Cituji ze článku na zivě.
Autor:Osobně bych šel do některé "značkovější" bílé pasty.
Printable View
Cituji ze článku na zivě.
Autor:Osobně bych šel do některé "značkovější" bílé pasty.
Kolega z práce má Celeron 500@500 natretý indulonou a podľa neho je to lepšie ako bez pasty.
Vtedy mu vraj doska začala vypiskovať, že má vysokú teplotu - teraz v pohode... 8) 8) 8)
No čo už, keď zotrel tú čo som mu tam dal... :(
Nechtel bych Vam, kteri mate problem se stribnou pastou nejak radit, ale nejvetsi problem bude v tom, ze ji neumite aplikovat. Mam obe dve pasty - jak stribrny TITAN, tak BP700-150. S Titanem je teplota o 1 stupen nizsi nez s klasickou bilou a s BP700-150 jeste o 3 - 4 stupne lepsi nez s bilou.
Takze Vam tedka poradim, jak spravne aplikovat stribnou pastu. Vyndejte si CPUcko pekne z patice(nejaci troblodyti to delaj na patici) a kapnete do prostred trosku pasty(cca. velikosti hlavicky od zapalek). Na prst si nasadte igelitak(pro tupce - igelitak je igelitak, ne mikrotenak) a po jadru tu pastu silou rozetrete. Kdyz myslim silou, tak silou. Ale abyste nezlomili procak. Proste po rozetreni budete mit vrstvu tenci nez ziletka a hladkou jako zrcadlo. Pastu rozetirejte VSEMI SMERY.
Az budete mit CPUcko hotove, to same udelejte s chladicem(ale pouzijte mensi mnozstvi pasty). Peclive vetrete silou pastu do vsech poru. No a pak uz jenom nasadte.
Jestli jste tu praci udelali poradne, garantuju Vam, ze teplota pude u kterykoliv stribrny pasty dolu oproti bile klasice(ta je tekutejsi a neni proto vubec narocna na spravnou aplikaci, je jedno, kolik ji tam kdo nableje. Stejne se vytlaci). Pokud tam ale nejaky prase da 0,5mm vrstvu stribra, mel by mu ten jeho procak shoret. Je to stejny, jako louskat orech bucharem. Nekdy mene znamena vice.
Jelikoz stavim PC sestavy na zakazku, delam to tak uz dlouho a musim rict, ze jsem jeste nevidel bilou pastu, ktera je lepsi nez jakakoliv stribna. Jde jen o zpusob aplikace. A to BP700 zrovna vladne.
P.S. - TITAN se opravdu odparuje. U toho BP700-150 zatim nemuzu rict, ale vzhledem k tomu, ze ma mnohem lepsi ucinnost, predpokladam, ze je i kvalitnejsi a trvanlivej.
2ekki: jestli ses s BP700-150 dostal o 10 stupnu vejs, nez s bilou klasikou, tak jsi asi po aplikaci pasty zapomnel nasadit chladic. Kdyz ho nasadis, bude to lepsi :lol:
Jojo přesně tak.Všim jsem si kdysi že pasta nebo olej se nějak vpíjí takže to dělám taky prstem a vtírám :wink: .Jen bez igelitu s hodně umytym prstem.
2Kooler: no myslim si ze dost vela ludi na fore to robi presne tymto sposobom...proste vieme aplikovat. Ako som napisal pastu Titan som pouzival dost dlho a viem ze sa odparuje a znizuje sa jej ucinnost...na druhu stranu je teplota pri Titane PO APLIKOVANI nizsia ako pri bielej paste.
Skor by som chcel povedat ze treba striebornu pastu,ktora je stalejsia a ucinnejsia ako Titan.
Mám asi rok pastu Titan Silver a nějaké zhoršení kvality nepozoruji. Docela jsem spokojen, že mám vyladěno a do kompu nemusím lézt :-)
2GABO: vzdyt rikas to same co ja. Ze stribna pasta je lepsi nez standardni bila. Tak vo co jde. To rikam taky. A je naprosto jasny, ze kdyz nekdo aplikuje stribnou pastu misto bile a teplota mu vzroste o 10 stupnu, asi to nebude proto, ze ta stribna je horsi ze?
Nie ja nehovorim to iste...chcel som povedat ze biela pasta nieje ovela horsia ako strieborna. Momentalne som vymenil titan pastu za bielu z chladica Arctic Cooling a mam skoro rovnake teploty ako s Titanom (mozno o 1-2 C horsie) - lepsie je vsak to, ze kym Titan sa vyparuje a straca ucinnost (horsia teplota), biela pasta je stalejsia...a chladi rovnako.
2GABO: v tom pripade asi nerozumim slovensky. Chces mi tvrdit, ze bila paste se nevyparuje. Asi jsi nikdy nevidel, co zbude z bile pasty po roce uzivani. A pokud mi chces tvrdit, ze padesat korun - coz je rozdil stribne oproti bile paste - je mnoho za dva stupne rozdilu, nerozumim Ti uz vubec. Lidi tady vyhazujou x-set korun za specialni chladice aby meli o par stupinku nizsi teplotu a ty myslis, ze 2 stupne za pajdu nestojej. Tak to jsem asi mimo ja.
Taxem dělal testík - titaní stříbrná pasta se opravdu zkurveně vypařuje a to opravdu dost. Po týdnu jsem sundal blok (používání při velmi nízkých teplotách, do 40°C) a z pasty opravdu moc nezbylo. na jednom místě bylo jádro úplně suchý! tak jsem blok vylapoval a dal jsem tam Thermaltake bílou pastu co se dává k Volkánům.
Uvidíme :)
Na základě tohodle threadu jsem udělal pokus - vymačkal jsem celou tubu TITAN stříbrné pasty z tuby a přidal k tomu obyčejnou bílou silikonku v poměru 70% TITAN 30% bílá silikonovka. Pěkně jsem to promíchal a nacpal zpět do tuby. Vyzkoušel jsem to na procáku. Roztírá se nádherně a příjemné překvapení - teplota o 2°C nižší. Možná přidání silikonovky do TITAN pasty vyřeší i problém vysychání. 8)
to je skoro jako když pejsek a kočička vařili dort :-DCitace:
Původně odeslal Halen
jinak to asi skusim taky
me hlavne na te stribrne vadi ze je tak malo tekuta, bojim se aby pri nasazeni chladice poradne vyplnila vsechny nerovnosti, ta bila bude asi chladit min, ale zase lip "zatece" :roll:
To právě krásně řeší smíchání stříbrné s bílou. Jak napsal Jirik: jako kdyz pejsek a kocicka varili dort. Tenhle mix je takovej "akoratni"Citace:
Původně odeslal Rob