U 100Megy, což Ti ale asi moc nepomůže, jelikož jsou VO a EU neprodávají.
Printable View
U 100Megy, což Ti ale asi moc nepomůže, jelikož jsou VO a EU neprodávají.
Mám skúsenosti s goodram 256 aj 512MB DDR400 - predtým bývali klasické TSOP ale v poslednej dobe su chipy v prevedení BGA a obidva typy boli a sú skvelej kvality, bez problémov išli na >230MHz, dokonca aj pri CL2 a nikdy som s nimi nemal problemy čo sa tyka kompatibility. Vyrabaju ich kdesi v polsku a sú lacné, ale nekup to! :idea:
Mam podobny problem s KINGMAX pamatami obe su double side, a stabilne funguju iba na frekvencii 352Mhz, vyssie uz sposobuju chyby.
Navrhnite nejake riesenie, ktore by som mohol podniknut.
Nevím, ale viděl bych to na nějakou nekompatibilitu Kingmaxu se s.754. Já mám 2x512 Kingmax DDR433 CL2,5 na A64 s.939 a fungují k naprosté spokojenosti jako dual DDR500 CL2,5 1T 4-4-8 2,8V!!!
Ale je fakt, že na nForce2 nejedou v dualu ani na DDR400... :evil:
Je to dost smutne, pretoze som komp mal na reklamacii a vobec nikto nezistil ze nestabilitu systemu robia prave double side memories. Ani ma pri kupe na nic neupozornili :evil: :roll:
No hej socket 939 je o inom :-)Citace:
Původně odeslal Darth Maul
s 1 ti to rikas de uplne v pohode? sakra...
mam taky ejdnu a chtel sem prikupovat druhou
taky bych chtel vedet jaky zpusobem ti to pada?
obraz stoji a opakuje to posledni zvuk?
nebo bluescreen? - porad stejny? - jaky?
ja kdyz s tema 512 pretaktuju na 236fsb tak se to kouse cez bluescreen, porad tu samou hlasku...
mas W ci V ???
Resim podobnej problem s 2x512 modulama.Mam A64 s.754.Dlouhou dobu jsem to provozoval s jednim 512mb modulem/Corsair XMS400/ na boardu od Solteku/chipset Nforce3/.Vse bylo OK.Pak jsem si poridil 2x 512 moduly modre serie od Mushkinu/400,cl2-3-3-6/.Absolutne to nefungovalo.S kamosem co je z Foxpc privezl jsme je dvakrat reklamovali v domeni,ze to je pametma.Ted mam uz treti par,u nej na s939 bezeji dokonce v dualu,ale v tom Solteku pri default nastaveni Prime95 okamzite padne.Tak jsme zkusili vymenit desku a prestrojili jsme to na DFI LANParty UT nF3 250Gb.No a ty pameti nejdou ani na tom DFI.Ten memtest co ma ta deska v biosu padne asi po pul vterine a skoci to zpatky do biosu,ve woknech to na default nastaveni vydrzi v Prime95 tak max pul minuty.Takze uz opravdu nevime co dal.
Lokální nekompatabilita, klasika...Citace:
Původně odeslal hermanson
Lokalni nekompatibilita???Mam na to jiny nazor. Dnes jsme k tomu sedli od rana a prehazovali a testovali/nikoliv ve woknech ale v memtest-86,takze mohu vyloucit problem s woknama,vse nastaveno na default-takze ani prehnany OC neprichazi v uvahu/Testovali jsme jiz zminene boardy Soltek a DFI/oboje s.754/,dve cpu A64 2800+/z nichz jedno chodi zarucene na default napeti 9*270 a to druhe 9*250,ale vzdy jen s jednim 512mb RAM modulem/a RAM Apacer 2x512 400cl2,5-4-4-8,Mushkin 2x512 400cl2-3-3-6/modra serie/ a Mushkin 2x512 550cl2,5-4-4-8/cerna serie/.
A vysledek je tento:na default nastaveni pameti neprobehnul memtest-86 ani na jedne kombinaci.Vzdy vyhodi chybu na test-5 block move,64 moves.Vzdy po odebrani jednoho modulu probehne test bez problemu i na vyssi nez defaultni frekvenci RAM.Jedinej pripad kdy probehl cely pass testu se dvema moduly RAM byl kdyz cerne Mushkiny bezeli na 400cl2-3-3-6/takze podtaktovane/.Kam az by sly bez problemu tyto RAM jsme z casovych duvodu nezkouseli.Podotykam,ze cpu bylo v pripade pouziti 2 modulu RAM vzdy na default hodnote/pouze pri testu jednotlivych modulu bylo CPU mirne,vzhledem k jeho odskousenym schopnostem,pretaktovane/.
Ac se povazuju za laika tak toto za lokalni nekompatibilitu rozhodne nepovazuju.A jen tak namatkou jsem prohlizel podpisy uzivatelu a nejak jsem se nedohledal,ze by nekdo na A64s754 jel 2x512 RAM.Takze na tom nazvu threadu asi neco bude.
Zkus se zeptat třeba Sváči, ten má tuším za sebou nějaké testy RAMek na A64. A64 si líp rozumí s "low end" pamětmi. Není to obecný závěr spíše nejčastější závěr z testů i zde na fóru. Záleží na konkrétní desce, ale především pak jejím biosu.
Doporučoval bych ti stáhnout a flashnout nejnovější biosy příp. se poohlédnout po nějakém modifikovaném biosu. Na DFI je jich dost i dle paměťových čipů, Soltek tolik neznám.
Jedu s 2xADATA 512MB 2.5-3-3-5-1T@416 naprosto bez problemu