sem nekde slysle ze amici chteji 5GHz zabrat pro nejake radary takzeeee :)
Printable View
sem nekde slysle ze amici chteji 5GHz zabrat pro nejake radary takzeeee :)
Citace:
Původně odeslal Glottis
Jak TP kabel tak koax je v síťovce oddělen trafem,... Takže galvanicky.
Trafa se testujou na 2,5kV.
Z principu by to nemohlo fungovat ani na 10m, kdyby to nebylo oddělený.
Na 100m vzduchem je to už docela problém,... ten drtát by mněl velikej průvěs a musel by bejt pověšenej na pořádnym 8mm ocelovym laně.
Koax. tech 100m alespon u nas vydrzel v pohode, meli sme ho natazeny asi rok .... ted mame UTP a o to se bojim, nejak se "natahuje" ;D
To by se pak nejak doladilo, a kdyztak starych srotu tady mame hodne...Citace:
Původně odeslal Happy
:-D
To se bude tomu nestastnikovi kterej bude mit v kompu ty dve sitovky strasne srat ne? nepozna to na vykonu? Aby nemel v Quakeovi 20 fps :|
:-D
nemuze, ale pokud to vylozene nekomu neleze pres okno nebo balkon tak si toho skoro ani nevsimnou....teda pokud to neni nejakej dement co nema do ceho rejpnout! tady to je uz jako pavucina :-D a vse v poho....Citace:
Původně odeslal Ondrowicz
zatim :wink: ale s tim pozemkem by to bylo horsi...
Jako normal koax 8 kc/m ???Citace:
Původně odeslal comm
highlander: nj to jsme si neuvedomil.
tomu nestastnikovy to nc nezpomali. ja mam v servru p200MMX dve sitovky a jednu bezdratovou (na linu) a kdyby tam nebyla proxy a dns a samba tak se to flaka. a i ted zatizeni je kolem par procent. u silneho stroje to uz vubec nic. pokud to widle nenaprasej :)
NoCitace:
Původně odeslal Medek
mohl bys mi to nejak specifikovat? jak ste to meli natazeny? jaky ste pouzili lanko a jakej to melo pruves?Citace:
Původně odeslal comm
Aby pak neprisel vitr a vsechno si neodnes :-)
tk tahat to jen tak bych nedelal. jedine na lanko to povesit. ti na to posedaj vrany, zafouka vytr a pujde to na zem. nehklede na to ze kdyz mi jsme tahaly asi 40 m na lanku tak sm ena tom vysely tri aby sme to poradne napnuly. ono se to nezda ale je to nejaka sila
No ja bych to tak netahal radsi vubec ... je to proste riziko ... vono kdyz na to existujou nejaky normy tak nejsou vobcas uplne bezduvodny :wink:
Tak na ten kabel asi seru.
Ted me teda zacala zajimat ta bezdratovka....sme trochu odbocili od koaxu :-D
Jeste by me zajimalo:
1, kdyz si tu bezdratovku poridime, nebudem rusit signalem nekoho kdo by mohl mit pobliz taky takovou sit? protoze to pracuje na stejne frekvenci...jestli to vsechny uzivatele hodi do stejne kupy nebo nejak rozdeli?
2, Takze to shrnu. Opravdu nam k bezdratove siti staci 2 Wifi Pci karty a treba nejake stare anteny od televize?? tem plechovkam bych moc neveril :-) pripominam vzdalenost je asi 100-120 metru ale mezi sou panely baraku. Abych za to nevyhodil 7 tisic a pak se na to koukal :roll:
No tema bezdratovych siti je ponekud rozsirnejsi, nejlepci bude kdyz si projedes diskuzi na www.czfree.cz, myslim ze tam najdes odpoved na fsechny svoje otazky ... ale ve zkratce:
add 1) jo rusit se muzete, dokonce te muzou rusit i jiny veci nez jen ostatni WiFI site ... dochazi pak ke ztrate packetu, klesa rychlost adt. - jeden z duvodu proc sem navrhoval jako resni RONJU, s tou nebudes rusit nikoho a nikdo nebude rusit tebe (teda pokud se nerozhodnes posvitit s ni nejakymu chudakovy do ksichtu ;D )
add 2) no anteny od televize asik nejsou uplne to pravy orechovy ale na tech 100 metru je to asik celkem fuck, jinak by meli splnovat nejaky vyzarovaci charakteristiky atd. - co myslis tim ze mezi sou panely baraku ? mezi antenama by mela byt prima viditelnost ...
LOOOOOOOOL tak na antenu od televize zapomen !!!! a ty happy ho v tom jeste podporuj :) tady se mluvi uz o microvlnach a to 2,4GHz to ma asi 12cm dlouhou vlnu. tv ti jede asi na 600MHz? tak nejak v prumetru. delku vlny si spocti ale bude 4nasobna asi tak. nemuzes proste pouzit antenu jak se ti zlibi. anteny na microwave tam se hraje o deetiny milimetru aby to jelo tak jak ma.
to ver radsi te plechovce, to mylim vazne. ja ji mam a je super. ten podle koho ji mam tak na naetu pise ze sni sviti asi na 5 km.
to shrnu. bud si antenu kup na microwave (1500 a vis Kc), nebo postav a snaz se to delat presne (tak 200 i s kabelem a konektory) nebo si nech tu co tam bude a dej ji treba jen prodluzku (tak 150 za kabel s konektory) a nebo se na to jak se rika vys.... :) s antenou z tv ti to fakt asi nepojede
nikoho by jsi rust nemel. a kdyby tak jde nastavit jeste kanal a subkanal. trosku meni frekvenci a pak je to jeste kryptovane (cim silnejsi sifru nastavis, poctem bitu, tim to bude pomalejsi) wepkou ale to se da stejne rozlousknout. a ikdyby jsi nekoho rusil jako ze nebudes ty muzes byt klidny :) 2,4 GHz je pro prumyslove pouziti, nelicencovane, free. by te nemohli ani zazalovat pokud by jsi splnoval normu pro vyzareny vykon.
jj jak uz bylo napsano, anteny na sebe musej videt. Jinak se muzes pokusit sehnat starsi MMDS anteny - jela na tom kabelovka. Ty jsou na stejny pasmo, akorat z nich vyhodis elektroniku. Daj se sehnat za 500. Pres panel to mozna projde, ale tak pres jeden a slus. Kamos to testoval s tema prilozenejma antenkama a na volnym prostoru 300m pohoda a v baraku tak 30m a pak uze sel signal do haje.
Co se tejce ruseni, to pasmo je rozdeleny tusim do 15 kanalu, takze si vyberes ten nejmin zarusenej. Davej si bacha na EIRP - max vykon dle GL. Problem je, ze to muzes stejne jen odhadnout, paac ho nezmeris ale na www.czfree.net najdes vzorec, jak to spocitat. Stejne pochybuju, ze by te negdo sel kontrolovat.
PS: jsem se pobavil, kdyz jsem si dal zadost na druzstvo o umisteni anteny na strechu. V odpovedi mi napsali, ze jsem neprilozil povoleni od CTU :lol: . Ale paac sem mezi tim tu antenu namontoval na vokno, tak sem se snima dal nebavil. A to jsem jim tam i vypsal na zaklade jakyho zakona o to zadam - jsou poviny to povolit.
Glottis: no ja mel na mysli prafe ty anteny na televizi co o nich pise Jezevec ... ty co na nich behala drif kabelofka - na czfree je bezne pouzivaji a sou s nema spokojeny ... jinak je fakt ze s normalni televizni antenou by to asik nebylo good :)
tak to je jina ale mmds neni normal tv. to jpis uz satelit :)
jinak fakt se to vyplati postavit. ta antena vyjde fakt jen na cenu konzervy (jeste se najis) a jednoho konektoru. nejdrazsi je kabe a ten bys stejn epotrebovak k te mmds antene. doporucuju vyzkouset, uvids, udes spokojenej
ty parky z ty plechovky NEJIST!!!!!! VYHODIT!!!!! Jinak se taky muzes pekne zeblit :) sou fakt hnusny :) Ale antena je to suprova a dost levna :) Staci k tomu akorat malej a velkej vrtak 4 sroubecky a hotovoCitace:
Původně odeslal Glottis
je tam nejaka max delka kabelu od tech "parku" do sitovky ?Citace:
Původně odeslal Maxik
protoze bych to musel dat na strechu....
nebo z okna ale pak by tam branily rohy panelaku :-(
ja sem prave myslel ze bych tam dal starou antenu od tv. :-DCitace:
Původně odeslal Glottis
tak ne no.... no kdyz tam ty normy sou tak je mi divny ze je ta plechovka splnuje :-) Takze pudu asi do tech plechovek, od piva jich bude moc ;D
chtel sem to jako ze bych tu plechovku polozil vedle kompu...to by tam mezi nima bylo asi 20 panelu :lol: ale uz chapu :wink:Citace:
Původně odeslal Happy
to neni o normach ale o fyzice a teorii pole :)
antena od tv neni prste na tuhle frekvenci. treba na 2,4 potrebujes zaric delky ctvrtiny vlny a to je asi 3,2cm
taplchovka od piva ti asi neprojde :) musi mit spravnou delku a prumer.
ja to nemel od parku ale od jakeho si kapucina a byly tam jen piskoty :) sem to presypal ;D jinak se daj usetrit i ty tri sroubky :) staci pouzit ne N konektor na panel ale tnc n apanel a ten ma jen jednu velkou maticku ;D
Co se tejce kabelu, snaz se dostat do 10m jinak uz potrebujes mooc ziskovou antenu - nevim, jakej ma zisk ta plechovka :wink: . Nejlip dat k tej antene rovnou nakej strep s Linuxem a je to vyreseny. Od nej uz de TP a to muze bejt 100m.
ta plechovka ma asi prej neco pod 9dB co de ale real bude horsi. ale 6 by to dat mohlo
jo ta plechovka bude mit nak tech 5-10, podle toho jak moc peclive se postavi :)
Kabel: ja mam neco tusim okolo 5-7m a nejspis by to chtelo min no, ale to nemuzu pac to mam na strese... kabel mam RG213, ale nevim jakej ma utlum na 1m ?