Citace:
Původně odeslal Pocket
No jenom pridam do mlyna. Ja se taky rozhodoval .. NTFS je mnohem dokoanlejsi a vyspelejsi ssytem .. to se musi nechat .. pri restartech neexistuje nejaky straceny fragmenty ci scandisk apod an praci proste jednicka. Ale kdyz jsem projel benchamrk disku a zjistil ze rychlost je zkrouhnuta na 35% kvuli tem vsem bezpecnostnim features tak jsem docela rad rpesel k FAT32. Nemam zadny dulezity data doma na PC maximalne sejvy :lol: 8) tak pro me je jako na parby idealni FAT32 pac je vic jak dvakrat rychlejsi nez NTFS .. testovano mnohokrat na ruznych benhu. V praci samozrejme NTFS to jinak ani snad nejde .
Záleží jak si to měřil a co si vůbec měřil ? I zde platí, že pokud přesně nespecifikuješ co a jak si měřil je tvůj závěr tak leda pro kočku. FAT32 je pomalejší na disku, kde je velká fragmentace, je pomalejší při přístupu k velkejm fajlům a je pomalá když pracuješ hlavně s malejma fajlama v hodně adresářích. NTFS nevadí komplikované adresářové struktury a fragmentace jí nevadí, na druhou stranu musíš mít více RAMky, na discích co nemaj bus mastering je pomalá a pokud pracuješ s diskem kde je asi 10-15% volných prostoru tak tím výkon také trpí. Závěr pro to co se mu hodí si každej musí udělat sám.. Já osobně preferuju na systémpovej disk a na odkládací/temp disk NTFS, ostatní jedu na FAT32 (ale to spíš taky hlavně kvůli přístupu z W98 - nechci platit za ovladače na NTFS pro DOS..)