...taktiez nemam ziadny problem s Fortronom FSP350-60PN
...bez zataze mam na +12V vetve 12.09V a pri full loade 12.05V (obidve hodnoty namerane multimetrom :wink:)
Printable View
...taktiez nemam ziadny problem s Fortronom FSP350-60PN
...bez zataze mam na +12V vetve 12.09V a pri full loade 12.05V (obidve hodnoty namerane multimetrom :wink:)
Když už diskutujete o zdrojích, tak taky přispěju.
VíceAmpérový zdroj je vyloženě nutnost na nF4 deskách, s přídavným napájením GPU (nV6800GT/Ultra, X8x0XL/XT). Nikdo z nás zatím nemá hodně žravej systém, takže i slabší zdroje jsou schopné to utáhnout.
Pak tyto zdroje opravdu nebudou stačit, hlavně v případě OC. VIA chipsety jsou obecně mnohem méně žravější, takže s nForcem se v tomto ohledu také nemohou rovnat.
Když někdo vysolí tolik goldů za předimenzovaný zdroj, tak si to musí nějak obhájit ;D
Vycházím z praktické zkušenosti. :wink:Citace:
Původně odeslal richie08
Pravda je ze treba v ECS K7S5A fungovaly 2 DIMMky bez problemu pouze s 400W a vykonnejsim zdrojem, potvrzeno mnoha uzivateli...a ta deska urcite tolik ten zdroj nezatezovala, slo zrejmne o nejakej spicky nebo tak neco. Dobry zdroj je urcite dobra vec, ale ne kazdy na nej ma.
Nelze obecně rozlišovat zdroje podle W, protože jsou zdroje a zdroje. Nějakej 400W zdroj co je v levnejch casech, je mnohem horší než kvalitní značkový 300W zdroje. Je to naprosto nevypovídající a zavádějící údaj.Citace:
Původně odeslal Petrik
Navíc u některých zdrojů výrobci uvadí PEAK a u některých CONTINUITY (nebo obojí) a to je pak sakra rozdíl. Pak jsou taky ještě výrobci, který si uváděj co chtěj a zvyšujou výkon přelepením štítku :lol:
No nevím, co jsi tím chtěl říct, ale DFI nF4 a A64 přetočený na 2,8GHz + X800XL považuji za dostatečně žravý systém na to, aby mi to dělalo problémy na mém 300W zdroji s 22A.Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Naštěstí je to z hlediska napájení skutečně stabilní a není důvod zdroj měnit... :wink:
http://www.guru3d.com/article/Videocards/196/3/Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Zde je to pěkně vidět, s ATI850XT činí reálný odběr systému 300W jen to chroupne, tady už slabá 300W nebo 350W bude sotva stačit. Představ si SLI režim karet jako je 6800GT a je vymalováno. :wink:
No na realny odber systemu nepotrebujes X850ku, staci X800XT a lezes na 300W
Tak to je hodne sileny, kdyz to pak bezi 12hod denne, tak to stoji mecicne na elektrice skoro 500kc a to nepocitam monitor...
Citace:
Původně odeslal BeachKEN
a co potom, kdyz ti jede PC 24 hodinCitace:
Původně odeslal Petrik
to je palka :o :roll:
Hello,
po dlhej uvahe som sa rozhodol, ze sem napisem moj problem (postreh).
Moje PC (vid popis) slape ako hodinky, teploty idle - 30-32St, load max 44-46st (SpeedFAN), prime95 prebehla 24hod bez chyby. RAM-ky idu na 500Mhz pri 2,7V 1T-2,5-3-3-6, HTT 4x.
Problem je, ze cez 2500MHz sa nemozem dostat, skusal som 2600MHz, ale PC nenabehne (ani len do biosu, clear CMOS :evil: ) - nastavenie: VCore skusane od 1.38 - 1.5, ramky na 400MHz a co najhorsie casovanie, HTT 3x, disky su zapojene v S-ATA 3 a 4, AGP 66-67MHz, taktiez som skusal rozne biosy, od 136mod az po posledny 1.48 a tiez nic, aspon keby sa to rozbehlo a nemusel som zakazdym clear cmos :evil:
Poradte, kde robim chybu? THX
Rekl bych ze limit procaku, delicku si urcite zkousel ze?
delicku na ramky? jj, skusal som, mal som ich na 400MHz a myslim, ze som skusal aj menej, limit procesoru? - ked ide na 2500MHz pri 1.36VCore? myslel som, ze ked je tak nizke VCore, tak by som mohol este dostat 100-200MHz navyse napr. pri 1.40-1.42VCore :?Citace:
Původně odeslal elemeNt
Nevim, tu desku sem měl a problém sem nezaznamenal, HT3x si asi taky skoušel :idea: SATA používáš pouze 3 a 4 ? ve skrytim menu si vypnul pár kokotin.?
jj, ako som uz pisal, HTT som mal nad 250MHz 3x, mam len S-ATA HDD a tie su zapojene len na S-ATA 3 a 4, ale tie skryte ***** som nenasiel, kde su? :-oCitace:
Původně odeslal aless
to je normalni ze ti muze jit na 2.6Ghz@1.4V a pak uz ani o Mhz i kdyz mu das 1.6V ;)Citace:
Původně odeslal Fantomas
Tam si trochu pohraj, a na třeba 2550 to najede ? a přes clockgen to taky zamrzá?Citace:
In the bios press and hold Shift+F2 and then press ALT+F3 to unlock "hidden" features within the BIOS
thx :wink: , vecer skusim, 2550MHz som neskusal, tych 50MHz hore dole ..., radsej by som bral 2600MHz a viac :wink: , clockgen ee, radsej only biosCitace:
Původně odeslal aless
zdravim. mam problem a uz nevim kam mam jit (misha me najde vsude)
mam A64 3000. pti htt220 se mi nechcou nacist hdd. ramky mam a-data ddr500 a zakladku gb k8nf-9. nevite cim by to mohlo byt????
v threadu, ktery si zalozil v nvidia chipsetech ti radili a navadeli te na moznou pricinu. evidentne nejsi schopen rozlustit ani tuto napovedu za pomoci tohoto threadu http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=65251 , ktery je tez ve CTETE PRVNI v teto sekci.
jakykoliv dalsi offtopic bude hodnocen jako poruseni pravidel naseho fora :evil:
Zkousel jsi taktovat ve Winech prez Clock Gen? Moje MSI s winchestrem taky odmita bootovat uz kolem 210- 220 HTT (clear cmos) ale ve windowsech klidne nastavim kolem 270 HTT a Prime stable. Zkus podtaktovat pameti, zvysit napeti na cpu (v biosu prez %, zbytek klidne Clock Gen), snizit nasobic sbernice na 3x a pak muzes postupne pridavat HTT...Citace:
Původně odeslal Baki
clock gen jsem zkousel, ale pri 1900 mhz mi pada kompCitace:
Původně odeslal Camill
zbytek jeste vyzkousim
Drž se striktně toho, že frekvence HTT má být nejvýše 1000MHz, takže při FSB 220Mhz a násobiči 5 ( ten je asi i u Tebe defaultní)jsi na fci 1100MHz, nebádej nad tím a hned jak zvedneš FSB nad 200MHz sundej násobič HTT na 4x, nad 250MHz na 3x . Ještě mě napadlo, že asi ten násobič nemůžeš v BIOSu najít. Mobos GA mají rozšířené volby skryté, otevřeš je kombinací Ctrl+F1.
ok, jenze kdyz moje deska podporuje podporuje maximalni frekvenci systemove sbernice 800 mhz, je v tom problem??
edit:jo a o tim CTL+F1 vim,ale diky, jsem pro kazdou radu