no a zase sa to tu zvrhava na nakupnu poradnu ja by som tento dred cely ako je presunul tam.
Printable View
no a zase sa to tu zvrhava na nakupnu poradnu ja by som tento dred cely ako je presunul tam.
no jo, asi jo, pockat az opadnou trosku ceny.
zatim je asi cas na blbustky okolo, case, pamet, ztisemi kompu :)
ee mozna to tak vypada ale rozhodne to neni cilem!Citace:
Původně odeslal NOD
no tak zatial to nechavam tu ale .....
ono uz to stejne asi konci ;)
No já nevím, ale co třeba nějakou desku s čipovou sadou VIA K8T800 Pro.
Tyto desky mají klasický AGP port, dualchannel a je to pro A64ku socket 939. Takže pro někoho s dobrou grafikou mi to připadá super řešení.
Nevím, o kolik je via pomalejší oproti nf4ce... V deskách pro A64ky se moc nevyznám :?.
Třeba kdybych chtěl upgradovat já, tak bych se moc nerad zbavoval grafiky.
Je mi jasný, že NF4ka má daleko větší budoucnost 8-).
viu uz v zivote nechci ani videt kvuli jejich zmrvenymu chipsetu jsem pred par lety prisel o data a mimo jiny historii z icq za nekolik let - mozna se od ty doby zlepsili ale ja jim proste neverim,
co je to za nonsens? nf3 ze neumi dualchannel? vzhledem k tomu, ze pametovy radic je v cpu bych to radeji dal nerozvadel...Citace:
Původně odeslal falcon
Stejne jako tvrzeni ze do NF4 desky vrazis jen s939 cpu > taky kravina. Existuji samozrejme desky s NF4 pro s754, ikdyz jich zatim neni moc :(
Citace:
Původně odeslal riksa
Socket 754 ma integrovany radic,ale neni DualChanel. DualChanel ma radic v A64 pro socket 939....
Jo to ja s ni mam taktez spatne zkusenosti(rozumejte VIA 8-)) . Koupil jsem si AŠUSku s KT800 pro Socket A a vydrzela 2 mesice. Jednoho dne mi odesli USB a uz to jelo.....a tak jela do RMA a nechal jsem ji dobropisovat a koupil zase AŠUSku A7N8X-E (nemam s ni dobre zkusenosti,uz mam treti,bohuzel pokazde jina zavada). ASUS neni dobra volba, vybavenost good ale vydrz nic moc.Citace:
Původně odeslal Octopuss
coze ???Citace:
Původně odeslal falcon
Vidite ja stale dodrzuji opak ... Chtel jsem si koupit NF4 ... ale nikdy vice ...Citace:
Původně odeslal DannyD
S VIA nemam na obchode absolutne problem a to ani s S939 ...
Treba AV8 je spicka, nebo Soltek KT890Pro ...
NF delam vyjimecne (hlavne NF4) To ze sis koupil 2x smejd Asus je jiny problem a nesvadej to na VIA. NF4 ma jedine dve vyhody: lepsi OC a SATA2 ... pak jen problemy ...
jaky problmy?
Ovladace, SATA2 (ztrata dat), nekompatibilita
Ovladače - Nechápu, ještě jsem na problémy, které by neměly i jiné čipsety nenarazil.Citace:
Původně odeslal svaca
Sata2 - Opět, sestavil jsem jich pěkných pár kusů a zatím bez jediné reklamace.
Nekompatabilita - Zatím ojediněle s některými pamětmi, ale co vím to jsou problémy biosů jednotlivých desek.
//OT - Když to neumíš, tak nforce sestavy nestav! :roll:
Ale no tak.
Klid.
Proste Tvoje vec a moje vec ....
<OT> S tím bych souhlasil, pak si ale prosím odpusť to zobecňování a nepleť si problémy čipsetu s problémy implementace biosu jednotlivých výrobců desek. Sám bych mohl napsat pár mínusů VIA i INTEL čipsetů, ale k ničemu by to nebylo... <OT/>
Jinak pro autora asi tolik: Pokud máš 1700+, přecházet na výkonější CPU pro NF2 se nevyplatí, ani finančně, ani výkonově. Přednost bych dal A64, na kterou jsi upozornil. Už jen pro možnosti upgradu do budoucna...
Pokud má Abitku a nemá finance na nové PC na platformě A64, tak je XP-M 2600+ jasná volba. A je to investice 3tis. a ne 14tis. za tu nejlevnejsi A64 bednu. Myslím že rating 3600+ z tohoto "zastaralého" kusu Si ;D bezva,ale to je věc názoru.
a jsme zase u toho, odpoved je jednoducha, jestli mas prachy na zbyt, kup si a64, jestli ne, kup si za tisic a pul bartona, nebo trochu drazsi XPM a nejakej rok to jeste vydrzi
btw. parkrat tu padlo, ze NF3 nema dualchanel, takze pro ujasneni MA
autor preci na zacatku rekl, ze vykon nepotrebuje, tak nevim co resit
jinak nakupni rady viz vyse
Tak pro upresneni, autor se nastval, a setri na nf4 :)