Aj ck-sources ??
Printable View
Aj ck-sources ??
AjCitace:
Původně odeslal Caleb
Takze prechod na radu 2.4.x byl celkem uspesny. Zajimavou chybu se zatizenim CPU pri manipulaci s diskem jako 2.6.x nastesti nema, ale
- acpi sem nahradil ampd, protoze acpi v 2.4 je skutecne "broken"
- distribucni jadro s ruznejma patchema sem musel nahradit vanila kernelem, skoro bych rekl, co 1 nejakej patch, to 2 chyby navic ... do budoucna mozna opatchuju vannila kernel swsusp2, mozna i nejakym low-latency pachem (i kdyz muj subjektivni nazor je, ze pri praci se zvukem je vanila lepsi nez gentoo vetev s low latency)
- frame buffer konsole je v 2.4.x skutecne divoka vec ... jedna z mala veci (z meho pohledu), ktera je v 2.6.x vyrazne lepsi
Celkove se me vic libil 2.6.x, ALSA v jadre, jina (lepsi) prace s vice mysma .. atd. Jeste zkusim nejakou starsi verzi 2.6.x vetve ....
Skus 2.6.8.1 alebo 2.6.7.
Tak bohuzelCitace:
Původně odeslal Rainbow
mam dost podobnej (mozna stejnej problem)
je to P3-600, iBX, Compaq Armada M300 ...
na 2.4 kernel se mi nechce prechazet (musel bych prekompilovat minimalne glibc ale spis pul systemu) ... a nekde (znova se mi to hledat nechce) jsem nasel nejakej thread o tom ze se hodne zpomalilo IDE v kernelu 2.5.60 ... 2.5.59 jeste ok
Asi to bude tohle
http://kerneltrap.org/node/2251
Bohuzel se imho jedna o obecne zpomaleni IDE, na vysokou zatez CPU si tam nikdo nestezoval
tak u me to dela odchazejici disk ... tvari se jakoze vsechno ok ale kdyz ho vemu DFT tak to mi oznami ze disk mam reklamovat :-/
Zkousel si nejakou 2.4.x live distribuci? Je to skutecne odchazejicim diskem?
Premyslim jeste ze vyzkousim 2.5.59 a 2.5.60 jestli je tohle zpomaleni IDE pricinou mych problemu, nebo jestli je to uplne jiny problem.
nezkousel
nema to CD ani fdd a rozchazet dalsi system k bootovani po siti jsem linej
ale dela mi to i v pracovni stanici a kdyz se tam nainstalujou wokna tak normalne na 0.5sec vytuhnou kazdejch par vterin kdyz se leze na disk
vem na to nejakej drive fittness test nebo neco podobnyho ...
Ten disk je fungl novej, predtim sem tam mel starsi toshibu a ten problem sem mel stejnej.
2.4 kernel sice pracuje celkem dobre, ale ma totalne podelany ACPI, nema v jadre ovladac na touchpad, hrozne zabugovany fbdev atd atd.
Zkratka uz sem vyzkousel snad vsechno, vypada to ze proste reseni neexistuje. Na gentoo 4u ma 1 clovek uplne stejnej problem jako ja, ale i tak mam pocit ze sem jedinej na svete s timhle problemem :?