-
jeste jsem tam doplnil neco, aby to nevypadalo tak prehlizive.
neni to tim, ze bych ohrnoval nos. bohuzel jen musim rici, ze jsem mel 2 levne objektivy v ruce a to co z nich lezlo byla silenost.
ovsem zase na druhou stranu je nutne si rici, jestli je nutne si kupovat profi ( i kdyz postarsi ) fotoaparat kvuli fotkam 10x15! verim tomu, ze nejakou evf zrcadlovku bys za podobnou cenu sehnal take ( a objektiv relativne slusny bys mel v cene - trebas canon powershot pro1 ).
btw za 4500 nesezenes dobry bazar, ver tomu. hodne sem prolezal ( a jeste prolezam ) bazary kvuli vhodnym nakupum.
opravdu radeji vem ten setak za litr!
EDIT: jen tak pro info, potreboval jsem relativni sirokac. tak jsem cetl opevujici prispevky na adresu tokiny 19-35/3.5-4.5 no pro ukazku se podivej, co z toho lezlo vzorek je to vyrez z prostredku fotky a neni nijak upravovan ( cena 5999 novy a bez slunecni clony ). mimoto jsem zjistil, ze siroky konec az tolik nepotrebuju ( trebas casem poridim neco na pokusy ), ale ze delsi konec by byl lepsi delsi ( to je veta ;D ). takze jsem risknul sigmu 20-40/2.8 a musim rici, ze to je parada. za 12k muze krasne konkurovat memu dalsimu typu canon 17-40/4L ( za 23k ).
EDIT2: a take pak poznas, jaka je parada mit po celem rozsahu pokud je to zoom stejnou svetelnost :wink:
EDIT3: navic mi stale z tvych prispevku prijde, ze nemas poneti o cenach objektivu a tom, co chces fotit ( jsou rapidni rozdily v cenach u objektivu odchylujicich se od zakladniho 28-80 rozsahu a to na jakoukoliv stranu )!
-
No tak ta ukázka je docela běs (ale to pětikilo by se šiklo:-)
Samo že nebudu chtít dělat jenom fotky 10x15, chtěl bych si třeba udělat kalendář, obrázek apod...
Abych pravdu řek, tak pravou zrcadlovku chci. A chci fotit všechno možný od krajin až po letící ptáky. Samo že to bude všechno kompromis, ale mě to bude stačit. Právě že zatím nejsem stoprocentně přesvědčenej co budu chtít fotit nejvíc, proto chci do začátku nějakou mrchu abych pak neměl těžký srdce se s ní loučit. O cenách objektivů mám bohužel trochu přehled, ale prostě teď na to ty peníze nejsou, respektive jsou ale to je rezerva na "blbosti" okolo. Stativ a paměťovku už mám, ale budu potřebovat brašnu.
-
a jaky mas stativ? ja jen, ze muj puvodni stativ byl sice fajn, ale rozhodne bych na nej muj novy fotak rozhodne nepostavil.
schvalne se podivej na ten fotak, co jsem psal. mozna by te zaujal vice http://www.dpreview.com/reviews/canonpro1/
anebo by te mohl jeste zaujmout olympus c-8080.
ovsem zase na druhou stranu > kdyz si poridis kvalitni vybavu, tak na tele uz tak extra nezalezi ( pokud neholdujes extremum a nejmodernejsim resenim ). pak zadny z techto evf zrcadlovek pripadne kompaktu nemuzes ani postavit na startovni caru spolecne s DSLR!
EDIT: dalsi veci je to, abys pak nebyl zklaman. dslr nefoti jako ostatni fotaky. tolik nedoostruji a nepresaturovavaji barvy. takze z toho lezou verne fotky ( a ty vetsinou na prvni pohled nejsou tak libive! ). ja mel na zacatku z toho docela sok...
-
hehe :) ked si odfotis prvych 100 hnusnych sedakov tak budes mozno chciet vratit fotak ;) potom sa naucis co je to post processing ;) inak D100 ma vyhodu v gripe, inak je to funkcne tusim v zasade rovnake ... ci kupit alebo nie je otazka o vyhodnosti tela ale o objektivoch ako tu bolo spomenute :) ale pri kupe d100 16k a 28-80 1k si aj tak v cene stale 3 litre pod touto kombinaciou s d70, ale zase bez zaruky ....
-
O tom že zrcadlovky produkujou méně líbivý obrázky vím, s tím se smířit dokážu. Jinak tu D100 budu mít ještě s roční zárukou, takže pohoda.
Stativ mám velbon cx444, zase je mi jasný že to není nic moc, ale když si na to sedne kilovej foťák (a to počítám ten bakelitovej obj.) tak by to mělo být v pohodě, zvlášť když D100 má předsklopení zrcátka.
EDIT: Co se týče toho Pro1, tak by mě to nevyšlo levnějc a vyhlídky na upgrade jsou nulový. Pokud si focením nezačnu vydělávat (jako že ne), tak tohle bude klidně i na víc jak deset let konečný řešení (až na objektivy).
-
no cx444 ma hrozne nahowno hlavu pre tazky fotak :) inak za to predsklopenie by som zabijal u D70 :( pretoze cas pod 1/30 cca do 1s su rozmaznute klepnutim :( takze bud musim strasne clonit alebo to riesit inak ...
-
cx444-ka sa mi tiez nezda. Sice papierovo staci pre zrkadlovku, ale podla mna je to skor stativ pre kompakt, ako pre kovovu D100ku, nedajboze este aj s gripom a bleskom... Ale pre zaciatok to urcite staci ;)
-
no prave s tim pro1 bys nemusel resit uz nic vic ( maximalne blesk ).
ovsem s tim stativem > ja mel cx560. no povim ti to takhle. ono to ten fotak unese, ale co az zafouka vetrik... popravde by me ten pad fotaku prisel hodne hodne draho...
-
Ten CX444 by seděl asi nejlíp třeba tomu canonu pro1, pro kompakt je to divočina, vypadá to divně.
2mISHA: Já jsem na svoje věci fakt opatrnej (přítelkyně někdy žerte pronese že jsem psychoopatrnej), takže foťák spadnout nenechám (kepyklep)