2Sherpa: Cool n quiet mají i nynější semprony od 3000+ výše.
Printable View
2Sherpa: Cool n quiet mají i nynější semprony od 3000+ výše.
To maju ale zase nemaju podporu PCIE a tieto nove by mali mat. Alebo nie? Ja uz som z toho ???Citace:
Původně odeslal Anduril
mne keca o tom ze tu mlzim blbosti a potom napise toto :lol: ;D to su dobre hefty, odkedy ma co spolocne procesor so zbernicami pre rozsirujuce karty?Citace:
Původně odeslal Sherpa
:lol: Pokud si koupíš základní desku s754 s nForce4 chipsetem např., tak máš PCI-E i na Sempronu :)Citace:
Původně odeslal Sherpa
A podle vseho se uz i prodava.Citace:
The latest Sempron is AMD64 (X86-64) ready, and thanks to great AMDboard's friend Tony, we now have a list of screen copies revealing the stunning news. According to our datas, this Sempron 3300+ in its E6 stepping, is already a third version and adds AMD64 support to the previous SSE3 addition that came with E3 stepping.
Wake up!! Ve firme mame 600 kompu. Vyvyjime software zalozeny hlavne na Jave a mame tu neco kolem 0 64bit pracovnich stanic :-). A proc? Protoze takovej Athlon XP 2000 staci bohate na vyvoj javy. 64 bitu u Celeronu a Sempronu je cistej marketing, nic jinyho.Citace:
Původně odeslal Fox!MURDER
Však Fox nepsal nic o tom, že by to teď bylo pomalé, ale o tom, že na 64bit získáš nárůst rychlosti :)
Ale na workstation je to naprosto bezpredmetne ;-) To je to podstatne.Citace:
Původně odeslal Anduril
Ty sa zobud.Citace:
Původně odeslal mraky
Prestante uz vsetci nadavat, ze mam vyrobcovia pre zmenu nezaspali dobu. To aj ked vysla i386 tak ste vsetci tak nadavali ze preboha naco vam je 32-bit procak ked je vsetko 16-bitove a nikdy inak nebude ??? Jediny na koho ma vyznam v tomto nadavat je Intel, ktory vyse roka predava procaky kde si v ucte za elektrinu platite za pekny balik tranzistorov ktore umoznuju rozne mozne aj nemozne funkcie ale nikdy ich nevyuzijete okrem kurenia, pretoze vyrobca ich neodvovodnene(tvarenie sa akoze 64bit je zbytocnost nie je dovod) zakazal. jediny u koho malo 32-bit obmedzenie aky-taky zmysel boko AMD nakolko tym ze nema taky vykonovy prepad medzi A64 a Sempronmi im hrozila kanibalizacia A64 rady a tym aj znizenie vynosov. ono vlastne teraz nebude ziadny seriozny dovod ist do A642800+ ked o liter lacnejsie mam Sempron 2800+ kt. am akurat o 256k L2 menej.
Si uz doprdele uvedomte ze vyvoj hardwaru _MUSI_ predchadzat vyvoju softwaru, zatial to mozte brat ako bonus za ktory nic navyse neplatite tak pekne klidek. A ti ktory ficia na *nix systeme to vyuziju uz tera bars aj na Semprone 2600+.
To je dneska...za 5 let budou ty tvoje AXP2000 bhodny tak leda do popelnice, kdezto 64-bit semprony to jeste treba utahnou... kdykoli mi nekdo tvrdi, ze vykon CPU nepotrebuje, tak se musim smat...
Citace:
Původně odeslal mraky
Si uvědomte, že první plně 32bit CPU 386DX byla poprvé vyrobena v roce 1985. Byly na to programy? NE. Byl na to dobrej OS? NE A v době, kdy se začaly psát první 32bit programy, byla ta 386 výkonostně tak slabá, že na ně byla nevhodná. Stejně jako potom první plně 32bit masovej OS - windows95, tehdy to bylo 10let!!!! od toho CPU , než to začalo bejt nutností. Takže současný vývoj je trochu rychlejší a je tu i malá teoretická šance, že to využijem dokonce dříve, než ty procesory budou totálně výkonostně out.
Nesouhlasím. 386ka byla ve své době neskutečně drahá a bylo jich málo. Taky prakticky neexistovaly žádné vývojové nástroje. Dnes tu máme 64bit procesory za dva tisíce, kterých se prodají miliony. Operační systém už je hotový (rok a půl po uvedení procesoru - kdysi to trvalo deset let) a vývojové nástroje už jsou některé taky - nejkritičtější z nich, Visual Studio 2005, bude uvedeno ještě letos. A pak už je to jen otázka překompilováníCitace:
Původně odeslal DOC_ZENITH
Jasne ze musi byt HW technologicky lepsi nez Sw. Protoze to bychom ten SW potom nemohli bez HW vyrobit. Psat 64bit SW kdyz jsou jne 32bit procaky nemo moc smysl.
ted si rikam ze to ma i oduvodneni v tom, ze do kancelare za chvili budou programy 64bit a casem jich bude vic, ale opet nebudou potrebovat tolik vykonu. Proto tu jsou 64bit semprony, maly vykon s 64bit technologii, akorat do kancelare za par let.
neviem preco podla teba sempron nema vykon podla inych dredov tu ho maju niektori pretaktovany az kdesi k 2.5ghz a to je dost konkurencie aj a643800+ takze takto. a za tie prachy preco nie
Musis uvazovat aky vykon bude mat taky 2600+ v porovnani s mainstreamom o 2 roky. Tu si myslim za almanil trafil klinec po hlavicke.Citace:
Původně odeslal mArt
Na druhej strane uz dnes je niekedy aj A64 v "suboji" so sprasenym SW(Excel) bezradny ;-)
no myslim ze za 2roky uz vykon sveho Semprona moc resit nebudu :)Citace:
Původně odeslal mino
btw. treba ja nevidim duvod proc utracet za A64 kdyz Sempron mi pohodove poslouzi na co potrebuju, dam za nej par korun a za cenu desky pro A64 koupim min MB+Sempron... za 2-3 roky az prestane stihat to udelam stejne (treba nejaky Sempron s x86-64 do sck. M1) a jsem still happy (pac stejne kdo ma dnes A64 ho do 2-3let pravdepodobne vymeni za neco jineho).
Sice je fakt ze se nemuzu chlubit buhvi jak spickovym vykonem ci 150fps ve hrach ale me to staci a vo tom to je...
Pridavam sa k teme, hoci mierne OT (sorry :? ). Tiez poslednou dobou hladam vyhody 64bit. Potrebujem reinstalnut OS a xcel som najst nejaky pozitivny argument na Win64. Presiel som vsetky testy co som vypatral a ... skoro nic. V standardnych app, hrach a apod skoro nulovy prinos (nehovoriac o potencialnych prob s drivermi...).
Ziadne 64bit verzie SW sa ako huby po dazdi nevyrojili. Proste na ten marketingovy hype, ktory tu bol ked sa A64 uvadzalo je to bieda :-(
AMD reveals 64-bit Sempron prices
http://www.digitimes.com/mobos/a20050711A6033.html
kedy a za kolko by sa mali predavat tieto nove 64b seprons v csfr??
A co takhle Google? http://www.svethardware.cz/art_doc-1...5003BDFF6.htmlCitace:
Původně odeslal YeFFo82
dik :o)Citace:
Původně odeslal Eagle
Panove tak tyhle procaky jsou jednoznacne to nejlepsi, co jsem kdy mel a mozna nejlepsi kus kremiku v historii vubec (tim nemyslim absolutne, ale vzhledem k vyvoji). Muj 2800+ stal 2200 bez dane, zatim mi kvuli neschopne desce bezi jen na 2,2GHz (z puvodnich 1.6) a pozor, ted to prijde, pri 1.275 Vcore real (default je 1.4V)!!! Pretocit jeden z nejlevnejsich CPU na trhu o 37% a jeste mu snizit Vcore na 91% a pritom byt Prime95 stable (zatim cca hodinu verze 2212), tomu rikam masakr. Neco podobneho umely mobilni bartony, ale ty byly cenove trochu jinde. Ani nechci vedet, na kolik pojede na DFI infinity na rekneme 1.55V. A k tomu asi nemusim dodavat, ze vubec netopi, uchladil by se snad i pasivne. V idle ma 25 a pri prime max 35, to vse s box chladicem na 5V :)) Jestli intel honem rychle nezacne vyrabet levny stolni Pentia M, tak konci 8-)
2 Petrik>
njn. Taky mi pod rukama prosel jeden S2800+ (MSI K8N Neo Pt.) a sel v pohode na 2550MHz, takze se pridavam ke chvale. A to mel jadro D0, takze s novejsim jadrem by to melo jit jeste lepe. Akorat me zarazi, ze tva deska GB s NF4 to nedava na vyssi FSB a ta MSI behala v pohode do 320. Zrejme GB nebrat na OC. Taky dobre vedet.
Nedostal se nekomu pod ruky S 2500+? Ten by mne moc zajimal. S dobrou deskou je dnes nejvhodnejsim adeptem na 100% OC.
nemám sice 64 bit, ale obyč, ale mně jede při real 1,35 V na 2,5 GHz. Při 1,55 mi jde na 2,72, ale bohužel ne zrovna stable...možná to chce ještě poladit..ale na to kašlu. Pořád se nemůžu dopídit, jaké je jejich bezpečné napětí. Abych to neodpálil. Navíc 200 MHz navíc výkon stejně příliš nepřidá.Citace:
Původně odeslal Petrik
bezpecny napětí je tak 1,55-1,6V s dobrym vzduchem, 1,65V voda 1,7V vapo
mnelo by to bejt stejny jako u venice