tak chladic uz je par dnu usazen na procaku... pouzil jsem pastu MX-1, ale je to fakt hnus, jak se to roztira...
jinak zkusenosti - teplota je na mem XP-M zhruba o 6 stupnu nizsi v idle i load (klesla ze 43 a 54 na 36 a 48 stupnu)...
Printable View
tak chladic uz je par dnu usazen na procaku... pouzil jsem pastu MX-1, ale je to fakt hnus, jak se to roztira...
jinak zkusenosti - teplota je na mem XP-M zhruba o 6 stupnu nizsi v idle i load (klesla ze 43 a 54 na 36 a 48 stupnu)...
2 MikeD: Ten AC co jsi mel predtim byl AC CS 1 nebo AC CS 2 ?
Jak je na tom s hlukem v porovnani s predchozim.
hmm... a co ked sa z toho ta "emulze" ( :mweheh: ) po case vypari? nejak tam nemaju doriesene doplnanie :roll:Citace:
Původně odeslal Warlord
bylo to CS 2 s TC rev 2...Citace:
Původně odeslal Pearce
rekl bych, ze je tissi
hm nevite kde se da sehnat v ostrave? pripadne link? ted mam Whisper Rock II-polepsim si? pri prechodu na tenhle AC?
z ostravy to mas kousicek do opavy... tam ho maji v TSB...Citace:
Původně odeslal MeTaN
jo z opavou problem nemam..kazdy den tam jezdi kamos domu--takze ted bych rad vedel,,za kolik a pripadne nakeho clobrdu,ktery mi rekne ze je dobrej ..kdo ho ma? a jak jste s nim spokojeni,chci s tim chladit bartika dvaapulu taktlou na tridvojku.. :-)Citace:
Původně odeslal MikeD
ja ho mam - procak v podpisu ma po par dnech (po "zapracovani" pasty) v idle 35 a ve full load cca 50Citace:
Původně odeslal MeTaN
s timhle zkusenosti nemam pac uz jedu pres rok na vode, ale nez sem mel vodnika, fungoval sem vyhradne na chladicich od AC a byl sem spokojeny s kazdym modelem :wink:
ted skladam pc pro mladou a chci do toho samo dat zase AC a svete div se, primo tento model a sem presvedcen, ze neslapnu vedle... ;D
No ačkoliv mam kamose v Opave..o TSB neslysel..mohl bys priblizit oblast? fakt po nem prahnu! nebo naky inetovy kauf? kde se da kupit na netu?
staci se podivat na stranky TSB... internet snad mas...Citace:
Původně odeslal MeTaN
obchod je na Krnovske
po dlouhem rozhodovani mezi TT Silent Tower a AC Copper Lite jsem nakonec zvolil tu skladnejsi (a levnejsi) variantu.
poznatky:
na 12V (2300RPM) mi aerodynamicky hluk "prerve" vse ostatni v PC, loziska nejsou slyset
zapojuji regulaci a snizuji otacky...
- na cca 1800 otackach zacina vibrovat lozisko :confused: a vibruje neustale az do cca 1200 RPM, kde se to opet vraci do normalu
- pri snizovani otacek dale pod 1200 uz se "hluk" nemeni, pouze klesa prutok
-> zatim provozuji na tech 1200 RPM a spokojenost (ale kdybych to mel trochu vice pretoceny + vyssi napeti tak nevim nevim, to uz bych asi takhle neuchladil :( )
Já měl na procesoru delší dobu Titan D5TB a opravdu děs...v pokoju sem při zaplém PC usnul jen když sem byl opravdu v krizi.....tak sem pořídil AC Copper lite a je to jak nebe a dudy...je to tišší a aji šla teplota oněco dolů....asi o 3-5stupňů ale zdá se že větrák má dost nevyváženou vrtulku a kvůli tomu docela vibruje a skoušel jsem u ubrat točky ve SpeedFanu a příznivý efekt se nekonal....spíš to začalo dělat takovej hlubokej a nepříjemnej randál...zajímalo by mě jestli sou ty vibrace normálka anebo sem trefil špatnej kus...mám ho jen tři dny a potřeboval bych vědět jestli je to na reklamačku....jestli je to normoš tak přeřežu ty pavoučí hnáty na kterejch ten větroň stojí a spojím je gumovou hadičkou...jinak mám v předu v bedně Arctic Fan 12 a je úplně super...tichounkej a asi dost dělá to pružné uložení
Dufam, že niekto odpovie:
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=53808
Chcem to na Athlon 1800 XP, môj shit fan teraz ide na 3125 ot/minut, že či tento to v pohode uchladí, alebo stačí nejaký vetrák na boxovaný pasív.
Pripadne sa pozri na link hore, tam sa dozvieš viac.
1800XP ak ho nebudes taktovat tak mozes tomu Copper Litu 3 znizit otacky...hlavne daj do skrinky aj odsavaci fan to dost pomoze.
To asi nebude treba, mám hned nad procákom Fortron zo 120mm vetrákom, ten tak po tichučky pradie :), stačí ten vetrák nie?
No by som az tak nepovedal, ten pridavny fan hned za chladicom urobi dost...ja tam v praci mam napr AC Fan 3 na cca 5/7V a je rozdiel ak ho mam, alebo nemam zapnuty. Kazdopadne mozes vyskusat bez a uvidis ;).
tak dam dám ešte AC fan 9 na 5 V
To dosť pomôže.