problém asi nebude http://www.zalman.co.kr/product/cool...MBlist_eng.htmCitace:
Původně odeslal steelman
Printable View
problém asi nebude http://www.zalman.co.kr/product/cool...MBlist_eng.htmCitace:
Původně odeslal steelman
M.K.
Můžeš ji teda s posledním BIOSem doporučit jako stabilní ???
Zatím o nějakým extra taktování neuvažuju, tak to mi chybět nebude. Hledám hlavně stabilní a tichou desku (navíc jsem s Abitama už pár let velice spokojenej)..
Jinak tohle prkýnko je zatím můj nejžhavější kandidát na upgrade, v těsným závěsu za ní je DFI. Pokud se nepletu, je ten Abit zatím jedinej s nForce4 Ultra co nemá větrák ???
Jediný čeho se bojím je aby šlapala jak má, potřebuju hned 100% funkční základ :-(
Se stabilitou nebyl nikdy problém, vřele ti ji doporučuju :-) Šlapala/šlape (už ne v mojim kompu) jak hodinky.
Dík, ale psals že občas nedetekuje disk, vypíná DVI apod., to jsou docela velký mušky.. Krom toho na ni hned hodlám navěsit cca 500GB nezálohovaných dat na 2xPATA + 3xSATA discích, nepotšilo by mě, kdyby se rozhodla stávkovat :oCitace:
Původně odeslal M.K.
me jich proslo rukama pet (4x s 3000+ Venice a 1x x2 3800+) a zatim bez sebemensich problemu.
To jo, to byla pouze chyba v biosu 1.5, kterej verze 1.6 ofiko ostraňuje.Citace:
Původně odeslal Aigor
A s diskem to je stejnej problém co u DFI, při vysokém HTT (okolo 300) bylo potřeba požít 3 a 4 SATA. S PATA problém není žádnej. Co se mi vrátila a dal jsem tam 1.6ku, tak jsem se opravdu nesetkal s jediným problémem.
Citace:
BIOS ID:1.6
Change default setting of Cool n' Quiet to "Enable"
Change Full screen logo.
Cool n' Quiet now works as intended.
Fixed the issue that certain VGA card does not work with DVI output.
Fixed the issue that some 3D application may not run stable in SLi mode.
Change some item in DRAM voltage section.
Update AMD MCT2
BIOS compiled date: 07/12/2005
Dik, pujdu do ni :arrow: :drool:
chlapi dikec za info, tohle vypada jako velmi dobra nahrada za moji stavajici GB K8N ultra-9. Ja jsem vzdycky jel na Abitech ale ted jsem zkusil GB a jsem z ni nestastny, chci zpet k Abitu :_)
A pojede v ni novej Opteron 144 Sc939??? :| :?:
ano pojedeCitace:
Původně odeslal CreDY
Parada ;D , a nevis s jakym BIOSem(bude 1.5 stacit-nemam druhy cpu na nahrani novyho.....) :oops:Citace:
Původně odeslal M.K.
Tak to nevim, já mám 1.7,ale v popisu je jen přidána kalibrace čidla, takže podpora Opterona tam už mohla být dřív.Citace:
Původně odeslal CreDY
jinak na 1.5 bacha - pokud máš monitor přes DVI
Podpora pro Opterony je od verze 1.6, jako oficialni odpoved Abitu na muj dotaz. Jinak sem byl opravdu prekvapen. Pote co jsem napsal anglicky na globalni podporu, prisla odpoved za 20 minut a to ve slovenstine z rakouskeho pobocky :-)
Jeste otazka, nacpu tam pameti OCZ GOLD (medeny chladice) ???
Ty sloty se zdaji fakt tesny a tyhle pameti jsou dobre oplastovany :eek:
Já měl taky obavu, jestli tam ty moje půjdou a kupodivu šly v pohodě :-)Citace:
Původně odeslal Aigor
http://mikipc.wz.cz/gskillhs.jpg
Joo, to bude nejspis stejny jako ty moje (http://www.aigor.net/off/bazos3.jpg), takze to zkusim. Desne nerad bych ji zase vracel, nebo budu v CC platit za notorickeho vracece :eek:Citace:
Původně odeslal M.K.
Zvladne tato deska FSB 340MHz stabilne?
330 mi šlapalo perfektně, víc jsem nezkoušel. Ale to bude kus od kusu trochu jiný.Citace:
Původně odeslal TOPIČ
tak tech 330 by me stacilo ;D
EDIT:jelo ti to synchro nebo asynchro s pametma?
Mám 4x 512MB Hynix D-43 a tak jedu pouze asynchroCitace:
Původně odeslal TOPIČ
Zdravím, mám otázku ohledně této desky.
Zkoušel tam někdo Opterona 144 s výsledkem, že klekla a ani pár rad co je na FAQ abitu nepomohlo (ohledně resetu CMOSky) přesněji vyhazování baterky v různým postupu. Mám ji teď v práci a čekám až nám sem přijde nějaká 64 939.
Do tý doby mě nic dalšího nenapadlo.
Má někdo nějakej nápad?
Jinak kroky post codu.
3 (nenašel jsem v post kodu) po zapnutí zdroje na sekundu problikne
0.1. (expand the Xfoup codes locating in physical address 1000:0) klidovej stav po zpnutí.
8.3. (ATX power supply ready) po nakopnutí desky asi sekundu.
8.7. (Check CPU core voltage) promrkne
9.0. ( complete uguru initial process AWARD BIOS take over booting job) a dál ani tuk. í
9.9. (complete power off sequence) Po vypnutí.
Ahoj, nevíte někdo kde se nastavuje, jestli paměti pojedou synchronně nebo asynchro? v biosu jsem si nastavil aby jely jako DDR 400, ale po taktění z OC GURU přímo z windows, tak se mi povede najet maximálně na 240MHz FSB a podle sandry a aidy jedou paměti synchro (což je docela výkona na A-DATA 400). Jo a pak se mi občas stává že když zapnu počítač tak naběhne jenom procesor, paměť se ani nezačne testovat a zasekne se, deska hlásí kód 50 (Initialize USB), musím ho resetnout a pak to naběhne úplně normálně. Uvítám každou radu.
Tie pamete mas 2x256 alebo 1x512?
Strcil si ich do spravnych slotov?
Podrobnosti podrobnosti ...
ale on se pta na synchro a asynchroCitace:
Původně odeslal steelman
ne na dual a single chanel
synchro a asynchro se nastavuje pres delicku pameti
a neni pro takteni lepsi to nastavovat v bisu?
pres windows, nevim nevim
paměť mám 1x512, to je jesný že dualchanel jet nemůže, zas taková lamka nejsem :-), mě jde o to že i když mám v biosu nastaveno DDR400, tak mi paměti jedou víc, tak jestli se to nenastavuje ještě jinde.