tusim ze som spravil riadnu blbost ze som dal na lem pastu... :roll: :oops:
Printable View
tusim ze som spravil riadnu blbost ze som dal na lem pastu... :roll: :oops:
vedel by niekto poradit ako by som identifikoval graficku kartu od akej znacky je? napriklad ta moja od Manli, ako sa uistim ze ne neje od inej?
Advanced PCI info
http://www.benchmarkhq.ru/english.html?/be_common.html
Advanced PCI info som vyskusal ale informovalo ma len otom ze je tam chip od ATI
9700 - mam ji uz vice nez 2 roky a porad sem spokojen... FarCry sem hral na 1184*?? 4xAA 2xAF a stihala nadherne (az na to udoli v sopce), jediny co me mrzi, je ze neni zrovna nejlepsi co se tyka vykreslovani mlhy atd.. A kdyz upgrade, tak jedine X800+ nebo 6800... Jenze na fotbal mi staci bohate ;)
skusal uz niekto upravovat BIOS na 9700ke? ze hodil tam nastalo frekvencie?
Ano ja. Mam tam nejlepsi bios pro R9700Pro (8004) a vse neprosto v pohode.
Je to build by ATI karta ...
Vetsina karet sla bez problemu na takty Pro verze.. Akorat Manli (100%) a karty s pametmi infineon sly vysoko na jadre ale na pametech stezi dosahli 300Mhz, teda ason co si pamatuju..Citace:
Původně odeslal matos
co poviete na moje upgrade Manli Radeon9700?
http://62.168.117.198/fotoalbumy/n/a...2ff0086e12.jpg
http://62.168.117.198/fotoalbumy/n/a...424520351c.jpg
http://62.168.117.198/fotoalbumy/n/a...28a205d8ef.jpg
ale este by som chcel dat BIOS natrvalo 344/301
a este by som sa chcel spytat ci netreba to oznacene miesto chladit? dost sa to nahrieva...
Ktory tam mas Silencer?Citace:
Původně odeslal Octopuss
co to je "nejlepsi bios"?Citace:
Původně odeslal svaca
Neviem ale tu kartu[svacovu] uz mam ja..takze som tiez zvedavy na odpoved :-)Citace:
Původně odeslal Octopuss
Mam pocit ze v dobe radeonu 97xx byl proste nejlepsi bios cislo 8004.. Proste tak.. Slo s nim nejvic taktit :wink: na foru toho bylo docela hodne napsan, tak si zkuste neco najit..
2matos: proc mas ty heatsinky nakrivo? nevejdou se ti tam rovne? ten plisek se hreje opravdu citelne, ja jsem na nej dal jen pasiv, ktery tam drzi jen na teplovodivy paste a nezaznamenal jsem zadny rozdilny oc potencial.
by tebou, tak vymenim ten standardni funak za nejaky velky pasiv s nizkootackovym fanem
noto podle mne neni zavsly na biosu ale na tech jemnejch rozdilech v soucastech karty :) v biosu si akorat nastavis frekvence a nejaky nepodstatny opicarnyCitace:
Původně odeslal Jirka_koffee
Ja se tu prave v ty dobe ptal, jak to je a bylo mi receno, ze kdyz dam bios z 9700Pro na 9700 tak mi pak pobezi i pameti na vic... ;) a s timhle to slo pry nejvic, aspon co si matne pamatuju.. nepsal bych to, kdybych si to aspon trosku nevybavoval :wink: jinak bych uvazoval jako ty..Citace:
Původně odeslal Octopuss
Byl nejlepsi, protoze s nim slo nejlepe taktovat, treba ta moje (Yogiho) R9700 ma hynix a za boha nesla (pameti) dostat na takt R9700Pro, vysesil to az bios 8004 (je tam nejake casovani pro Samsung pameti) a vsechny problemy a HLAVNE artefakty zmizely ...Citace:
Původně odeslal Octopuss
To tezko kamarade, myslis ze nastaveni casovani pameti jsou opicarny ???Citace:
Původně odeslal Octopuss
domnivam se ze stezejni je frekvence jadra a pameti ;)
Octopuss to je fakt ale tady se bada, jestli je casovani pameti opicarna nebo ne.. IMHO i casovani pameti ma vliv na to jak karta bude rychla resp. jak bude moct jit zrovna v tomto pripade taktovat pameti..
Ja uz sem radeona 9700 ulozil a ted spinka - beha mi uz v PC X800XT - vnoucek :wink:
Přesně - nastavení timingu má podstatnej vliv na frekvenci pamětí - na vyšší frekvenci je volnější časování, tzn. když na pamětech 3,3ns nastavím volnější timing, jedou bez problémů na 350MHz (default je 300), když timing "utáhnu", je problém vylézt nad 250MHz. Ověřeno osobně na 9550XT se dvěma druhy BIOSů, které se liší právě hodnotami timingu.
2Jirka_koffee: A kde spinká? Já že bych ho probudil... ;D
tusim ze mi to nesedelo rovo, ale je to podla mna aj lepsie, to rebrovanie chladi aj aktivny chladic... ten aktivny chladic neje tam stadnardne, dal som tam chladic ktory ide na Nvidiu, ale musel som ho trochu upravit Cooler SPEEZE CoolForce VGA CF202-NBLCoolForce IICitace:
Původně odeslal riksa
kazdopadne som dal dole aj lem a jeto o 40% lepsie...
2matos:
Pod tím plechem (supluje chladič) je MOSFET, jestli se nepletu a sice to topí fest, ale spousta grafik včetně 9800 na těch obvodech už z výroby nemá nic, ani ten plech, tak bych se neplašil.I když - já na oba plácnul pasívy nařezaný z chlaďáku z Pentia 200...Jen pro klid :wink:
otazka je, jestli vyssi frekvenci nebo rychlejsi casovani