Hm tak to vypada prece jen na ty ramky :-( v single channelu jsem se dostal az na 245fsb vys to dela to stejny co dual channel pri 225 zablika rozsype se obraz a zmrzne. tzn. dalsich 6k za novy ramky ach jo :roll:
Printable View
Hm tak to vypada prece jen na ty ramky :-( v single channelu jsem se dostal az na 245fsb vys to dela to stejny co dual channel pri 225 zablika rozsype se obraz a zmrzne. tzn. dalsich 6k za novy ramky ach jo :roll:
si chudak... :mweheh: (sory za OT ale nejak me to napadlo a pak mrk na nICK :)Citace:
Původně odeslal CHUDAK
2Beachken... jj uz sem to vycet, opravil tak SRY ze sem se splet :evil:
2 beachKEN zkus ty HDD pokud pouzivas sata slot 1 nebo dva tak se nediv s tim ma problemy kde kdo, je potreba aby ti bios detekoval hdd jako 1 zarizeni na SATA radici, btw, htt je opravdu velmi zavisle na CPU mel sem moznost zkusit o vikendu jiny CPU a bez problemu 8x330 (u meho pri HTT od 280 ani nezacne bootovat, jen se po detekci zarizeni restartne )
edit: kdo tady na oc foru tvrdil ze vysoky htt nejde dosahnout se SATA diskama? .. nejak mi to uniklo (viz tvuj post na XS)
Disk mám v 3. SATA portu a hlavně jsem šaškoval dost v BIOSu a voilá, přes 270 to prolítlo a teďka to testuju na 280 - konečně.
2 beachken ... bud si jistej ze to je tim SATA radicem, podle mne je frekvence sbernice pro porty 1 a 2 (odpovida zarizenim 3 a 4) nejspis zavisla na HTT
No SUPER!!!Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Fakt jsi mě potěšil, takže svou DFI očekávám s mnohem menší obavou než dosud...
Procesor mám skvělý, paměti slušné, takže se už nemůžu dočkat!!! :lol:
Je to možný, dal jsem to i na XS a začíná se kolem toho rozpoutávat diskuze, jelikož by se pak jednalo o stejnej bug jako u nF3, což by nebyla asi moc dobrá vizitka pro nVidii. Z druhé strany by se to dalo čekat, jelikož nF4 krom SATA2 a PCI-E rozhraní nepřináší vcelku nic nového oproti nF3 250Gb.Citace:
Původně odeslal Shair
me to v tom SILicon image S-ata radici jelo i na 340FSBCitace:
Původně odeslal Darth Maul
Silicon řadič budu používat tehdy, až budu mít zastřelený všechny SATA porty nV chipsetu. Krom toho, že na nich je NCQ,Citace:
Původně odeslal -Ja8k1-
tak jsou rychlejší než externí přídavnej od Siliconu, bohužel ale citlivější na OC. Ty se bavíš o koze a já o voze. :wink:
Jen jsem zvědavej, jak to s těma Siliconama chceš provést, když na své desce máš jen nV SATA.Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Proto si kupuju desku bez něj ne? :wink:Citace:
Původně odeslal Gentle Giant
Doma mi prošlo x-desek s nF4 SLI a Siliconama a mít to opravdu nemusím, raději ušetřím a svojí Ultru rev.1 si modnu na SLI-D ;D
Pokud budu chtít používat více jak 4 disky, tak budiž, ale vzhledem k tomu, že si kupuju vysoko kapacitní HDD, tak mi 2 budou dost stačit.
Z tvého příspěvku by se ovšem dalo klidně usoudit, že máš v plánu mít co nejvíc disků, takže promiň mé nepochopení.
Tak mi dorazila DFI nF4 Ultra, zítra čekám CPU + grafiku. Po nahlídnutí do manuálu mám několik asi stupidních ;D dotazů :
1) je nutná redukce napájení z 20 na 24 pin ?
2) je nutno zapojit všechny Power konektory (hlavní + přídavný těsně vedle + molex + FDD type) na MB ?
3) při zapojení pouze 1 grafiky se dá do PCIE1 (té horní) ?
4) do jakého SATA konektoru dát hlavní HDD se systémem (dle předešlé diskuze asi vyplívá že do SATA3) ?
Díky.
1) není, ale doporučuju použití zdroje ATX 2.x s 24pin (2 větve 12V)Citace:
Původně odeslal vahy
2) Hlaní + přídavný musí být zapojený - ostatní ne
3) jasně
4) pro vysoké HTT 3 nebo 4
O.K.
ale k čemu jsou ty další dva konektory (molesx a FDD) na MB ?
Viz. strana 56 elektronického manuálu. Ale abych Tě netrápil Jsou to další dvě možnosti přídavného napájení. Pokud Ti u Tvého PSU zbývá jeden napájecí FDD a jeden molex navíc, můžeš je tam připojit. Pro případ 2 karet ve SLI získáš větší stabilitu. Není to ale žádná podmínka.Citace:
Původně odeslal vahy
podporuje DFI nF4 Ultra NCQ?
jistě a SATAIICitace:
Původně odeslal MISKOBOSS
chtel jsem nainstalovat 64-bit Win
a zasekl jsem se u ovladace SATA(hned na zacatku instalace)
nemate nekdo ovladace na SATA bezici pod 64-bit windows?
Tak mam desku v kompu, ale jsem z toho úplný daněk... :?
paměť mám 5:6, HTT na 300 MHz a tohle jsou výsledné takty paměti dle cpu-z:
300x9 ... 245,5 MHz
300x8,5 ... 231,9 MHz
300x8 ... 240,1 MHz
JAK TO, SAKRA? ???
No podla mna to teda sedi :wink: ma to tak byt :wink:Citace:
Mohl bys být konkrétnější? Už si tu nad tím láme hlavu 5 lidí na ICQ... :evil:Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
Odkdy frekvenci pamětí určuje násobič?
Nehledě na to, že nTune ukazuje pořád stejnou hodnotu - 250MHz
jj, jeden z nich jsem já :lol:Citace:
no CPUZ asi hází haluze, protože nTune vrací správný hodnoty dle výpočtu *5/6
edit: CPUZ se jak se zdá nedá věřit, když máme s Darthem oba stejnou verzi a každá ukazuje něco jinýho ??? (a to na obou kompech)
Další člověk se hlásí ;DCitace:
Původně odeslal M.K.
Je fakt, že informace ohledne timingu RAM při použití děličky vůbec na CPU-Z nemá smsl sledovat, ukazovalo mi to tehdy taky dost divný haluz numera. Sandra je ale to samý, tam je spousta informací o desce absolutně mimo taky. Nechápu co s tím ty programátoři dělají, ale Sandra v tomhle vede asi nejvíc.
Navíc je největší sranda to, že zatím nejstabilnější paměti mám při DDR540 1T