jj, takový věci mě taky štvou, když něco stojí míň jak 200Kč tak to nemá prakticky cenu objednávat přes net pro doručení poštou, protože pak se to prodraží třeba o 100% :roll:Citace:
Původně odeslal Hasich
Printable View
jj, takový věci mě taky štvou, když něco stojí míň jak 200Kč tak to nemá prakticky cenu objednávat přes net pro doručení poštou, protože pak se to prodraží třeba o 100% :roll:Citace:
Původně odeslal Hasich
to Hasich: Ne, delam Mechatroniku a ty? A kde si teda sehnal ten 38kHz detektor? Moc se mi to nechce objednavat pres net. Az budes mit ty ovladace, tak bys mohl nejakej za rozumnou cenu nabidnout, ne? ;)
to mesuge: Jen by mne zajimalo, jak ovladas ty programy, prece na to potrebujes nejakej plugin, ne? Ja jsem zadnej treba na MicroDVD vubec nenasel, tak ja to delas? Ze by kouzlo... :o
kluci neposlali byste mi ten postup i ty fota, moc díky Luky
Waliz> vsechny ty softy jedou defaultne s timhle ovladacem jen
myslim pro microdvd potrebujes plugin link dole ;D
Jinak pokud neco nejede tak to muzes ovladat tou miskou co
je na tom ovladaci 8)
Neco jde na scriptovat i tim samotnym ATI ovladacem
jako shutdown, esc, enter atd..
>>
http://x10rc.web1000.com/index.htm
2Luky: Na zitrek mam slibeny digitalni fotak, tak to nafotim.
2Waliz: Ty 38kHz senzory jsem objednaval prave pres internet, trochu vejs jsem popisoval, jak me natahli. Ty senzory mam jeste 2, ale uz mam zajemce, zejtra jim to budu pajet a nafotim to :roll:
Jeden z tech zajemcu si mozna koupi ten ovladac na trznici, tak to vyzkousim na 36kHz senzoru. Jako mechatronik si to musis prece spajet sam. Ja jsem na strojarne, ale par mechatroniku znam taky, jestli se chces domluvit, tak mi posli mejla, nebo ICQ 109575024
strojarna forever ;D (doslova) ;D
to hasich- hod mi to na mail please, :o
to mesuge: dik za ten link, po zkouskach to vyzkousim, doufam, ze mne to bude frcet...
to Hasich: Jasne, ze si to spajim sam... od ceho jsem mechatronik :?, jen potrebuju nekde sehnat ten 38kHz senzor, protoze Teslaci mi neodepsali, tak nevim, jakou frekvenci pouzivaj. V jakym jses rocniku?
Na Teslu ti staci 36kHz, mam to odzkouseny, v nejhorsim budes shanet novej senzor. Jeden 38 senzor bych ti snad i prodat mohl, ale to radsi zkus ten 36kHz, stoji v Elitronu 35Kc - asi 3 piva :wink: (v GME 25,-)Citace:
Původně odeslal Waliz
Jak dlouho jsem na strojarne, vystihnul MARQ :roll: Ale dalo by se rict, ze navstevuju 3 rocnik.
2marq: nezalozime klub vecnych stojaru ? ;D
A predseda bude Ruda Vrzala ;) tak to beru.... ;D ;DCitace:
Původně odeslal Hasich
Tak jsem konecne spachal ty fotky, bohuzel to bylo strasne narychlo, tak vysledek neni zrovna nejlepsi :roll: Asi si budu muset koupit digitalni fotak.
Mrknout se na to muzete tady -> http://home.tiscali.cz/hasiash/ir.htm
jj, je to dobrý...Citace:
Původně odeslal Hasich
BTW kterou částí přijímá ten IR přijímač signál? Docela by mi to pomohlo, sice už mám přijímač dlouho spájený, ale mohl bych díky tomu líp vyřešit kryt...
Nejlip to prijima z ty strany, co je ta "kapka", ale prijima to prakticky z jakehokoliv smeru, i ze zadu.Citace:
Původně odeslal Ondrowicz
Musim sa ti podakoval za ten krasny popisny priklad ako nato.Citace:
Původně odeslal Hasich
na cesku som bol a podla toho som to skusil spajkovat - girder vyhodil ze je tam HW error. ale ja som letoval cannon - kabel - a suciastky
ale dozvedel som sa ze to tak nemoze byt tak skusim tvoju metodu.
dakujem
"krasny popisny priklad" ;D ;D ;D tak diky, ale zaslouzilo by si to lepsi fotky.Citace:
Původně odeslal Loki12
Me Girder taky obcas hlasil HW error, zrovna pri foceni jsem otocil IRsenzor :oops: ale otocil jsem fotku, tak je to tam dobre 8) Samozrejme jsem to hned prepajel, takze dalsi fungujici kus je na svete. Ze bych si na tom zalozil zivnost? :wink:
Senzor pres seriovy port je sice tak jednoduchy, ze to zvladne zapajet i ten, kdo drzi pajku poprve v zivote,ale prece jenom to ma sve mochy, a tim je samotny fakt, ze to je pres seriovy port, cenove to sice vyjde na cca 60kc, ale proc vezbastlit usb verzi, kdyz na ni vysel tak pjekny navod a je od stejneho cloveka, kteremu vdecite za seriovou verzi a plugin igorplug http://www.cesko.host.sk/ . cenove to vyjde na cca 210kc a navic je to naprosto univerzalni rozhrani. Netusite nekdo jak rozchodit ovladani bsplay pres girder ? Furt se mi to nedari naucit :((
u bsplayeru sou preci nejaky priklady pro delphi a nejaky ceckovy, a odchytat seriovy port snad taky neni takovej problem.. ??
Pokud se vam nechce bastlit (jako me :-) ) Tak doporucuju http://www.volny.cz/adow/ - ten typek vam to udela, do par dni posle, je to za 200 Kc a chodi naprosto fpoho .. akorat sem furt linej nejak dobre nakonfigurovat girdera:-))
Zatim zadnou vyhodu v USB verzi nevidim, seriova verze fachci uz ve Win95(MP3prehravac :wink:) a i v Linuxu. Navic 210Kc/60Kc je precejen trochu rozdil. Dokud budou desky se seriovejma portama, tak neni problem.Citace:
Původně odeslal stealth
BSplayer: zakladni ovladani se da vyresit posilam klaves
Z-predchozi video
X-play
C-pause
V-stop
B-dalsi video
RIGHT/LEFT posouvani
co vic potrebujes ?
Ja mam klavesy v bs premapovane na numpad, mozna v tom byl ten problem, tak to proste nejelo, dik za typ. Ale co furt nechapu, proc tu furt delate reklamu lidem, co za to chteji i 500kc. ???
to Hasich: Chtel bych se jenom zeptat, proc pouzivas ten druhy odpor (100 ohmu) a kapacitu 10uF (original je 100nF). Dneska jsem si to spajel podle toho navodu na http://cesko.host.sk/girderplugin_sk.htm, pouzil jsem stejny prijimac jako ty (SFH5110/36) a chodi mi to bez problemu s originalnima hodnotama. Pouzil jsem obycejny keramicky kondik, ty tam mas elektrolyt, vadi to? Dik za odpoved.
Protoze jsem pouzil schema s lepsi citlivosti prijmu!Citace:
Původně odeslal Waliz
Elektrolyticky kondenzator tam mam prave a jen proto, ze je potreba vetsi kapacita se kterou se keramicke asi nedelaji(nesehnal jsem).
Obe verze pouzivaji pro nanapeji demodulatoru TSOP56-XX stabilizator se zenerovou diodou, verze bez omezovaciho rezistoru vyuziva fakt, ze pres RTS,CTS dostanete max 10mA, takze neni duvod pouzit omezovaci rezistor, 100nf kondenzator navic blokuje vysokofrekvencni ruseni z comu. Verze s 100ohm odporem vyuziva standartni zapojeni stabilizatoru se zenerovou diodou, rezistor omeruje max proud vetvi a 10uF condenzator filtruje vystupni napeti. Pokud de o me tak bych ten 100nf dal i na toto zapojeni. BTW pokud snimac davate na kablik a zbytek nechavate na cannonu tak kondenzator 10uF je vyhodnejsi pripajet primo na snimac.
Sakra, ty do toho nejak vidis! :eek:Citace:
Původně odeslal stealth
Ale 100nF kondik se na "citlivejsi obvod" nehodi, prijem je pak mnohem mnohem horsi. Zkousel z jaky dalky to prijme signal - s 100nF max 1,5m, s 10uF 10m v pohode(pak uz bych musel lizt z okna), ale kdyby se pripajel primo ke snimaci ... ?
No ten filtrovaci kondenzator je lepi pouzit tantalovy, je sice trosku drahsi 10kc oproti 2,ale ma o moc lepsi parametry, navic je tak 4x mensi.