Jak se nastaví velikost pingu? Co to má být PL?Citace:
Původně odeslal jedik
kabel potřebuju stíněnou dvojlinku na spojení AP na přijem netu a AP na vysílání netu do sítě... Je to mezi domy...
Printable View
Jak se nastaví velikost pingu? Co to má být PL?Citace:
Původně odeslal jedik
kabel potřebuju stíněnou dvojlinku na spojení AP na přijem netu a AP na vysílání netu do sítě... Je to mezi domy...
to Chuck - kabelem myslis cross UTP ?, jinak velikost pingu v win treba tim ze za ti das -l velikost
No tady na foru jste mě doporučovali stíněnou dvojlinku a ta se označuje STP nebo FTP, takže to asi ono nebude... To cross je nějaký venkovní řešení?Citace:
Původně odeslal frantacrack
Ten ping bude teda vypadat takhle?
ping 192.168.0.5 -t -velikost paketu?
jak jsou zhruba pakety velký? Abych tam nedal nějakou blbost...
ping 192.168.0.5 -t -l 1024
napriklad
cross = krizeny kabel ... a UTP je vsechno ... a jeho odrudy jsou FTP a STP ... podle toho co k tomu dratu jeste do buzirky pribalej :D
Aha, tak já potřebuju STP ne? Nebo jakej je rozdíl mezi STP a FTP?
Poopravim, UTP je nestinenej kabl, "vsechno" je TP, UTP je uz odruda ;).Citace:
to Jezevec - no jooo :) ty aby sis nerypnul ze ? ;D
2Chuck: a ten PL je "packet loss" tzn kolik paketu se ztrati pri prenosu. Na konec toho pingu(zrusis ho Ctrl+C) ti to vypise i procentuelne :)
K tomuto asi tolik, ze wokeni ping je naprd. Duvod: neumi zmenit rychlost odesilani paketu => nelze nejak rozumne linku zatizit. To ze bezny ping prochazi jeste neznamena, ze je vse OK (ale je to prvni krok). Podstatny je, jak se it zacne chovat pri vetsi zatezi a na to je dobrej trebas parametr -f (flood) => odesila se maximalni moznou rychlosti.Citace:
Původně odeslal jedik
Pri paketech bezny velikosti musi bejt PL nekompromisne 0, pri kilovych (1024) se da tolerovat PL do 5% (mluvim o nedratovy siti, na kabelu musi byt 0 vzdy). On totiz PL 5% pri malych paketech = klidne 90% pri velkych.
jj v tom mas pravdu ... ale stacilo by mu kdyby nabootoval z linux devil cedla a udelal ping z tama ... :-)
2Jezevec: sak ja nerikal ze kdyz to projde tak je to ok. Je to jen jakys takys odrazovy mustek ;)
Tak to bych to mohl nabootovat do linuxu a zkusit to tam odsud ne? :wink:Citace:
Jenže neznám parametry k prikazu ping do linuxu...
Ted nevim co přesně to stínění na tom kabelu má dělat...
Má to bránit tomu aby se tam naindukovalo nějaký napětí třeba při bouřce? Vjednom obchodě mě řikal, že to stínění stejně nepomůže že by mezi domy radši natáhl UTP a dal tam bleskojistku... Jenže co když se tam naindukuje třeba jen 20V? S tim bleskojistka nic neudělá ne?
Nebo to zabraňuje rušení aby nedocházelo k chybovosti při přenášení dat?
Tak už jsem to vyřešil, bylo to tím že kámoš co mě půjčil komp(abych mohl nastavit ty AP a zkusit je), kterej měl jen 10Mb síťovku...Citace:
Původně odeslal Chuck
EDIT: Kabel už jsem si taky sehnal, je to FTP s tou fólií..
jen tak naokraj
UTP je 8 vodicu (drat nebo licna-lanko), kazdej v izolaci, skroucenejch do 4 paru a to cely v izolaci - buzirce
FTP je 8 vodicu skroucenejch do 4 paru, to cely je v hlinikovy folii okolo ktere vede jeden nezaizolovanej vodic (stineni) a to cely je v izolaci - buzirce
STP je 8 vodicu skroucenejch do 4 paru, kazdy par je osobitne odstinen folii, potom vsechny 4 pary jsou jeste spolu odstineny a to cely je v izolaci - buzirce