kolega si nedavno koupil tohleto na ten samy CPU co mas v podpise a LOAD ma nejakych 48C http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...l=40&zbo=16152
Printable View
kolega si nedavno koupil tohleto na ten samy CPU co mas v podpise a LOAD ma nejakych 48C http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...l=40&zbo=16152
No tak ten moj copper eagle zvladne mojho bartona pri 2200MHz a voltazi 1.725V na 46-47stupnov pri LOAD... Ale je hlucny a tak ho chcem vymenit, s fanom na 1600otacok je pri idle na 50st (v izbe tak 24st)
A tu preklad o TT Golf 325 pre tych co niesu moc zdatny v nemcine ako som napriklad ja :wink:
Thermaltake Golf 325
Golf 325 je malým bratom Pipe 101, pričom sa musí zaobísť bez heatpipe konštrukcie. Podobne ako Pipe 101 je Golf 325 dodávaný v priesvitnom plastikovom obale. Takto je možné podrobne vidieť samotný chladič. Na obale sú zvýraznené základné vlastnosti ako aj meno výrobcu a typové označenie.
Obsah balenia:
• Thermaltake Golf 325 chladič
• silikónová teplovodivá pasta
• montážna súprava
• rôzne úchytné spony
• manuál
• Thermaltake mriežka na ventilátor
Údaje podľa výrobcu:
• rozmery: 82 mm x 65,6 mm x 49 mm
• hmotnosť: 615 Gramm
• vhodný pre použitie po: Athlon 64 3400+
• cena: 19,90 Euro Frozen-Silicon
Aj keď Golf 325 je na rozdiel od Pipe 101 bez heatpipe, počet lamiel ako aj ich rozstupy sú identické. Dizajn je opäť optimalizovaný pre veľmi rýchlo sa točiace vetráky. Kvôli objektivite testu sme použili nie príliš rýchlo sa točiaci ventilátor. Thermaltake daroval chladiču striebornú mriežku na ventilátor s vygravírovaným menom firmy. Pod mriežku sa dá uchytiť ako 60 tak aj 80mm vrtuľa. Lamely aj mriežka pôsobia veľmi profesionálne, sú bez očividných chýb.
Kontaktná plocha procesoru je z medi, je rovná a vyleštená. Taktiež zanecháva veľmi dobrý dojem. Do medi je opäť vygravírované meno firmy.
Ani pri tomto chladiči nie je priložený žiaden vetrák, ide o systém "Do it yourself", takto si každý užívateľ môže vybrať najvhodnejší vetrák pre jeho potreby. Pre test bol použitý Noiseblocker S 4 80-mm s cca. 3000 rpm.
Montáž:Golf 325 rovnako ako Pipe 101 sa upevňuje k základnej doske pomocou stabilného úchýtného systému. K tomu slúžia 2 šróby, každý s kovovou pružinou, ktoré sa vedú a pripevnia cez úchyty. Retenčný modul sa nedá použiť, no backplate ktorý je súčasťou každej základnej dosky je vhodný.
Kontrola výkonu:Po 15 minútach s aktivovaným Q&Q bola dosiahnutá teplota 23°C, bez C&Q sa vyšplhala na 36°C a pod záťažou dokonca na 59°C.
Náš komentár: Golf 325 nie je vôbec podradený svojmu drahšiemu bratovi Pipe 101. Napriek chýbajúcej heatpipe podáva takmer rovné výsledky. Je to zapríčinené prílišnou optimalizáciou architektúry na ventilátory s vysokými otáčkami. Tým sa však Golf 325 stáva aj dosť hlučným a nie je vôbec správnou voľbou pre fanúšika tichých počítačov.
To je ale dost drahe riesenie... Neviem ci sa mi oplati vysolit takmer 2 litre za chladic. Ked ani neviem ako to bude u mna naozaj chladit... Ale o tom ze to je v tychto rozmeroch najdokonalejsie riesienie nepochybujem.Citace:
Původně odeslal debilita
TT GOLF325 + UFO asi nebude o moc horsi. A cena by tam bola o dost nizsia.
A co TT VOLCANO 12? Myslim ze to je to iste len s inym fanom - nesvietiacim ale asi podobne ucinnym? Alebo nie? S nim sa da zmestit pod 1000SK...
jj, PIPE 101 je dost drahe riesenie, ale vysledok stoji za to ;)
volcano by som osobne nexcel... to uz radsej toho golfa...
nie je golf vlastne zakladna z volcana 12?Citace:
Původně odeslal debilita
PIPE101 je moc drahe a lepsi vykon oproti golfu je minimalny... Nevyhoda GOLFu je ze je konstruovany na vysokootackove vetraky cize tichost sa od neho ocakavat nemoze...
TT UFO jsem měl doma a byl jsem donucen ho vrátit, protože tichý nebyl ani na minimálních otáčkách. Když jsem porovnával UFO@1600rpm a AC FAN Pro 2L@2000rpm(medium), tišší se mi jevil AC. Tento ventilátor bych nedoporučoval...Citace:
Původně odeslal debilita
Exp: No "vyborne". To je tiez dost dolezite. Nejako extra si na tichost nepotrpim. Ale ked ani na najnizsich otackach nie je UFO ticho tak to nie je za tie prachy bohvie co... Je to zacarovany kruh. Poradi niekto nieco? Co takto miesto UFA:
THERMALTAKE A2028 SMART CASE FAN II V.2.0 (minimalne otacky 1300)
alebo
THERMALTAKE A2013 SILENT CAT (nestacil by? max. ot. 2500)
VodnikIN: Toho ze bude PIPE101 len o nieco ucinnejsie ako GOLF325 ale 2x drahsie som sa presne bal. Ale nie je rozdiel prave v tom ze na PIPE101 netreba ventilator s vysokymi otackami? Myslim ze v jednom z tych testov to bolo vidiet ze zvysenim otaciek sa uz nejako extra teplota neznizila...
No a ako to je s tym VOLCANOM 12? Je to GOLF325 bez vrtule alebo nie? A nie je nahodou THERMALTAKE A1889-01 Silent Boost len GOLF325 + SILENT CAT?
EDIT - pozrel som si parametre:
GOLF325 82x65.6x49mm - 66 rebier
VOLCANO12 82x65.6x49 mm - 66 rebier
SILENT BOOST 82x70x49 mm - 41 rebier
PIPE101 67x68.5x47mm - 67 rebier
debilita: Takze ako som pisal VOLCANO 12 je GOLF325+ventilator (takze nechapem preco by mal byt GOLF lepsi - ked si dam nan dam rovnaky fan tak su uplne zhodne)
SILENT BOOST je rozmerovo podobny len ma redsie rebrovanie (konstrukcia vhodnejsia na nizkootackove SILENT CAT) :idea:
a co stoji to volcano? bo tam je fakt na howno fan, silent cat 9 cm je asi najlepsia volba, i ked ho maju iba v bielej farbe :(
mozno by bol lepsi ten boost, neviem, podla toho ci xces viac tixo alebo vykon ???
Volcano 12 a Silent Boost stoja v Ageme v podstate skoro rovnako. Okolo 900 s DPH. Ziadne porovnanie tychto 2 chladicov som nenasiel. Celkom by ma to zaujimalo. Ak je ale Volcano konstruovany na vysoke otacky asi bude na nizzsich menej ucinny ako Silent Boost. Otazka je ale o kolko a o kolko je celkovo ucinnejsi. Mam inak regulator tak ak by to bolo neznesitelne tak ho proste spomalim. Teraz mam teploty pri plnej zatazi aj okolo 60stup (Titan 3000ot, 1.75V). Podla pocasia... Myslim ze aj SB by bol ucinnejsi. Hladam nejaky rozumny kompromis (v ramci mojich obmedzenych moznosti).
nj xapem... ale pocul som aj taky nazor, ze s malou upravou by siel aj AC freezeer 64 na socA... to by bolo uplne super, ale poxybujem ze by to slo :( to by bol super vykon za super cenu...
Tak to znie zaujimavo! Inak ale asi tieto TT su najvhodnejsie ak sa neda pouzit nieco vacsie ako Zalman a pod., nie?Citace:
Původně odeslal debilita
asi ano... TT rulez... AC skor na tixo, TT skor na vykon... ale big typhona by som bral, ten je tixy a aj ucinny, ale na to by som potreboval novu bednu :( ale rozmyslam nad AC Silentium.. za tu cenu super case, aj s fanmi, zdrojom a boxom na HDD...
Dobry je este TT Silent Tower len to je velke hovedo a nenarves ho do skrinky.....Citace:
Původně odeslal mico
Ale za tu cenu ani nie 1000sk aj s DPH je to super a co som videl testy, tak chladi paradne, len ta velkost >:E :cry:
TT ma dobre aj zle chladice (by som povedal ze tych zlych je viac...hlavne co sa ticha tyka).
Freezer 64 by mozno aj siel....chcelo by to vsak inu sponu a proste len vyskusat - cas som nemal zatial na to.
Big Typhona vyzera dobre ale je velky... A asi nie je uz pre Socket A. Inak by som nad nim spekuloval.
Silent Tower je sice obrovsky ale zmestil by sa - videl som niekde fotky a bol tam nasadeny na NF7 alebo AN7. Bolo okolo neho tesne no slo by to. Ale jeden detail - rebra boli smerovane do zdroja (mal som tak otoceny kedysi chladic este na starej Epox 8K9A - pre CPU to bolo mozno lepsie ako teraz). Zdroj mi rovno odsaval vzduch z rebier prudiaci. Ale Silent Tower by takto otoceny asi byt nemal lebo ventilator tam nie je nasadeny hore (keby bol + windtunel - ty by bola supa). Ventilator by som mohol nasadit len tak ze by nasaval teplo z grafiky. Nebyt tejto drobnosti tak by som nad nim vazne rozmyslal.
Ak by siel nejako nasadit Freezer 64 tak to by bolo bomba.
nemohol by si to pls niekedy skusit vyskusat? myslim ze keby to slo na socA tak by si predal vela xladicov ;) a hlavne potesil vela ludi :PCitace:
Původně odeslal GABO
Tam by trebalo poriesit vzor spony, ktora by sa prichytavala rovnako ako povodna to jest cez skrutky. Uz len tu sponu vyriesit.. :wink:
Citace:
Původně odeslal mico
Mna by skorej trapilo jak tam vobec ten Slient Tower narvat lebo NF7/AN7 ma socket hned pri hornom okraji dosky a ci ti ten chladic sadne do kazdeho midletowera aby som sa neos*al ze ho kupim a nebude sa zmestit koli zdroju :|
to hide: true true, tie socA maju na howno umiestneny socket :(
ale pri TT toweri by nemal byt problem, malo by sa to tam zmestit len tak tak :) ja sa ti popytam na to xalaniskov...
to gabo: no sak to ta spona :( ale verim ze ty to nejako zvladnes ;)
Mel bych dotaz jak se ten Thermaltake Pipe 101 pridelava na sA? Primo na socket nebo na desku do otvoru pro chladic? Thx
Přidělává se přímo na desku sponou , viz http://www.thermaltake.com/coolers/c...01/pipe101.htmCitace:
Původně odeslal tackleberry
z toho obrázku je to snad patrné :)
¨Citace:
Původně odeslal GABO
...prave to resim, jsem omezen jak velikosti kolem socketu tak skrini, max se mi tam vejde prave freezer... az bude po bitve tak nahodim nejaky fotky a numera 8-) nebo mi tu dlouho neuvidite a prejmenuju se na drtice kremiku :D