Ta nabijecka urcite neprebiji..kdyz dam do ni nabite baterie tak to max par minut blika a pak konec...takze si urcite clanky meri...Nak
Printable View
Ta nabijecka urcite neprebiji..kdyz dam do ni nabite baterie tak to max par minut blika a pak konec...takze si urcite clanky meri...Nak
Ja som kupil toto. Tieto baterie som kupil do blesku Sigma EF-500. Tak ako mi pred tym pisal Darth Maul, dalsia sada je zbytocna. Zatial je moja skusenost taká, ze zvladaju aj niekolko akcii bez nabitia. Aktualne som uz spravil asi 700 fotiek s bleskom (asi 20-30% na plny alebo skoro na plny vykon blesku) a este stale maju stavu. Jedina vec ktoru som spozoroval je, ze sa aktualne trocha pomalsie nabija blesk, ked ho celkom vystrelim. Vrta mi v halve, ci by sa pre akcie, kde potrebujem fotit rychle serie za sebou nehodila este sada Ni-Cd baterii. Niekde som cital/pocul, ze vo fotakoch rychlejsie nabijaju blesk ako Ni-MH. Ma to niekto odskusane?
Do fotakov, bleskov a hlavne zariadeni kde sa vyzaduje velky prudovy odber su najlepsie NiCd baterky, vedia dodat najviac stavy.
To je jasny ze NiCd rozhodne nejrychleji dobiji blesk ve fotaku, ale kapacitu maji 2x mensi nez NiMh... :(
Napadly me tyhle baterky www.ges.cz
UM 3-C1000 N-3US
Nak
Jednoducho. Sanyo je znacka na baterky 0 bodov to nevydrzi dlho tak max pol roka viacej nie. S kludom mozes kupit new baterky a tieto zahodit :) poradim GP alebo Varta :) Varta je draha ale sakra dobra :)
Varta ??? To je dobry shit. Mal som NiCd Varty, pouzival som ich dost malo (do walkmanu) a dost rychlo odisli (vnutorny skrat a pri + pole sa objavilo biele svinstvo). Na starych 286/386/486 doskach su NiCd baterie - co som zatial videl, tak Varta bola asi v 90% pripadoch zla (biele svinstvo)...
Sanyo a Panasonic su top vyrobcovia akumulatorov.
Ok diky za radu mrknu se po jiny znacce :) NakCitace:
Původně odeslal Skipe
Nove Varty su uz vraj dobre - tie 15 minutove. Ale dat za 2 clanky a jednu dvojclankovu nabijacku 2000 korun? To je fakt drahe.
Tak jak teda s těmi NiMH? Já je používám poměrně dost (mp3 přehrávač, digifoťák), tak by mě zajímal odborný názor jakým způsobem se k nim chovat. Mám dvě nabíječky, jednu normálně rychlou (spíš pomalou) Energizer a jednu rychlonabíječku. Ani jedna nemá funkci vybíjení, naopak obě mají funkci změny z nabíjecího proudu na udržovací po nabití baterie. Takže s vybíjením si nemám dělat starosti? Nebo si mám sestrojit nějaký vybíječ, třeba přes žárovku? Foťáku totiž baterie vybité odhadem tak na 1/3 plně nabitého stavu nestačí k provozu a vypíná se. A je lepší nabíjet baterie pomalu než v rychlonabíječce?
Hlavním problémem jsou baterie do digifoťáku, protože mp3 CD přehrávač přece jen tolik nepoužívám a taky zdaleka nemá takovou spotřebu. Občas se mi zdá, že při delším kontinuálním provozu si baterie potřebují "odpočinout", že když po delším používání začne blikat nízký stav baterií a foťák vypnu, tak za pár hodin jsou zase OK, i když samozřejmě už částečně vybité. Je to technologií NiMH, nebo NiCd dělají to samé? Jinak co se týká Li-polymerových baterií, tak ty jsem ještě nikde neviděl ani neznám žádné zkušenosti.
Tie moje boli tiez dobre ked som ich kupil ;DCitace:
Původně odeslal e1