Takze jsi s ni spokojeny mam v planu ji koupit, ale nemohl jsem se rozhodnout nejstli nejit do toho epoxe. Jake jsi s ni mel problemyCitace:
Původně odeslal svaca
Printable View
Takze jsi s ni spokojeny mam v planu ji koupit, ale nemohl jsem se rozhodnout nejstli nejit do toho epoxe. Jake jsi s ni mel problemyCitace:
Původně odeslal svaca
Deska je v pohode, typicky giga-byte...
Ja nani nemel tolik casu, sla hned pryc, ale super taktovaci schopnosti rozhodne nema ...
Chces-li super vybavu,atd kup gigabyte ...
Chces-li taktovat, rozhodne EPoX (abit, DFI)
Proc jsi dal toho epoxe pryc. No rad bych trochu taktil. Podle ruznych recenzi je lepsi nez Epox a ma spickovou vybavu. DFI nemuzu protoze nema LPT (dacani)
Ja mam EPoXe !!! -)))
A problemy nemam zadny ... :-))
Ja jsem presel z 9NDA3+ (nf3 - problemy s Venice) na 9NPA+ UIltra a spokojenost, maximalni ... :-)
Ale jsme OT.... takze kdyz tak SZ
Jake mate zkusenosti s biosem F4? Pridava podporu AMD64 X2 :-) , ale zase "trosku" ubira moznosti ladeni pameti. :evil:
Ony ty "úchylné" poměry děličky pamětí stejně moc zázračně nefungovaly (alespoň podle ohlasů na internetu), takže asi standardní děličky 100/133/166/200 úplně stačí. Já zatím zůstávám u biosu F3, protože žádné problémy nemám a proč to pokoušet.
...včera jsem ho tam natahl a zatím jsem vypozoroval tyto kosmetické změny:Citace:
Původně odeslal kisch
1. přidána položka TOP Performance - zatím neodzkoušeno
2. ubrány děličky pamětí 150, 180
3. Detailně propracována funkce Smart Fan přímo z Biosu /již netřeba nastavovat přes EasyTune5/
4. zredukovány možnosti nastavování časování paměti na 4 základní - funguje zvláštně: nastavil jsem 2,5-3-3-7 ale jedou 2,5-3-3-8 /pod F3 odzkoušeno stabil 2,5-3-3-6/
Dnes pokud zbude čas chci odzkoušet zda-li náhodou F4 neřeší můj problém s OC při FSB > 210 viz. http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t...51ddf0117669d0
Takže problem s OC setrvalý stav - MERDE ???
TOP Performance - trochu zvedne grafiku, možná by chtěla zvednout paměti, ale ty už mám manual na hraně.
Mám tudle desku s Venice 3000+, 2*512 MB Samsungy 2,5CL, Geforce 6600GT Extreme,160 GB Hitachi SATA2. Porad je to nestabilni. Prime95 spadne po minute, pak jsem zkousel Kotor 1, kterej pada ruzne... Zdroj mam Fortron FSP-350-60PN (PF) nebo jsem ete zkousel EuroCase 400. U EC mam u 12V vetve 11,67V a u Fortrona 11,37V. Do zitrka musim zjistit co s tim je, abych mohl pripadne ete neco vymenit(nakoupeno pres inet:) Mozna je to taky chipsetem, ktery ma okolo 70C. Cim to teda muze bejt???
Tak to bylo ramkama, mel jsem je v dualchannelu a to se jim zjevne nelibilo...
Prosim o pomoc :eek:
Nemuzu na tehle desce rozchodit Dual Channel :( at dam pameti jakkoliv,porad bios hlasi Singl Channel.
Bios mam nejnovejsi a uz fakt nevim co s tim...
Mic diky za rady...
ked si uz naozaj, ale naozaj nevies rady, co tak pozriet do manualu. Dam ruku do ohna za to ze je tam napisane do ktorych slotov to treba osaditCitace:
Původně odeslal Igoreso
Zkousel jsem VSECHNY kombinace... i podle manualu... predtim to fungovalo(bios v2),ale ted kdyz mam pameti jak predtim(i jakkoliv jinak) tak to nefaka(bios v5)Citace:
Původně odeslal tomase
:?:
pokial pamate nefunguju tak ako maju v slotoch ktore su napisane v manuale ze maju fungovat, tak by som zvazoval reklamaciu... alebo vyskusat na inej zostave, ci sa nahodou nebiju proc-ram
nechci ti nejak kazit radost, ale opravdu jsi overil ze ti ta deska jela na 300 FSB. Oni totiz maji nejaky bug nebo to proste jenom maji z nejakeho duvodu zamkle a nejede vice nez 290. Ja tu desku mam taky a overil jsem si to. Kdyz das 300 nebo klidne i vice, tak ten procak pobezni na multiplikator x 290. Schvalne si to zkus a napis jestli ti to opravdu jede na 300 nebo jen 290.Citace:
Původně odeslal Mican
mno a jinak sem muzu soupnout par postrehu o Gigabyte K8N Ultra-9
Takze desku pouzivam asi 14 dni a zjistil jsem nasledujici. Hned prvni vec ktera me pekne nastvala je, ze z manualu k boardu se nedovite zhola nic. Ten manual je uplne tupy, maximalne tak vhodny pro nase big brothery v JuEsEj. Druha vec, ktera me pekne rozladila je nevyzpytatelne chovani boardu pri ruznych nastavenich. Aby bylo jasne o co mi jde, tak setkal jsem se s nasledujicimy problemy.
1. Problem s bootovanim pokud mate na jedne ksande HDD s DVD mechanikou, vsechny fsb a voltaze na normalu. Ten jouda proste nebyl schopny napoprve nabootovat, po restartu vsechno OK. Vyresil jsem to dvema srakama.
2. Omezeni FSB na 290. Cokoliv pres 290 nefunguje a nastavi si frekvenci na 290.
3. 12h se mi nepodarilo nainstalovat ovladace audia. Ta deska se tvarila jako ze proste zadny kodek nema. nakonec haluzacky na druhy den po spusteni komplu mi woknous sam nabidl instalaci driveru pro kodek.
4. Ty jejich flashovaci utility nefunguji na 100 %. Nekolikrat se mi stalo, ze jsem si flashnul bios a musel jsem bootovat ze zalozniho.... jeste ze tam maji aspon ty dva biosy :-)
5. Nejak jim taky blbne ukladani nastaveni v biosu. Asi 3x jsem se setkal s tim, ze ta deska si nastavi co se ji zlibi a nebyl jsem schopny ji presvedcit ze ja to chci jinak. Opakovany reset nepomohl. Pomohlo vypnuti a zapnuti komplu.
To jsou asi tak vsechny zapory se kterymi jsem se setkal. Na druhou stranu ta deska ma skvelou vybavu a za ty prachy i dosti slusny vykon kdyz se podari vyladit. Celkove mam vsak pocit, ze je znacne nedoladena. Mozna jsem ale jenom smulu na spatny kus.
Porovnavam oproti deskam Abit(KT133 Raid, NF7-S rev 2.0) a MSI(KT6 Delta FISR), na kterych jsem jel drive.
Momentalne na tom Gigabytu ale stale frcim s nasledujicim nastavenim.
2380(8.5*280) pri 1.55v. Mam vylozene blby kus CPU na overclock, Venice 3000+ s tcaseMax na 51 stupnu :evil:
wolruf > co konretne si v manuali nenasiel? Ja zatial vsettko co com potreboval...
no on neni uplne tak problem ze by to tam nebylo, ale je to tam vsechno desne obecne, nic podrobnejsiho. Jsem potreboval najit nejake presnejsi informace o featurach v biosu a u tech polozek neni psane temer nic. Je tam napsana tak maximalne defaultni volba nebo nejaky nicnerikajici hlod. Takhle si proste manual k desce nepredstavuju a treba manualy k Abitim deskam co jsem mel jsou o 100 % lepsiCitace:
Původně odeslal tomase
Asi u GB vědí,proč je tam maj ;D .(Už jsem flashoval dostkrát na jinejch boardech a nikdy mi tam druhej BIOS ROM nechyběl.Na druhou stranu je dobrej při zkoušení OC - nastavíš si odladěnej a pokusy aplikuješ v záložním)Citace:
Původně odeslal Wolruf
Tak tos ještě nečet manuál k A7V880 - tam jsou položky popsaný á la:Citace:
Původně odeslal Wolruf
název položky - zapnuto (tato volba zapíná položku)
vypnuto (touto volbou vypnete položku)
Ideální pro newbies ;D !
heh, no tak jestli ten manual k A7V880 je tak dobry jak pises, tak to bych asi chytil infarkt pri jeho cteni ;D ;DCitace:
Původně odeslal JANIS
Panove prestante tu resit porovnani manualu nfxvia a venujte se tematu
Zajimalo by me jak je to s podporou Opteronu 144 a take jestli by neco nevadilo v osazeni touto graf. kartou http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30569.
Dobrý den. Mám tuto desku a přeflashoval jsem bios z verze F2 na F6 v domnění že tam neleznu moji vytouženou děličku pamětí 150, ale ona tam není :-(. Mohli byste mi prosím sdělit kde naleznu bios F3 (nebo jiný kde je ta dělička) a jak to mám přeflašovat. Jo a ještě jsem se chtěl zeptat jestli je v nějaké verzi biosu násobič htt 3,5.
Bios F3 jsem doma našel, stáhni si ho z http://www.volny.cz/mican/bios_k8nu-9_f3.exe.
Moc moc moc díky.Citace:
Původně odeslal Mican