Citace:
Původně odeslal JimmyD
Stačí použít austenitickou nerez, ta je nemagnetická ...
Nebo se pletu ??
Pro ty co neví, jsou nerezi:
austenitické / nemagnetické
feritické / magnetické
Printable View
Citace:
Původně odeslal JimmyD
Stačí použít austenitickou nerez, ta je nemagnetická ...
Nebo se pletu ??
Pro ty co neví, jsou nerezi:
austenitické / nemagnetické
feritické / magnetické
Tak to nieje dobrý nápad. To rovno môžeš použiť to olovo (viď vyššie).Citace:
Původně odeslal Dudu
Je nutné, aby to bola klasická (magnetická) oceľ - práve tým tieni magnetické pole.
:idea: Siločiary magnetického poľa okolo čerpadla sa zastavia na oceľovom plechu a jelikož je magnetický, tak sa uzavrú cez ten plech a nepreniknú ďalej do priestoru. BTW: pre overenie tohto efektu si zoberte podkovový permanentný magnet. Medzi jeho pólmi máte magnetické pole. A teraz ho skúste priložiť na oceľový plech (skôr hrubší ako tenší...). Môžete si overiť, že na druhej strane plechu už magnetické pole nepôsobí (alebo je celkom slabé). To isté si zopakujte z rôznymi materiálmi a hneď zistíte, čo sa na magnetické tienenie hodí a čo nie. Týmto pokusom si napríklad jednoducho overíte, že veci ako ťahokov alebo plech z veľkými dierami sú naprd a nepôsobia ako účinné magnetické tienenie.
...nejak som sa rozkecal :oops:
No tak v tom případě se použije obyčejný ocelový plech,Citace:
Původně odeslal PeterM
nebo magnetická nerez...
Tak jsem pres vikend zapracoval a udelal si fajn krabicku z asi 1mm tlusteho plechu. Uzemnil ji a hned nadsene rval s cerpadlem k monitoru.
Ale pomohlo to prd.. nevim, co mam spatne, ale motitor z toho blika furt (imho stejne), takze mag. pole je furt mezi nami :(
Do zitra to vyfotim a hodim sem foto, jak mi to asi vypada..
No ja teda nevim, jestli nedelate z komara velblouda.
Ted jsem to meril a mam 3xHDD v rozmezi 5-15 cm od Eheim 1048.
Mam to tak uz hodne pres rok a komp jede v podstate porad.
Naprosto zadne problemy s disky jsem nemel a nemam...
Jeden disk mi uz odesel, druhy odchazi.. pro me je to sakra velky velbloud..Citace:
Původně odeslal Don Carlos
Jen pro upresneni: Disky mam WD
Citace:
Původně odeslal JimmyD
Nic proti,
jsem příznivec WD,
ale ty disky odcházejí často bez příčiny :-(
JJ, to je pravda, asi pred pul rokem mi odesel WD 20GB bez jakehokoliv duvodu(zadne spatne zachazeni, ani pady, proste pohoda a najednou mi kamos rika, ze mu nejak trotleje muj disk, tak sme dali format - ten format by se dokoncil asi za rok, tak sme to rozdelili na vic oddilu(15) zeby sel aspon naky, ale ani jeden nesel zformatovat. :-( - HDD DEATHCitace:
Původně odeslal Dudu
Nejak nechapu jak tohle muze fungovat, pouziji tvuj priklad, tzn majneticky mekky material, do jeho blizkosti polozim permanentni magnet mag mekky materila se pritahuje k mahnetu, jo a nejak jsem si nevsiml ze by mag pole tento material nejak oslaboval, spise zvetsuje plochu na ktere se uzaviraji silocary, coz mi nepripada ze o tohle tady nekomu slo.Citace:
Původně odeslal PeterM
...práve v tom je problém, že to nechápeš ;DCitace:
Původně odeslal Jafido
Ak priložíš kus železa k jednému pólu magnetu tak skutočne dosiahneš efekt, o ktorom hovoríš. Skús si znova prečítať (vyskúšať?) to, o čom píšem. Teda uzavrieť OBIDVA póly magnetu jediným kusom železa. Alebo ideálne celý magnet dať dovnútra plechovej krabice.
Tak po nejake dobe jsem konecne hodil disky dal od cerpadla a muzu sem hodit par fotek..
Takhle jsem mel cerpadlo driv.. Disk, ktery odesel driv byl ve spodnim slotu, bliz cerpadlu.. disk, se kterym mam ted problemy je ten, co je vys
http://www.2and2.net/Uploads/Images/IMG_1350.jpg
Pokus o Faradajovu klicku (nefunkcni, jestli nekdo tusi proc, velice rad se to dozvim..) [sry, kvalita sux]
http://www.2and2.net/Uploads/Images/IMG_1352.jpg
Takhle to mam ted... disky doufam v bezpecne vzdalenosti od cerpadla
http://www.2and2.net/Uploads/Images/IMG_1356.jpg
Mam cerpadlo 1048 hned u desky pod zvukovou kartou predtim tesne pod disky maxtor sata a ide seagate, nevim o zadnem problemu, taky bych spis videl problem ve WD mel sem myslim bb 80 gb odeslo po roce jen tak.....
Soucasny umisteni.. http://www.jerrome.webzdarma.cz/photos/photo_17.html