl. Převěs je realizován outdoor STP kabelem zavěšeném na nosném lanku, funguje to už skoro rok bez problémů. Výška je kousek přes šest metrů. To je moje zkušenost.
Zakopávání kabelu do země (legálnímu) bych se raděj vyhnul, to už obnáší hodně papírování (projekt, vyjádření správců sítí, stavební povolení, stavební dozor) a na takovýhle projekt by to bylo zbytečně náročné.
Na natazeni lanka na 100% zadny stavebni povoleni netreba. Stavebni povoleni se vydava na stavby, coz lanko jak znamo neni. Navic se to tyka staveb trvale spojenych se zemi (=> ne napr kadibudky a pod, pokud to nema trebas zaklady).
Co se tejce vedeni obecne, je treba mit souhlas majitele pozemku pres ktery vedeni povede + vedit, ze tam nevede nic jinyho a pokud jo, tak se dohodnout jeste s majiteli toho co tam uz je (zjisti se na klatastru). Kupodivu predevsi ve vsich je casto majitelem pozemku prave jeden ze sousedu (a to i kdyz je to trebas "silnice"). Na druhou stranu nekdy se zjisti, ze se vlastne nevi komu to patri a pripadne se vi, ze tam "neco" vede, ale nevi se co a kudy, jelikoz plynarna, vodarna, ... postavila svoje vedeni taky bez povoleni.
Do fasady si muze kdokoli davat cokoli, pokud nejde o pamatkove chraneny objekt, pripadne pokud nehrozi naruseni statiky.
Jinak ja ma taky zkusenost (ne jednu) s urednikama a prave diky ty skusenosti je muj nazor takovej, ze je lepsi reseni neoznamovat nic. Taky jsem mel tyhle snahy, dojit, pozadat, vysvetlit co a jak. Zatim se mi vzycky dostalo odpovedi jako ze "z duvodu bezpecnosti ... bla bla bla" nelze. Je mi jasny, ze kdybych tam utrousil obalku z nakejma kaprikama, ze by slo vsechno, trebas i stavet na sousedove pozemku (taky zkusenost, tentokrat zprostredkovana).
Dyk si spousta lidi postavi barak bez povoleni a misto aby jim to naridili zbourat, tak jim to povoleni daj dodatecne.