veci ohledne grafiky reste jinde a ovladace 71.24 mam taky dokonce od DNA - pohledat - jsou na to testy - dfi mam take problemy s biosem, ladeni biosu je jak se zda problem vsech desek s nForce4, u MSI jsou narky uzivatelu ale prece jen nejvetsi
Printable View
veci ohledne grafiky reste jinde a ovladace 71.24 mam taky dokonce od DNA - pohledat - jsou na to testy - dfi mam take problemy s biosem, ladeni biosu je jak se zda problem vsech desek s nForce4, u MSI jsou narky uzivatelu ale prece jen nejvetsi
Jo, sorry, jsem teda za blbce, ale robox měl pravdu, sám už jsem si stáhnul 71.80 a ve 3DMark 05 se dostal na 4080 bodů.Citace:
Původně odeslal Gentle Giant
no vidis, tak bacha na to s tim krumpacem ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal Gentle Giant
for robox: ten krumpáč se vztahoval k něčemu jinýmu a ne k ovladačům, faktem je, že v tom nVidia dělá bordel a na jejich oficiálních stránkách se můžeš přesvědčit, co je ke stažení, určitě ne 71.40,50 nebo 80.
robox ako to mas teraz nastavene, ten HT, memory a nasobic na CPU?
Ja mam podobnu dosku ale bez SLI a ked dam 4x250=1000HT, CPU nasobic tak aby som procak nepretaktoval , memory mam 566 cize tych 250 by to malo stihat a ani do biosu mi to nenabehne!!! Neviem ci tam ma MSI zly bios, alebo co... Co sa vsetko zmeni ked dam tu "FSB" z 200 na 250???
Ci 250 je moc???
Pár restartů či zapnutí a vypnutí a pak deska bootne :), možná přidat napětíCitace:
Původně odeslal mx_Devil
Kulda, a ty to mas ako nastavene? 250x4 a nasobic 10x ?Citace:
Původně odeslal Kulda
Prosim napis ako ti idu pamete, casovanie a pri akej Fv, a este ake napetie na CPU a MEM mas. DIk moc.
...ja idem 250*10, vcore +5%, HT 4x, na ramku mam delicku tusim 150 ???, proste, aby s nou nebol problem, lebo je to shitozna ramka... akurat vyberam nejake "normalne" ramky, nech sa mozem "rozsoupnout" :wink:Citace:
Původně odeslal mx_Devil
mel jsem uplne stejny problem, problem je v tom, ze BIOS je shit, asi... kdyz jsem si nastavil HT 4x, CPU napeti jsem si zvysil, jsem si zvysil nastavil potrebne frekvence a casovani na pameti, aniz bych v biosu zvysoval FSB, najel do winu a TAM jsem pomoci Clock4gennu pridal FSB z 200 na 250 tak to jelo v pohode...ale zvysovani FSB pomoci BIOSU mi to proste nenabehlo...ani monitor se nezapnulCitace:
Původně odeslal mx_Devil
Takze teraz bootujes 4x200 a vo win si to zmenis na 250???Citace:
Původně odeslal robox
kolko davate vcore aby to bolo stabilne? mne to davalo nejake chyby v memory ked som nechal 1.4. (pri 4x250)
njn hold třeba počkat na nový bios :-(
tak se začínám blížit HTT 4x, FSB 235, v core +5%, ram takz nic moc 166 dělička
klasika - HT 4x, 250, násobič 10x, Voltáž sem dal na 1.5V ale přidal sem +6% a ve win to ukazuje cca 1.52V, Ramky mám synchro ale v nastavování sem zatím do nich neripal tj auto ale i tak dají při tomto nastavení cca 7tis Mb/s v aidě. Ale jedu ted na default vše jede plynule takže si počkám na lepší bios páč to zapínání - vypínání či resety mně štvou a výkon je dostačující :)Citace:
Původně odeslal mx_Devil
Jak to tedy je s těma MSI nForce4 Platinum SLI? Já ji mam a takteni se mi na ni nejak nevede... Jediny co se mi povedlo je pri HT 4x FSB 250, jinak mi nic nedovoli... Ani nenabehne system... Ma s tim nekdo nejaky aktualni zkusenosti? Dik za kazdou radu....
Mám taky MSI K8N SLI Platinum a v BIOSu prostě nenataktuju vůbec nic... :evil:Citace:
Původně odeslal Mad_Max
Když dám 4x250 tak to ani nepostne, jen to stojí - mám pocit, že tam asi bude problém s napětím Vcore - na default mi to ukazuje 1.34V, když nastavím 1.55, tak je tam 1.40 atd. Prostě pokud to ukazuje správné hodnoty, tak je tam nějak podivně nastavené Vcore a tím pádem to asi ani přetaktovat nejde. Mám tam teď BIOS 3.0 a koukal jsem na http://www.techpowerup.com/articles/other/111, kde jsou nějaké další BETA BIOSy (5.0...), ale zatím jsem neměl čas to testovat. Případně by se dal zkusit ten Vmod, ale to je asi jen pro silné nátury... ;D
Takže zatím jediná pomoc je taktovat přes Clockgen - tam mám stabilně 2650 MHz, ale to je celkem na nic, lepší je natvrdo si nastavit hodnoty v BIOSu a o nic dalšího se nestarat...
no ja jsem si uz objednal tu K8N Neo4 platinum, tak jsem zvedavy ??? ,
lidi co ji maji a znam je tak s ni nemaji zadne problemy , jenze ji netaktovali, jestli to bude shit tak se asi zvecnu :o :o :o , kazdopadne ihned co tu desku rozjedu dam vedet moje zkusenosti :wink:
Tak som trochu nural v oficialnom fore MSI akde sa doslovne pise:
Takze je to oficialne potvrdene ze je taky problem ale asi nikdo netusi preco... parada...Citace:
Why can't I lock memory speeds?
While the description in BIOS leads one to believe that it can be "locked", it actually only sets a ratio to HTT:
Value Target RAM clock speed
200MHz 1:1 (200:200) of the HTT or CPU clock speed
166MHz 5:6 (166:200) of the HTT
133MHz 2:3 (133:200) of the HTT
100MHz 1:2 (100:200) of the HTT
While I can reach above 240HTT(FSB) with ClockGen, I can't boot with this high a setting in BIOS, why?
We dont know yet, some users have this problem, a future BIOS may fix it, we dont have the explanation at the moment :(
Dobři borci :eek:
Je novy BIOS pre K8N Neo4 Platinum v1.2:
http://www.msi.com.tw/program/suppor...UID=637&kind=1
V niektorych BIOSoch sa daju odomknut zavrete funkcie pomocou
Shift+F2 a potom ALT+F3.
Existuju beta biosy:
http://members.lycos.co.uk/syar2003/
Viac info na:
http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=59711.0
A pre uplnost som sa tu dakde docital ze existuju AMD64 drivre ktore fakt netusim naco sluzia pre WinXP.
http://www.amd.com/us-en/Processors/...1_9706,00.html