a proc by se tam nedal dat? trocha bastleni a urcite to pujde... ;-)Citace:
Původně odeslal Anduril
Printable View
a proc by se tam nedal dat? trocha bastleni a urcite to pujde... ;-)Citace:
Původně odeslal Anduril
jsem nekde cetl, ze AC3 ponekud vibruji... co je na tom pravdy??
a kdes to cetl? treba je to spatnym uchycenim nebo nadbytecnym plechem ;) a nech toho chystam se jich par koupit ;DCitace:
Původně odeslal ICE
mam hodne ZLE skusenosti s AC3. cca pred tyzdnom som kupil jeden, ktoremu vrcalo lozisko, viac ako na ac1 ktory mam na chladici CPU. volne ani velmi nie, ale po uchyteni do skrinky des a hruza. Tak som ho bol hned vymenit, ten druhy je na tom rovnako. mam aj dva coolermastery a jeden ac1, takze mam s cim porovnat. na minimalnych otackach pri ktorych sa este rozbehne je stale jemne pocut lozisko, coolermastery su tichucke.. na 10.25V uz nie je tichy ani zdaleka..
takze jednoznacne nespokojnost. keby to bolo jednym kusom tak nepoviem, ale dva z dvoch?? Preto jednoznacne odporucam Coolermastery.
treba to byla jen smula pokud si prectes posty vys... tam se ac3 docela vychvaluje :)
takze dneska sem si koupil dva ac 3 bez tc (v bohemce) - jeden odsavaci dozadu do skrine a druhy na experimenty ;D ten odsavaci uz mam namonteny a jede kraaasne a ten fukejr to je neco :) jeste by to chtelo udelat poradnou diru do case misto te mrizky co tam je protoze to samozrejme trosku huci... ale zatim ten komp nemam supertichy takze je to pohodka
jinak ten vetrak vzadu samozrejme dost pomohl (nechapu proc sem ho tam nemel hned) gk uz muzu s klidem chladit origos hucakem ktery je na 5v docela tichy
jedine co me stve je to ze sem ho pich do konektoru na desce a nejde regulovat ve speedfanu :( pritom vetrak na cpu ktery je pichly taky do desky regulovat jde... grr... no nic ten ac 3 je imho dost tichy a az udelam diru do case tak uz ho snad neuslysim :) prinejhorsim to vyresi naky rucni regulator
No já ho mám na cpu (AC3) a deska reguluje pomocí PWM, jenže ten AC3 moc regulovat nejde...víceméně na regulaci moc nereaguje :( Ale tichý je dost, takže to nevadí...
jj ta moje taky... takze to ze na regulaci nereaguje neni nahoda :( skoda... jeste ze je tak tichy ;) ale jak uz sem rikal - prinejhorsim neco zbastlit nebo koupit panel... :(Citace:
Původně odeslal Anduril
na CPU jsem měl Box-fan 60mm ,který hučel jak sviňa, přímo bzučel ,protože menší větráky maj vyšší frekvence zvuku.
Tak jsem koupil ArcticFan3 - 80mm bez teplotního čidla a reguluju přes FanControl-panel a větrák je v prvních 2/3 záběru prakticky neslyšitelnej ,až když otočím potenciometrem v té poslední třetině, tak je to poznat ,ale má hlubší frekvence než 60mm fany ,takže pohoda.
Problém je v tom ,že mi SW čidlo MBProbe ,který ukazuje teploty a otáčky teď neukazuje otáčky a hlásí že se fan netočí ,přitom BIOS otáčky odečítá správně (při regulaci 900-1900).Předtím u toho 60mm to MBProbe četl...
Jinak super fan ,můžu doporučit ,keramický ložiska ,záruka 6 let (životnost 117.000 h) a stál mě 125,- s dph.Průtok vzduchu 32cfm/17db.
Akorát mě štve ten monitoring otáček ,takhle nevím kolik točí a chtělo by to nějakej SW ,kterej to umí číst...
Tak jsem nainstaloval poslední verzi MotherBoardMonitoru a ani ten neumí odečíst otáčky AC3 80mm fanu...v BIOSu to však zjistit jde...
to bude spíše problém desky/hw-monitoru...mně to speedfan i jiné softy normálně ukazují...Citace:
Původně odeslal integrity
potreboval bych jednoduse vykonejsi fan nez je na Whisper rocku II
to znaci neco kolem 3000otacek a tichy s pomerne dobrym prutokem co poradite? s cenou to je jedno.ale cim levnejdi tim lip pro me ale neni problem priplatit,,takze?ten puvodni se momentalne toci na 2200rpm...par tech stovek rpm by bodlo 8-)
No já teda nevím, jestli zvyšování otáček je dobrá cesta ;) Výkon to sice přidá, ale hluk je značný. Kup AC3 a máš pokoj...je tichý (~1900rpm) a fouká slušně (32CFM)...cena kolem 130Kč.Citace:
Původně odeslal MeTaN
ja prave nevim kolik ma prutok ten momentalni,jinak 1900rpm se mi zda malo ne? beru to jako takovy meziplyn nez kupim poradny chladic.ale to az s novym cpu,takze rikate ze mi pomuze AC3 a ktery model presne? nemate link v rukavu? 8-) nejsem pohodlny :oops: :oops: :-)
1900 rpm sice neni moc ale ten vetrak je tak velkej (80x80x45) ze na to jake ma otacky fouka dost slusne... btw neni to 32 ale 28 CFM :wink:Citace:
Původně odeslal MeTaN
jinak je levny a navic zaruka 6 let urcite stoji za to
Je to 32CFM, je to na krabičce ;) Ale stejně je to takový nepřesný údaj...
2MeTaN: A ty si myslíš, že pořádný chladič = co nejvíce otáček?? ROFL...
Hlavně kolem 2000 rpm končí jakákoliv tichost i na nejlepších fanech ...
krabicky mam doma dve tak se podivam ale na strankach ac je uvedeno 28...Citace:
Původně odeslal Anduril
ja mam tento panaflo na pasivu od falconrocka - je tam i redukce na 8 cm... teplota mi sla dolu asi o 8 az 10 stupnu.Citace:
Původně odeslal MeTaN
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28299
jinak prutok je 52 cfm otacky 2500 a hlucnost 21 dB (bez regulace) ;D
Jen pro doplnění - tenhle fan není na full-speed rozhodně silent a těch uváděných 21 dB je spíš z říše pohádek :roll:Citace:
Původně odeslal mokus
No podobnej fan má TT Silent Boost, ale je to 80ka. Na těch 2500 ot. to vážně není silent. Nevím, kde vzali těch 21dB. Mám ho na 2000 ot. a to je myslím celkem v poho.
No asi tak ako XX inych vyrobcov co udava 21 db ale nic takeho sa nekona. Ako jan napisal -> vsetko nad 2000 otacok a jedno ci to je kvalitne je pocutelne.
ne to ne,..ja si myslim ze ten whisper rock ,kdyby mel od pocatku lepsi fan tak je super..to medene kolecko dole s kvalitni pastou staci celkem slusne..a ten ac3 bude nejspis dobra volba dik kuci 8-)Citace:
Původně odeslal Anduril
No já ho měl taky a zas tak super není ;) Nexus shodil teplotu dost slušně...a s AC3 je ještě lepší :)
ano kombinace toho nexuse axp 300 nebo jak to je presne a ten ac3 je prej docela slusna chladarna..kdyz si tedka poridim ten ac3..tak pak uz nemam problem co pod nej no. ale tak kterej to je? nemaji nektere regulace? ja bych bral raci bez regulace.myslim ze jich je vic.hodte tu pls nekdo link at se bavime o stejnem :wink: ja ho zkusim pohledatCitace:
Původně odeslal Anduril