Majkl: Moj ide na 133 aj pri 1.45V... Ale na 150 nejde vobec.
Printable View
Majkl: Moj ide na 133 aj pri 1.45V... Ale na 150 nejde vobec.
Sakra, vy mate vsichni takove stesti, jenom ja kapnu vzdycky zrovna na takovyho lenocha. ;D
...chlapi, mam podobny problem, ale asi jeste o neco horsi...
Vcera jsem strkal Tulene 1,2 upraveneho(tri nozicky zaizolovane buzirkou z ultraATA66 kablu a AK4+AJ5 spojene dratkem, k tomu AK36+AM34, proste klasika) do abitu SA6R (i815EP) a co se nestalo... :-( ...
...nejdriv to nejak zasumelo a pak to zacalo smrdet...tak jsem to hned vypnul, ale AK4 nozicka byla uplne na troud spalena!!! odpadla od procaku taky uplne nahore...zarovnane s PCB procesoru. Byla totalne vyskvarena, dokonce sebou vzala i kus socketu :( No a chvili po tom, jak jsem si tu zkazu prohlizel, odpadla i druha spojena nozicka (AJ5), taky uplne na PCBcku ulomena. Obe dve jsou pravdepodobne odpalene, pac to jejich torzo, tedy spise to misto, kde byly PCB spojene, je totalne zoxidovane...nechapu, kde se mohla stat chyba, nejspis bude po nem... :( Nenapada vas nekoho, co by se s tim dalo delat?
Jinak ta deska to asi prezila, i kdyz jeden kontakt v socketu je upaleny (AK4), tak celer 400 v ni jel, kdyz jsem zkousel znovu toho tulene, uz nesmrdelo nic, ale taky vubec nenajel :(
:| No zní to hrozně, ale snad to nebude tak horké.
Když se ulomila ta nožka na mém Tuleni, tak to taky dost zasmrdělo, ale nakonec funguje. Zkus prostě jemně očistit místa po původních pinech a propojení udělat tím tekutým stříbrem SL 69 pokud jej seženeš.
Zdá se mi, že Tualatin je fakt hodně odolný, alespoň mi se jej nepodařilo odpálit, a to už je co říct. :wink:
Zlom vaz!
gregorius:
:o
Zeby zle zaizolovane AK4 ? (co by sposobilo spojenie VSS s VCC -> oops -> bum)
Presne tak - vyrobil si cisty skrat.
myslis, ze by bylo mozne, aby tohle udelala jen vadna izolace? takovy fajr? Je mozne, ze se tudiz odpalily jen tyhle dva kontakty, nebo je odpalene i jadro?Citace:
Původně odeslal PiT
Porad si pohravam s myslenkou, ze bych to nejdriv zkusil vyreklamovat... treba by to vzali... :wink:
Jinak teda nevim, ale nekdo tady psal, ze pokud neni propojene AK4 s AJ5, tak by to melo najet, ale nestabilne... ale kdyz jsem to po tom "urazu" zkousel podruhe, tak ani prd... proste vubec nic... jinak je nutne, aby ten AJ5 mel kontakt se socketem nebo ne? Ptam se kvuli toho, ze by potom bylo nutne tam nejakou nozicku znovu navarit, pokud by to chtelo kontakt se socketem...ach jo, proc vzdycky ja musim mit takovou smulu ?!? :evil:
Z toho, že to nenajede ani nestabilně bez propojení AK4 s AJ5 nevyvozuj žádné závěry. Taky jsem si tohodle někde v diskuzi všiml a byl pak celý nešťastný (protože ten můj se taky nechytal). A po tom, co jsem ty piny propojil najel a funguje. Asi to záleží případ od případu a taky určitě na desce.
Jestli Ti upadly dva piny, tak mi prozraď¨, jak to chceš reklamovat? Taky jsem nad tím uvažoval, ale nakonec si řekl, že budu "férovej fízl" a vykašlal se na to. Ostatně je to fakt riziko každého, kdo to chce zkusit. :(
Mel jsi to dobre zadratovane? Nespletl ses v dratovani AK4 s AJ5 a misto toho nespojil jsi nahodou AL3 s AK4 ?Citace:
Původně odeslal gregorius
nene, zadratovane to bylo dobre, ale jak to tak vypada, asi se prosekla izolace :( jak naschval, nekolikrat jsem to zkousel a po kazdem pokusu byla izolace OK, tak jsem ji vymenil za novou a kdyz jsem to udelal na ostro, tak to psouklo... :(
Ted jen potrebuju od nekoho zkusenejsiho poradit, jestli se tim spalilo i jadro nebo jen ty dve nozicky... pokud by to byly jen nozicky, tak bych to jeste prubnul s tim elvodivym lakem... jinak bych to opravdu zkusil vyreklamovat, v nejhorsim me s tim vyhodi... :roll:
Skusenejsi ti uz napisali, ze si si vyrobil cisty skrat...
Podla mna mas v keli aj CPU aj dosku... Mozno je v keli len CPU...