Citace:
Původně odeslal kecinzer
Co třeba proto, že 2 roky nic z toho neměl a vše mu chodí :wink: ;D
Printable View
Citace:
Původně odeslal kecinzer
Co třeba proto, že 2 roky nic z toho neměl a vše mu chodí :wink: ;D
Ne vsem funguje SP2 bez problemu.
V praci ho mame vsichni a no problem. Ale doma mi to obcas hodi modrou smrt a ja jsem to dukladnem badani jeste neprisel na to, proc.
Vite, me ani tak moc nezajima, ze nakej soft nebo driver treba neni tak uplne kompatibilni se SP2 a mozna to kvuli tomu pada, dulezite je, ze v XPSP1 vsechno, co pouzivam, funguje OK, takze neni co resit.
btw jeste mam SP2 a stale jeste mam trpelivost
Ja bych ti pral to videt. Ja mam uz hodne zkusenosti s ladenim Windows, s nejruznejsima programama a nedokazu to spravit. Dokud jsem mel SP1 (cca pred mesicem), nevidel jsem za rok a pul jedinou modrou smrt. To s tim nadelas.
Já mám s SP2 jediný problém vše mi jelo super ale potom jsem něco doku..vil tak jem chtěl opravit wokna vše proběhlo úspěšně a když byla oprava hotová tak po restartu restart,restart,restart ani nozový ani poslední funkční nic nešlo.Jestli ten SP2 nepoznal že mám nelegálky XP musel jsem udělat čistou instalci ale už jen s SP1
Co jsem tak pochopil z http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=28267 aCitace:
Původně odeslal Lord Owl
http://support.microsoft.com/default...b;en-us;303013 tak bez SP1 se neobejdes. Neni mi ale uplne jasne, zda by nestacilo disk rozdelit na jinem stroji (ten AJ clanek jsem jen proletl).
Tak jsem zíral na tu mrkvosajtí radu, dík Harry.
Asi to vidím na ten hadřík 120 Gb a bude po problémech.
Pokud bych měl disky 2, můj 40 Gb a nový 120 Gb, myslím, že by se tento problém neměl projevit, protože systém bude pouze na jednom, ne.
Časem vyzkouším a uvidím.
Btw. ja mam 160GB disk, ale rozdeleny asi na ctyri kusy a no problem. Ale mam XP SP1 (integrovana instalace). Myslim, ze s SP1 nikdo problem nehlasil, SP2 se take zatim branim.Citace:
Původně odeslal Lord Owl
So 120GB diskom si usetris kopu problemov - nielen s Windows, ale byvaju aj s BIOSom...
Disk vacsi ako 128GB a Windows XP bez SP1 = strata dat. Je uplne jedno, ako je disk rozdeleny. Pri zapise nad 128GB hranicu sa prepisu data na zaciatku = obsah celeho disku v ***. V sekcii o diskoch to urcite je.
Mno..nekolikrat sem se snazil na svuj pc s WinXP + SP1 nahodit SP2 z origo CD od mrkve...bez uspechu...nahrani do nastaveneho PC = smrt systemu, skoro nic nejede, nestabilni, strasne pomale = reinstal
Nahrani SP2 ihned po ciste instalaci = pomala smrt, pomale, hry se sekaji, vykon chaby...
SP2 never more... Vim ze mnohym jede ok ale me proste ne at delam co delam, tak mam SP1 + FW Kerio + Norton Antivir a sem spokojen a zadny problemy...system je rychly svizny a nepada...
Nak
Tak jsme ve firmě nedávno nainstalovali SP2 už na všechny počítače (148). Zatím jsme naštěstí nenarazili na žádný problém, vše jede jak má včetně firemních programů, portálů, apod. Jen vypínáme centrum zabezpečení, integrovaný firewall a automatické aktualizace.
Jak je to teda s adresářem Servicepackfiles? Může se smazat nebo ne? Měl jsem Wxp SP1, dal jsem tam SP2 a tento adresář má cca 400MB. díky
Mam SATA 160Gb Maxtor a WinXPpro bez akychkolvek Service packov a Win mi hlasi len 130 GB tak ho mam deleni na 100 a 30Gb .Moze byt ta strata GB tim ze nemam SP? Viem ze neco si zobru tie tabulky po naformatovani atd....ale 30Gb je trocha vela.
Ale ako tak pozeram budem muset nejaky SP nainstalovat aby mi to dáta neprepísalo.
Pani! Ja som sa tiez vehementne branil instalacii SP2, no pred troma tyzdnami som si vytvoril z mojho WinXP SP1 boot CD s integrovanym SP2, nainstaloval a vsetko mi ide bez problemov. Nemal som ani jeden problem, vsetko slape ako ma, takze vyjadrujem maximalnu spokojnost, bol som milo prekvapeny. Jediny problem bol, ze sa mi nedarilo nainstalovat WinDVD v5 s podporou pre viackanalovy zvuk, stale mi to restartlo komp pri instalacii dekodera, no stereo verzia WinDVD 5, co som dostal k TV karte slape bez problemov. Ktovie, ci ten zadrhel bol vobec sposobeny SP2.
wokna bez SP nevedia disky nad 130GB, je na to patch/update ale mat windows xp bez ziadneho SP == debilita na entuCitace:
Původně odeslal Malkoun
Ja jsem se taky SP2 branil zuby nehty - jel jsem porad na SP1, kdyz sem cet vsechny ty clanky, co vsechno za programy nebude fungovat, jak se co musi ponastavovat, tak se mi do toho fakt nechtelo. Ted sem ho nainstalil doma, u bratra a vsude max. spokojenost, zadnej problem s nicim...
Vsechny Matlaby a CADy funguji jak maji a vic nepotrebuju:-)
Citace:
Původně odeslal MadCap
Preco tak z ostra?To jako som debil na entu? ...to si vyprosim.
Ale ten obrazok ta tusim vystihuje.
A Ty si myslíš, že Microsoft vydává Service packy jen proto, aby otravoval život svým zákazníkům a především všem nelegálním uživatelům? KAŽDÝ SW obsahuje chyby a je potřeba čas od času nainstalovat nějaký patch - a pokud je Tvá úroveň tak "vysoká", že neznáš ani omezení 130GB, neměl bys o nenainstalování oprav od výrobce software vůbec přemýšlet...Citace:
Původně odeslal Malkoun
Asi tak. Najradsej mam takych, co ani poriadne nevedia zapnut pocitac ale service pack si nenainstaluju ani keby co bolo (lebo maju urcite originalne windoze). A potom ze preco mi chodi tolko spamu a virusov :evil:
Ja sa SP ani nejak nebranim len ho nemam k dispozicii.Tak ho budem muset urychlene zoshnat.Citace:
Původně odeslal Darth Maul
A nebudte uz na mna taky zly sa mi len nezdalo jak zareagoval.
Muzes mi to prosim vysvetlit? Absolutne tyvm slovum nechapu a nerozumim. Co se ti zda na SP1 a 2 tak spatne? Rekl bych ze XP bez SP2 a s SP2 jsou jak 98 a 98SE a to je teda sakra rozdil. Lidi, lidi, nekdy fakt nechapu z toho co tady ctu. Nemel jsem ani jediny problem kdyz jsem si nainstaloval SP2 a to jsem instaloval na rok stare Windows s SP1.Citace:
Původně odeslal Lord Owl
No asi jsem debil na entu, jak tady čtu.
Přátelé, já jsem dokonce takovej debil, že nejenom že mám WinXp bez SP, ale ani nemám firewall a celý mi to hlídá jenom avast, spyboot a adaware.
I když jsem si u bratránka kontroloval celý disk Kasperskym, tak ani jeden trojan, a spamy me na Opere moc nes.erou.
Když se mi nějakej ten chlív dostane dovnitř, velice záhy to poznám a něco s tím dělám, ale tenhle rok mě štvali tak 2-3 trojani.
Tak mi proboha vysvětlete, na co ty záplatičky bych měl honit.:roll:
Ale až budu mít větší disk než 120 Gb, tak Sp1 to jistí, pocho.
Možná jsem trošku zpátečník, moje okolí mi to může potvrdit, ale že si Mrkvosoft opravuje pravidelně chybičky v IE6, aby to mělo šmrnc, pak už je toho tolik, že se z toho udělá ServicePack, to jde prozatím mimo mně.:wink:
Imho, nedávno jsem na novej stroj sousedovi instalil WinXP SP2 (nešlo už koupit SP1), po 14 dnech černá smrt, chyba I/O disku, ntscldr nenalezen, šak to znáte. A opravovací konzole, a nahrát chybějící soubory atp. Moje NON SP Widle mi tohle za 3 roky neudělaly :wink:
A kam sa za ten cas stihne rozsirit/kolko spamu stihne poslat? Ja mam aj Windows ME a 98SE (okrem Linuxu) - nepouzivam ziadny antivirus ani nic podobne (ale updatujem). Nikdy som tam ziadne svinstvo nemal - ani ked som este pouzival MSIE - lebo to chce trosku zodpovednosti a nespustat kazdu ch******u. Windows 2K/XP vsak maju oproti 9x/ME jednu nevyhodu - bez updatov maju milion dier, ktore sa daju zneuzit na dialku...Citace:
Původně odeslal Lord Owl
Problem s drivermi alebo s HW - niekde sa poskodzuju data.Citace:
Imho, nedávno jsem na novej stroj sousedovi instalil WinXP SP2 (nešlo už koupit SP1), po 14 dnech černá smrt, chyba I/O disku, ntscldr nenalezen, šak to znáte. A opravovací konzole, a nahrát chybějící soubory atp. Moje NON SP Widle mi tohle za 3 roky neudělaly :wink:
To ses asi velkej drsnak. Asi te vubec netrapi, ze kdykoliv se bude chtit nekdo pobavit nebo nekoho dostatecne nas***s, dostane se ti kam chce a udela si co chce. Kez bych byl taky tak bezstarostny. Nevim, ale ja mam zas SP2 vsude a absolutne zadnej problem.Citace:
Původně odeslal Lord Owl
(osobně XPSP1 legal) :-)
Zastávám názor, že bez SP1 ani ránu, ale s SP2 mám takovou zkušenost, že zatím vždy přinesl víc škody, než užitku - ať už kvůli problémům různého hardwaru - především TV karet - pod SP2, podstatně horší stabilitě oproti SP1 (víceméně v souvislosti s předchozím). Toto ale platí pro stroje, kde bezproblémově běžel SP1, tam instalace SP2 končila vždy kompletní reinstalací. Ne vždy si to lidi nechali vymluvit a museli se přesvědčit sami. :-)
Instalace XPSP2, spojená se zakázáním nejotravnějších komponent (které zakazuji i u SP1 - uPnP, automatické updaty, indexace, terminál... + u SP2 "centrum zabezpečení a všechny jeho neustálé všetečné otázky a varování, protože se mu nic nelíbí"), na nové PC, je samozřejmě o něčem jiném. A o to tu spíše jde.
Základem zabezpečení pak je firewall, slušný antivirák, ad-aware+spybot a především nepoužívání M$IE. Kdo se spoléhá na SP2 a předchozí ignoruje, není o nic hroší blázen než ten, kdo SP odmítá z principu. Bohužel jednoho takového máme na síti a je to poznat...
No, já jsem ihned po vzniklém problému hledal na webu, a z nastalé situace jsem se dočetl, že je to chyba mrkvosoftu, že se něco "samo" přepíše v rootu a systém z toho zblbne a přijde o ty jmenovaný soubory (ntscdlr. atd.). Prostě jsem celej problém musel vyřešit dle návodu, který jasně říkal něco o chybě mrkvosoftu a co se s tím má dělat. Tato chyba na mojich starých WinXP , tzv. neošetřených Serv. packem, evidentně za 3 roky používání nenastala.Citace:
Původně odeslal Rainbow
Jinak obecně, ohledně bezpečnosti, jak jste mi tu psali, že až někoho nas.eru atp., že mi někdo hákne počítač, to těžko budu někomu vyvracet, ale jsem natolik skeptický, že si myslím, že kdyby tato situace někdy nastala, tak mi to ten někdo hákne i přes záplatičky a SP (podobně jako u kradení aut).
Ale nechci ty hackery nějak velebit, já nejsem jeden z nich a nevím co umí, a jednu nebo dvě záplatičky nainstalované mám.
V podstatě na to možná jednou dojedu, jak se mi tu snažíte sdělit, ale necítím se být až takovým debilem na entu, který by si za případné hacknutí mohl sám.
To by bylo na samostatnou debatu, čemu všemu je schopen zabránit ten či onen SP a do jaké míry je to opravdový přínos pro uživatele.
Ideální stav běžně fungující i v jiných odvětvích je, že výrobce zajistí opravu známé závady výrobku upgradem, zákazník se tomu nebrání a bere to jako záruční servis výrobku.
U Mrkvosoftu to má do ideálu daleko a proto 2x měř a jednou řež !!! Praxe zde ukázala že neuváženým záplatováním chyb systému vzniká mnohdy úrodné pole pro chyby jiné a nové.