to Ladis: OK, dik za ten detailni popis
Printable View
to Ladis: OK, dik za ten detailni popis
To Ladis:
Tak to mam asi debilni desku nebo bios, protoze jsem zkousel dat jako secondary master cdromku co umi jen ata33, a jako secondary slave barcu4 na 80zilak (naopak to neslo protoze nedosahne kablik ) a bios mi u nich obou nastavil ata33. Vykon disku tomu pak taky nehezky odpovida.
???Citace:
Původně odeslal Slusnak
Co je na tom divnyho?
S tím jsem se teda zatím nesetkal, ale je možný, že to máš v BIOSU nějak špatně nastavený, může to být i jednotlivými mechanikami, že se na jedné kšandě "špatně snášejí". V tomto se "proslavili" starší mechaniky LiteOn, že se s některými (Quantum) HDD nesnášely (teda né sice ve smyslu detekce protokolu přenodsu dat, ale třeba se nedetekovali vůbec, nebo jako "nekompatibilní IDE zařízení").Citace:
Původně odeslal jencek
Já tak běžně provozuju DVD mechaniku SD M1502 v synově compu, PM - ATA100 HDD, který je uprostřed na kšandě a PS - DVDROM ATA33 na konci kšandy a naprosto v pohodě. Tak, jak se detekují, tak i pracují.
Kdyz mel kamos jeste 486, tak mel 2 harddisky, 130 MB a 340 MB, jeden byl Seagate, druhy asi WD a ty se nesnesly v absolutne zadne kombinaci. Kdyz chtel neco pustit z druhyho hadru, musel rucne prehazovat IDE kabel :roll:.
to znám, prodával jsem spolužákovi bord s 486-kou a jeho 100MB hadr cokoli nesnes. nepochopil, že je deska v pořádku, musel jsem si to odnýst :evil:Citace:
Původně odeslal Slusnak